Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 5777 222
DE +49 69 209 777 777
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8739 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 433, 434, 435, 436, 437
Autor Wiadomość
#8721 PostWysłany: 05 Gru 2024 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 410
Kilometry: 578 998
złoty
Nie, kiedyś próbowałem to mi nie chcieli zmienić rezerwacji. Dzwoń i od razu zrobią Ci taki lot z dwiema przesiadkami przez telefon.

BTW. Po polsku piszemy Stambuł ;). Chociaż mogliby to zmienić bo 90% forum pisze inaczej.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
turczy uważa post za pomocny.

Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN
Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy
#8722 PostWysłany: 05 Gru 2024 20:51 
Awatar użytkownika

Loty: 312
Kilometry: 503 256
srebrny
Myślę, że to kwestia kodu lotniska tak działa
 Profil Relacje PM off  

#8723 PostWysłany: 06 Gru 2024 17:46 
Awatar użytkownika

złoty
Nikt jeszcze nie wstawiał czy jest w jakimś temacie i nie mogę znaleźć? :)

Nasza nowa platforma rezerwacji lotów

Bardziej elastyczna, nowoczesna i przejrzysta: rezerwacja lotów jest teraz łatwiejsza niż kiedykolwiek

Szanowna Pani,

dzięki posiadanym milom może Pani wybrać się w niezapomniane podróże. Aby planowanie podróży było jeszcze łatwiejsze, udoskonaliliśmy naszą platformę rezerwacji lotów.

Co nowego?

Odświeżony wygląd
Nowoczesny design, który można już zobaczyć na stronach Lufthansa Group, czyni wyszukiwanie i rezerwację lotów jeszcze prostszymi i bardziej przejrzystymi.

Większa elastyczność
Możliwość dowolnego łączenia taryf na loty w obie strony. Na przykład podróż do miejsca docelowego można odbyć w klasie ekonomicznej, a lot powrotny w klasie biznes. Ponadto można teraz rezerwować loty typu „open jaw”.

Rezerwacja dla niemowląt
Teraz można również łatwo dodać dzieci poniżej 2 lat do rezerwacji biletu-nagrody online.

Dodatkowe opcje
Dodawanie kolejnych sztuk bagażu do rezerwacji i wybór preferowanego miejsca.

Osobista historia wyszukiwania
Ostatnie wyszukiwania zostaną zapisane, dzięki czemu można kontynuować wyszukiwanie w dowolnym momencie bez konieczności ponownego wprowadzania szczegółów podróży.

Nowe nazwy
Dla zapewnienia większej spójności w wybranych językach zmieniliśmy nazwy niektórych biletów-nagród.

Nowe strony informacyjne
Przeprojektowaliśmy również nasze strony dotyczące biletów-nagród, aby przyspieszyć i ułatwić znajdowanie wszystkich istotnych informacji.

Opcja „lot bez dopłat” i bilet-nagroda „Early Bird” nie są już dostępne.
 Profil Relacje PM off  

#8724 PostWysłany: 06 Gru 2024 19:33 
Awatar użytkownika

srebrny
ncn napisał(a):
Rezerwacja dla niemowląt
Teraz można również łatwo dodać dzieci poniżej 2 lat do rezerwacji biletu-nagrody online.

Szkoda, że kosztem 10% stawki milowej. To już lepiej było zadzwonić na infolinię, w kilka minut załatwić sprawę i oszczędzić kilka tysięcy mil.
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#8725 PostWysłany: 12 Gru 2024 13:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy coś się zmieniło z nr karty m&m?
Przy zakupie biletu podany program LOT i nr karty. Na BP nr karty właściwy ale poprzedzony LH.

#8726 PostWysłany: 12 Gru 2024 14:10 

Loty: 1039
Kilometry: 1 007 551
platynowy
Nie ma znaczenia czy LO czy LH, bo to to samo.
marek2011 lubi ten post.
wtak uważa post za pomocny.

#8727 PostWysłany: 12 Gru 2024 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
Cześć, niestety moja rezerwacja WAW-ZNZ-WAW nie może zostać zrealizowana. Miał to być mój pierwszy lot business :-(. Chciałbym anulować tą rezerwację. Nie interesuje mnie zmiana terminu.

Na podstawie wątku z pytaniami zrozumiałem, że muszę wnieść 50 EUR opłaty za anulowanie każdego biletu czyli WAW-ZNZ oraz ZNZ-WAW.
W bilecie powrotnym zmieniły się godziny rejsu. Czy w tym przypadku też występuje opłata za anulowanie?
Czy anulując otrzymam zwrot podatków czy przepadają??
Jak długo będą ważne mile które otrzymam?

Bardzo dziękuje za potencjalne odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

#8728 PostWysłany: 12 Gru 2024 23:18 
Awatar użytkownika

Loty: 666
Kilometry: 1 077 481
srebrny
Jeżeli godziny rejsu się zmieniły, to odwołanie podróży powinno być bezkosztowe. Całość zapłaconych opłat i wszystkie mile powinny być zwrócone.
W przypadku dwóch rezerwacji: oddzielnie tam i oddzielnie powrotnej bezkosztowy zwrot byłby w rezerwacji ze zmianą godzin, za odwołanie rezerwacji niezmienionej potrącą 50 euro od osoby.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
yoshi uważa post za pomocny.

#8729 PostWysłany: 17 Gru 2024 14:37 

niebieski
Tworzę różne plany wiosennego wyjazdu do Japonii, oczywiście z wykorzystaniem mil M&M. Mam zagwozdkę z lotami na wyspę Yakushima. Kod lotniska (KUM) pojawia się wyszukiwarce M&M (oczywiście żadnej dostępności, ale to pewnie na infolinii można rozwiązać), ale na tą wyspę lata tylko JAL, który nie jest w Star Alliance. Niemniej jednak niektóre jego loty wyszukiwarki pokazują jako wystawiane przez ANA (a realizowane przez JAL), która należy do Star Alliance.. Ktoś tu wie czy w praktyce jest to lotnisko dostępne w ramach sojuszu?
 Profil Relacje PM off  

#8730 PostWysłany: 17 Gru 2024 14:42 

niebieski
5 sekund sprawdzenia - wszystkie loty do KUM wykonywane przez JL, ana ma tylko CS.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8731 PostWysłany: 17 Gru 2024 15:29 

niebieski
Przecież to napisałem w poście. Chodzi mi o to,czy bilet nagroda może być na połączenia realizowane w ramach CS?
 Profil Relacje PM off  

#8732 PostWysłany: 17 Gru 2024 15:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam,

W kwietniu 2024 lecialem TK trase KRK- IST - MRU/ RT. Kupilem bilet dla 3 osob. Polecono mi wtedy ze nie warto zbierac mil jezeli nie latam za czesto. Teraz kupowalem trase KRK - IST - SEZ rowniez TK i w aplikacji zauwazylem ze naliczylo mi 2158 mil za ten MRU za 1 osobe. Czy jest mozliwosc (i sens?) ubiegac sie jakos o te mile za pozostale 2 osoby, przeslac je na swoje konto i zrobic tak samo z nadchodzacym lotem do SEZ? Obstawiam ze uzbieralbym w tym przypadku okolo 12 tys mil tylko czy to mi cos da?

Jezeli pytanie jest debilne to przepraszam i prosze o wyrozumialosc, przejrzalem kilka stron tego tematu jednak przyznaje ze nie wszystkie 430. Nigdy nie bylem w zadnym programie lojalnosciowym i nie mam pojecia jak one dzialaja, latam raz czy dwa w roku zawsze kupujac bilety dla minimum 3 osob

#8733 PostWysłany: 17 Gru 2024 15:34 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wszystko zależy w jakiej klasy rezerwacyjnej jest ten bilet. Bo jak U, P to w Miles and More dostaniesz Ziobro mil.
 Profil Relacje PM off  

#8734 PostWysłany: 17 Gru 2024 15:38 
Awatar użytkownika

niebieski
ten nadchodzacy na SEZ caly jest w P,P. Czyli ze promocja wiec 0? No ok
A co z tymi z kwietnia 2024? Skoro dostalem 2158 mil to znaczy ze za te 2 osoby tez bym otrzymal, jest jakas mozliwosc o to zawalczyc? NO I CZY JEST SENS?
Mniemam ze sensu nie ma bo widze ze operujecie tu kwotami rzedu 50 tys mil... ale wole sie upewnic :)

#8735 PostWysłany: 17 Gru 2024 15:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak Ci cię nudzi zawsze można pozbierać. Może do 10k w najmilszym poniedziałku pozbierasz i polecić np na Islandię lub Stambuł.
 Profil Relacje PM off  

#8736 PostWysłany: 17 Gru 2024 16:04 
Awatar użytkownika

złoty
@Zeus, jeśli mile pokazały się w aplikacji TK to znaczy, że są w m&s i tylko tam je wykorzysta, każdy zbiera mile dla siebie, jedyny program jaki znam to QR gdzie można zbierać za "rodzinę"
 Profil Relacje PM off  

#8737 PostWysłany: 17 Gru 2024 16:49 

srebrny
@Krzysio czy warto zbierać musisz sam ocenić.
Co do naliczenia wstecznego dla pozostałych dwóch osób do Miles&More już tych mil nie naliczysz (można naliczać wstecznie do 6 miesięcy), natomiast możesz założyć tym osobom konto w programie TK (Miles&Smiles, tam gdzie Tobie mile wpadły) - i tam naliczyć, w Miles& Smiles można naliczać do 12 miesięcy wstecz.
Ja uważam, że zbierać zawsze warto - to nic nie kosztuje a w najgorszym wypadku w takim M&S, jeżśli nie przepalisz na loty, to możesz wziąć voucher do L.C.Waikiki i będąc w Stambule kupić sobie ciuchy.
2 ludzi lubi ten post.

#8738 PostWysłany: 17 Gru 2024 16:58 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Wygląda na to, że sposób na sprawdzenie wygasania mil z wikipostu już nie działa. Próbowałem namierzyć jakieś inne źródło tych informacji (www wyświetla mi obecnie, że coś wygaśnie w czerwcu), ale nie znalazłem źródła.
 Profil Relacje PM off  

#8739 PostWysłany: 18 Gru 2024 08:55 

niebieski
Jeszcze raz, bo pytanie zaginęło wśród kolejnych postów.

Czy w ramach biletu-nagrody możliwe jest połączenie code-share wystawiane w systemach rezerwacyjnych przez członka Star Alliance, ale realizowane przez linię spoza sojuszu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8739 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 433, 434, 435, 436, 437

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości