Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Mar 2012 22:56 
Awatar użytkownika

Proszę o pomoc,

Zarezerwowałam 5 biletów za 440 zł,( karta prepaid)
Pieniadze zostały sciagniete z konta, natomiast nie dostałam potwierdzenia na maila ( swoja droga cały czas komputer miele ostatni etap rezerwacji biletówm, czyli jego potwierdzenie, juz z 15 minut!!)

co mam robić ?!

Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN
Wakacyjny city break w Kiszyniowie za 404 PLN. Loty z Warszawy + 3 noclegi w 4* hotelu Wakacyjny city break w Kiszyniowie za 404 PLN. Loty z Warszawy + 3 noclegi w 4* hotelu
#2 PostWysłany: 19 Mar 2012 23:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Na stronie http://www.ryanair.com/pl wejdź w "Zarządzaj rezerwacją", wpisz dane Twojej rezerwacji (e-mail, kiedy, skąd i dokąd).
Jeśli system jej nie znajdzie, dzwoń do Ryana. A jeśli wszystko jest, niepotrzebny Ci e-mail, zrobisz przed wylotem odprawe online, wydrukujesz karty pokładowe i fru.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Mar 2012 23:25 

niebieski
Jeszcze sprawdź spam. Czasami takie maile lubią tam lądować.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Mar 2012 23:37 
Awatar użytkownika

w spamie nie ma, a jak wchodze na moje rezerwacje i wppisuje maila, to pisze ze nie ma zarejestrowanych takich danych ! no tragedia :/ nie wiem co robic. Robiłam przelew z Mbanku na Prepaid bzwbk, blue cash wysłało info po 10 minut ze zasiliłam karte, wiec dokonczyłam proces rezerwacji w Ryanairze... i wtedy zawiecha... po 30 minutach mulenia i czekania dałam na odswiez a tam error i numer ( chyba 5002 ?)...

Najgorsze własnie ze kasy brak, rezerwacji nie ma na mail, czyli co tylko telefon do raynaira? wiecie jak oni to rozwiazuja wtedy? Zwracaja kase, czy dokanczaja rezerwacje????

#5 PostWysłany: 19 Mar 2012 23:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy spawdziłaś, że na karcie jest blokada na tą sumę ? Czy też pisząc, że "zeszła" kasa chodziło Ci o konto mBank ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Mar 2012 23:55 
Awatar użytkownika

Jesli chodzi o Mbank- nie ma tam blokady na ta sume ( 440zł), a na prepaidzie , to nie słyszałam zeby była tam jakas blokada...tym bardziej, ze nie widze tam tych pieniedzy. Dostałam smsa z bzwbk ( a własciwie blue cash), ze zasilone zostało konto ta suma ( z Mbanku), wtedy dokonczyłam rezrwacje na ryan. Na koncie bzwbk brak 440zł, strona ryaniara zawiesiła mi sie-error, maila brak :/

P.S. Jeżeli zasilacie karte bzwbk prepaid, to w historii operacji widzicie to ??? zauwazyłam, ze nie mam historii z dzisiaj! zadnych operacji , iz zostało konto zasilone 440 zł (ale ja dostałam smsa, ze zasilono konto !!!) dlatego nie patrzac, na konto, a sugerujac sie smsem wykonałam przelew...czy to wina moze byc nie ryanaira, tylko blue cash???lub bzwbk?-----> przeczytałam, że przelewy sa ksiegowane do 21, rezerwacje robiłam po 21, to mozliwe ze pieniadze, po prostu nie doszły na konto, z winy bzwbk ? i to nie wina blue cash, tylko własnie bzwbk, bo to oni ksieguja?

#7 PostWysłany: 20 Mar 2012 00:24 

platynowy
Jeśli wysłałaś kasę Bluecashem po 21 do BZ WBK to będzie to zaksięgowane dopiero jutro rano. Przecież logując się na prepaid.bzwbk.pl widzisz dostępne środki - więc tam masz aktualne info jaki jest stan karty.

#8 PostWysłany: 20 Mar 2012 00:30 
Awatar użytkownika

niebieski
O ile zarejestrowałaś kartę na prepaid.bzwbk.pl

#9 PostWysłany: 20 Mar 2012 00:37 
Awatar użytkownika

srebrny
mucha napisał(a):
Jeśli wysłałaś kasę Bluecashem po 21 do BZ WBK to będzie to zaksięgowane dopiero jutro rano. Przecież logując się na prepaid.bzwbk.pl widzisz dostępne środki - więc tam masz aktualne info jaki jest stan karty.

Jeżeli karta nie jest zarejestrowana to można smsem tez sprawdzic stan srodkow na karcie oraz 5 ostatnich operacji. Sms wysyla sie na numer 2424.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Mar 2012 00:43 
Awatar użytkownika

niebieski
mucha napisał(a):

tez bym to obstawial

swoja droga przelalas 440zł, bilety kosztowały dokładnie tyle? Bo jesli np. 438.12 (tak sobie strzelilem) to powinnas miec blokade na 438.12, a saldo 440. Jesli jest 0/0 to na 99% kasa po prostu nie przeszla (to normalnie z bzwbk o tej porze, niestety...)

Wyslij smsa i napisz co dokladnie jest tam napisane.

PS. O 6 rano powinna byc kasa. Tez kiedys czekalem na zaksiegowanie i pomimo info na stronie BC, ze bedzie o 8, kasa byla juz (dopiero?..) o 6 rano.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 20 Mar 2012 00:52 
Awatar użytkownika

dokładnie jest tak jak napisałes - to było dokładnie 440 zł !!! w ogóle zapomniałam o tym ksiegowaniu do 21 :/ (ba, ja nawet nie wiedziałam)

a karte mam zarejestrowana, tylko własnie było 0/0 i nie widziałam, czy kasa została przelana, bo nie było widac tej różnicy.

Dziękuję pięknie WSZYSTKIM za odpowiedzi, za tak szybka reakcje, jesteście najlepsi ! Naprawde jestem wdzięczna :) :*

Jutro wstaje o 6:00 i czekam na zaksięgowanie .

#12 PostWysłany: 20 Mar 2012 03:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Karolina123 napisał(a):
dokładnie jest tak jak napisałes - to było dokładnie 440 zł !!! w ogóle zapomniałam o tym ksiegowaniu do 21 :/ (ba, ja nawet nie wiedziałam)

a karte mam zarejestrowana, tylko własnie było 0/0 i nie widziałam, czy kasa została przelana, bo nie było widac tej różnicy.

Dziękuję pięknie WSZYSTKIM za odpowiedzi, za tak szybka reakcje, jesteście najlepsi ! Naprawde jestem wdzięczna :) :*

Jutro wstaje o 6:00 i czekam na zaksięgowanie .

Jesli jest 0/0 to nie masz sie czym martwic - po prostu nie przeszedl przelew. Po kazdej transakcji, tak jak pisalem, pierwsze jest blokada, wiec powinno byc 440/0 ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Mar 2012 07:47 
Awatar użytkownika

jest dokładnie tak jak pisaliście.

O 6:00 juz były pieniadze, własnie dokonałam rezerwacji.

Dziękuję :* :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5 oraz 8 gości