Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 5777 222
DE +49 69 209 777 777
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8739 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 432, 433, 434, 435, 436, 437  Następna
Autor Wiadomość
#8681 PostWysłany: 07 Lis 2024 13:40 
Awatar użytkownika

Loty: 112
Kilometry: 232 600
@ncn
Chyba nie do końca, przy RT region wylotu cały czas będzie taki sam, więc na powrocie można zrobić stopover w tym samym regionie co wylot.
Ja tak robiłem powroty, np. SCY-GYE-BOG (stopover)-MAD
 Profil Relacje PM off
ncn lubi ten post.

Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN
Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy
#8682 PostWysłany: 07 Lis 2024 13:56 
Awatar użytkownika

złoty
Tak, faktycznie masz rację, jako region wylotu liczy się przy RT tylko wylot "tam", czyli powinna być taka opcja możliwa.
 Profil Relacje PM off
blak lubi ten post.

#8683 PostWysłany: 07 Lis 2024 14:11 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
pawfazi napisał(a):
Dzisiaj zaktualizował mi się status w M&M.
Status przedłużyłem w poprzednim roku na starych zasadach i dzisiaj wpadła aktualizacja na starych zasadach o kolejne 2 lata.
Teraz mam ważność statusu do 02.27 (wcześniej miałem status do 02.25).

Chyba wszystkim, którzy przedłużyli rok temu to wskoczyło. Dzięki za info.

#8684 PostWysłany: 07 Lis 2024 14:53 
Awatar użytkownika

Loty: 891
Kilometry: 1 988 524
HON fly4free
yanas napisał(a):
Dzięki serdeczne za te informacje. Czyli stopovera (np. 2-3 dni) mógłbym oczekiwać, mimo dwóch stref. Cart - podałeś za przykład właśnie taką kombinację, która całkiem by mnie urządzała :)

edit : co mi tam, jeszcze dopytam mądrzejszych: WRO->ICN (LAYOVER 20H) ->OKA (STOPOVER 48H) -> MYJ, a powrót KIX->ICN/GMP (STOPOVER 48H)->WRO jest w takim razie wykonalny za 80/60k mil (dorosły/dziecko), przynajmniej na papierze?

To powinno być wykonalne, choć stopover przed krajówką może być problematyczny. Krajówka to generalnie taki connecting flight przeważnie działał. Może na infolinii to sklecą.

Image
 Profil Relacje PM off
yanas lubi ten post.
yanas uważa post za pomocny.

#8685 PostWysłany: 08 Lis 2024 13:04 
Awatar użytkownika

platynowy
@yanas W teorii wykonalne, ale wszystko rozbija się o praktykę ;) tj. przede wszystkim dostępność lotów u poszczególnych agentów.
Jeśli mogę coś doradzić, to znajdź wszystkie loty w wyszukiwarce i je pozapisuj (zapisz też opcjonalne), a następnie dzwoń na infolinię. Jeśli na PL nie będą mieli dostępności, albo będą robić inne problemy, czego sam doświadczyłem, to próbuj na US w polskich godzinach wieczornych (nieco mniejsza szansa na obsługę w hindi). Nawet jeśli agent będzie niezbyt kumaty, to podaj mu te konkretne loty i i poproś by to wklepał, nawet jeśli będzie twierdził, że to niewykonalne (naważniejsze by była dostępność). Jeśli będzie Ci próbował wcisnąć inne loty, to podaj mu konkretne numery (zdarza się, że nagle się znajdą). Jeśli będzie to zgodne z zasadami, to system to przyjmie.
No i daj znać jak poszło.
3 ludzi lubi ten post.
yanas uważa post za pomocny.

#8686 PostWysłany: 08 Lis 2024 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 312
Kilometry: 503 256
srebrny
pawfazi napisał(a):
Status przedłużyłem w poprzednim roku na starych zasadach i dzisiaj wpadła aktualizacja na starych zasadach o kolejne 2 lata.

U mnie to samo, ale dostałem jeszcze 4 evouchery.
Myślałem, że będą dwa.
 Profil Relacje PM off  

#8687 PostWysłany: 14 Lis 2024 15:55 

niebieski
pawfazi napisał(a):

Jeśli przedłużyłeś status w poprzednim roku 2023 to powinien być ważny 2 lata, do 02.2026.

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#8688 PostWysłany: 14 Lis 2024 16:01 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 514
Kilometry: 814 017
Tak jest dla osób, które miały status do 02.2024. W zeszłym roku wylatałem odcinki dla FTL i obecnie mam status do 02.2026.
malawita lubi ten post.

#8689 PostWysłany: 15 Lis 2024 15:11 

Nie mogę odnaleźć wątku, gdzie u góry były podwieszone orientacyjne stawki dopłat dla poszczególnych miast, czy ktoś poratuje linkiem ? Z góry dzięki. Zszedłem niestety poniżej 7 tys. mil i nie mogę tego posprawdzać w aplikacjach.

Ewentualnie potrzebowałbym po prostu stawek dla miast w Ameryce Płn, Azji, Bliskim Wschodze i Afryce.
 Profil Relacje PM off  

#8690 PostWysłany: 15 Lis 2024 15:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

miles-more-promocje-milowe,1553,176853
 Profil Relacje PM off
katka256 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8691 PostWysłany: 19 Lis 2024 08:39 
Awatar użytkownika

Loty: 165
Kilometry: 527 867
niebieski
Czy jest możliwe żeby w Najmilszym Poniedziałku pojawiły się bilety na okres świąt? Aktualna promocja jest na podróże do 15.12 więc teoretycznie następna powinna objąć święta

#8692 PostWysłany: 19 Lis 2024 08:51 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odrobina cierpliwości i przeszukanie właściwego wątku dot. promocji M&M - poniedziałek, 18.12. 2023:
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Olencjaaa uważa post za pomocny.

#8693 PostWysłany: 20 Lis 2024 10:49 

platynowy
Orientuje się ktoś, jak jest z naliczaniem M&M za loty CA? Próbowałem podpiąć kartę M&M przy checkinie, ale wyszedł jakiś błąd. Retro-naliczenie na stronie MM - wniosek odrzucony z automatu, uzasadnienia brak (a miało być widoczne na wyciągu z konta). Opłaca się kruszyć kopię i pisać do M&M w nadziei, że ktoś to ogarnie lub chociaż poda faktyczny powód?

Edyta: Powód pojawił się po kilkunastu minutach w wyciągu z konta - za przelot zostały naliczone już mile CA (PhoenixMiles). Da się je jakoś przerzucić do M&M czy po frytkach?
 Profil Relacje PM off  

#8694 PostWysłany: 20 Lis 2024 10:57 
Awatar użytkownika

srebrny
Już chyba kilka razy był poruszany ten wątek.
viewtopic.php?p=1692410#p1692410
Tu nawet miesiąc temu:
viewtopic.php?p=1730255#p1730255
 Profil Relacje PM off  

#8695 PostWysłany: 20 Lis 2024 11:22 

platynowy
Tak, nie popisałem się bo nawet ten post czytałem, ale najwyraźniej mózg wyparł z pamięci :)
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#8696 PostWysłany: 21 Lis 2024 14:59 

aeonflux napisał(a):
Orientuje się ktoś, jak jest z naliczaniem M&M za loty CA? Próbowałem podpiąć kartę M&M przy checkinie, ale wyszedł jakiś błąd. Retro-naliczenie na stronie MM - wniosek odrzucony z automatu, uzasadnienia brak (a miało być widoczne na wyciągu z konta). Opłaca się kruszyć kopię i pisać do M&M w nadziei, że ktoś to ogarnie lub chociaż poda faktyczny powód?

Edyta: Powód pojawił się po kilkunastu minutach w wyciągu z konta - za przelot zostały naliczone już mile CA (PhoenixMiles). Da się je jakoś przerzucić do M&M czy po frytkach?

Ja rozmawiałem w tej sprawie z polskim oddziałem M&M. Prosili o przesłanie informacji o problemie do nich. Potem przyszedł mail, że temat został przekazany do centrali w Niemczech. U mnie jako powód zostało podane, że przelot został już naliczony, ale bez informacji o CA.
Myślałem, że to ja walnąłem gafę, nie podając nr karty przy check-in, a wygląda na to, że problem jest grubszy, jeśli chodzi o układa M&M-CA, skoro nawet podanie nr karty przy check-in nie pomaga. Przewrotne, może to jakaś szansa na pozytywne załatwienie tematu....
 Profil Relacje PM off  

#8697 PostWysłany: 21 Lis 2024 23:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Miałem loty robione na SK i TAP, kupione całość jako SK, i z przypisanym ichniejszym FLT. Odcinki robione TAPem nie zostały naliczone. .
Automat MM również odrzucił, ale po wysłaniu prośby z wyjaśnieniem, dostałem punkty do MM po niecałych dwóch tygodniach. Warto próbować.

#8698 PostWysłany: 22 Lis 2024 00:05 

HON fly4free
W MM dość często odrzuca wnioski składane online o naliczenie wsteczne z ran domowych powodów - wtedy trzeba manualnie pisać mailem i czekać aż "centrala" to ogarnie.
 Profil Relacje PM off  

#8699 PostWysłany: 23 Lis 2024 08:32 

platynowy
Icek2024 napisał(a):
może to jakaś szansa na pozytywne załatwienie tematu....

Niestety nie bardzo. Poniżej odpowiedź od CA:
Cytuj:
We are sorry that according to our policy upon mileage accumulation, the mileages in different FFP cards could not be converted to each other,mileages in your Phoenixmiles card could not be converted to your M&M card, vice versa. When miles have been awarded cannot be deleted.
Thank you for your understanding.
If you don’t want to automatically mileage credited PhoenixMiles account,please visit Phoenix Miles official website https://ffp.airchina.com.cn, log in your Phoenix Miles account,and click "My Account-Profile Management"turn off "Automatic Membership Identification"at the bottom of the web.
 Profil Relacje PM off  

#8700 PostWysłany: 23 Lis 2024 12:25 

Cześć
Mam ostatni lot, który ląduje o 23:30, ostatniego dnia roku, w Madrycie

Zdążą mi go zaliczyć do przedłużenia FTL zanim się punkty wyzerują z nowym rokiem? Ten lot będzie mi potrzebny do przedłużenia

Czy lepiej nie ryzykować i zrobić jakąś rundkę po kraju

Ostatnio edytowany przez Bodi, 23 Lis 2024 12:26, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8739 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 432, 433, 434, 435, 436, 437  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości