Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Sie 2012 09:02 

Witam!
Jako, że to będzie pierwszy raz kiedy rezerwuje hotel przez internet - proszę bądźcie wyrozumiali.
Chciałbym abyście łopatologicznie wyjaśnili mi jak wygląda płatność za hotel zarezerwowany w sieci - znalazłem kilka ciekawych ofert na www.hotelscombined.com i jeśli się na jakąś zdecyduje - czego potrzebuje żeby zapłacić - posiadam konto w Polsce w PLN z kartą płatniczą i drugie w GBP jednak bez karty - czy to wystarczy by zapłacić i uniknąć ewentualnych dodatkowych opłat? Poza tym czy całą kwotę płaci się z góry czy wpłaca się tylko zaliczkę i reszte na miejscu, w lokalnej walucie (Węgry, Budapeszt)?

Poza tym czy to bezpieczne i czy rezerwując hotel przez internet - miejsce w pokoju na pewno będzie na mnie czekać?

Wybaczcie proszę - dla większości z Was - pewnie banalne pytania ale to będzie moja pierwsza samodzielna podróż za granicę i wole by wszystko było dopięte na ostatni guzik, a nie chciałbym żeby coś poszło nie tak... :)
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#2 PostWysłany: 17 Sie 2012 09:21 

HON fly4free
Jeśli rezerwacja jest potwierdzona to nie ma problemu z miejscem; bardzo sporadycznie zdarza się, że hotel nie oparcuje rezerwacji otrzymanej od pośrednika ale wtedy zawsze recepcja wszystko wyjaśnia (zdarzyło mi sie to może 2 razy na kilkaset rezerwacji).

Do zapłaty potrzebujesz karty - płatności dokonujesz online jeśli jest wymagana od razu (jedyny koszt to ewentualne przewalutowanie); jesli nie jest, wtedy numer karty służy do zagwarantowania rezerwacji i opłacasz pobyt na miejscu karta lub w gotówce -> wówczas zazwyczaj w lokalnej walucie chyba że hotel akceptuje także np. euro czy dolary (warto sprawdzić ewentualnie wg jakiego kursu są one przeliczane, bo często hotele stosuja mało atrakcyjne kursy i z reguły opłaca się płacić w lokalnej walucie).
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Sie 2012 09:45 

A czy konieczne jest używanie karty kredytowej czy może wystarczy płatnicza z możliwością płatności internetowych (VISA)? Chodzi mim głównie o booking.com (przy wszystkich hotelach jest informacja ze karta kredytowa, ale moze da się zapłacić i taką kartą lub kartą mastercard prepaid)?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Sie 2012 10:31 

HON fly4free
wystarczy każda działająca w internecie
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Sie 2012 11:27 

Wielkie dzięki za odpowiedź marek2011 - bardzo rozjaśniłeś mi temat. :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 54 gości