Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Kwi 2024 02:12 

Witajcie, lekki wątek na rozluźnienie ;) pytanie kieruję do osób posiadających karty kredytowe Platinum / world elitę lub visa infinite - czy podczas płatności kartą (tak, wiem, to snobizm, ale cóż poradzić) ktokolwiek zwrócił Wam uwagę na to coś w stylu "ohhh, wow, jesteś bogaty", ktoś rozpoznał, że to karta VIP i poczuliście się prestiżowo? czy ktokolwiek zwraca na to uwagę?

pytanie całkiem serio.
 Profil Relacje PM off  

Tam gdzie neon spotyka ruletkę 🎰🌃 Hongkong i Makau (z bagażem🧳) od 2483 PLN✈️ Tam gdzie neon spotyka ruletkę 🎰🌃 Hongkong i Makau (z bagażem🧳) od 2483 PLN✈️
Auto, lot i dach nad głową (✈️+🏠+🚗) Wycieczka nad Zatokę Kotorską za 578 PLN 😎🇲🇪 Auto, lot i dach nad głową (✈️+🏠+🚗) Wycieczka nad Zatokę Kotorską za 578 PLN 😎🇲🇪
#2 PostWysłany: 12 Kwi 2024 07:03 

Loty: 36
Kilometry: 103 851
niebieski
-- 12 Kwi 2024 05:55 --

Ktoś z Forumowiczów pisał o takiej sytuacji bodajże w Izraelu, podając obsłudze metalową kartę (masa inna niż plastikowa).
W dobie płatności zbliżeniowych (telefonem) i tak nikt nie wie, czym płacisz.
Bezpieczeństwo ponad szpan.

Czasami można snobizm ze snopkiem pomylić.
:mrgreen:

-- 12 Kwi 2024 06:03 --

To jeszcze jedna wypowiedź Znajomego mnie się przypomniała, jak ktoś zagaił, dlaczego jeździ starą nexią.
Kolega rezolutnie odparł, że wystarczy mu świadomość, że na nowego mercedesa go stać.
😂

Pytający nie wiedział, że na zakupy ziemi do rolników jeździł autem koreańskim a sprzedawał, wożąc się niemieckim.

Ot, stereotypy.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Kwi 2024 11:15 

Ja dwa razy musialem się kłócić z kobietą na Fast Tracku na Okęciu, bo nie potrafiła rozpoznać poprawnie Visa Infinite ze starym wzorem - taki to prestiż i bogactwo.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Kwi 2024 11:25 

Loty: 36
Kilometry: 103 851
niebieski
We wszystkich portach w PL powinno obowiązywać. W KTW wszedłem bez scen tylko nie pamiętam, czy pokazywałem PP czy PKO.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Kwi 2024 11:28 

złoty
@lukaszlew7777 - to sobie zapisz w ulubionych na smartfonie:
https://www.lotnisko-chopina.pl/uploads ... 0TRACK.pdf
i po sprawie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 12 Kwi 2024 11:58 

Tak z 7-8 lat temu, gdy fikuśne karty jeszcze nie były aż tak popularne, robiłem check-in przeźroczystą zagraniczną World Elite gdzieś w Warszawie. Gość na recepcji obejrzał, zauważył branding i zagaił czym się zajmuję, że mam kartę "World Elite". Zażartowałem "gdybym Panu powiedział, musiałbym Pana zabić". Wnioskując po minie gościa, chyba rzeczywiście w to uwierzył. Poza tym kilka razy w sklepach zauważali, że metalowe karty mają inną wagę. I to tyle.

...a zdobycie karty "World Elite" to był wówczas abonament za zawrotne 10 euro miesięcznie.
 Profil Relacje PM off
piwili lubi ten post.

#7 PostWysłany: 12 Kwi 2024 12:28 

srebrny
Teraz są takie czasy, że bogaci ludzie wolą nie nie emanować swoim bogactwem, a tym bardziej w codziennych płatnościach.
A poza tym był tu już jeden user od 'poverty parade' i chyba nie skończył najlepiej. ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 12 Kwi 2024 12:29 

lluukk napisał(a):
@lukaszlew7777 - to sobie zapisz w ulubionych na smartfonie:
https://www.lotnisko-chopina.pl/uploads ... 0TRACK.pdf
i po sprawie.

Tam wisi wydrukowany ten PDF na ścianie. Nawet pokazywałem jej tą kartę dosłownie obok rego wydruku. Z wielką łaską przepuszczała.

FUX napisał(a):
We wszystkich portach w PL powinno obowiązywać. W KTW wszedłem bez scen tylko nie pamiętam, czy pokazywałem PP czy PKO.

We Wrocławiu mnie chyba wpuścili na PP na fast track, ale tam to zawsze jak bywam to i tak nie ma kolejki.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Kwi 2024 12:36 

złoty
@lukaszlew7777 to chyba Pani miała zły dzień ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Kwi 2024 13:51 

Loty: 166
Kilometry: 242 926
srebrny
Czasem zwracają uwagę na security na lotniskach na metalową Vise PKO. Ale to chyba nie o to chodziło
 Profil Relacje PM off
Kalispell lubi ten post.

#11 PostWysłany: 12 Kwi 2024 13:58 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Dzięki tej "prestiżowej" karcie, spędziłem ostatnio na STN pół godziny na security, czekając aż moja torba dojedzie do sprawdzenia przed resztą plecaków z prostownicami, suszarkami i butelkami z wodą...
Nie mogli znaleźć co piszczało, dopiero po dobrani się do portfela znaleźli ten kawałek metalu.

#12 PostWysłany: 12 Kwi 2024 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
To absolutnie nie była prestiżowa karta, ale w czasach przedkowidowych kilka razy z ciekawością oglądano/komentowano w USA moją najzwyklejszą kredytówkę PKO BP "Przejrzystą", bo w swoim pierwszym wydaniu naprawdę taka była, zawsze trzeba było mocno się przyjrzeć żeby odczytać nazwisko/numer.
Ale chyba ludziom to przeszkadzało, bo kolejna karta z tej serii już jest przyciemniona i takiego wrażenia nie robi ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 22 gości