Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
https://www.bookryanair.com/SkySales/bo ... -pl#Search

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 19 Sty 2023 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 482
Kilometry: 685 429
złoty
Do takich płatności przydaje się Revolut. Doładowujesz go odpowiednią kwotą i płacisz w walucie rezerwacji. Gdyby chcieli pobrać więcej, to będzie odmowa.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na city break 😎 Sofia na 2 dni w czerwcu za 637 PLN (loty z Wrocławia + 4* Mercure) ♥️ Idealne miasto na city break 😎 Sofia na 2 dni w czerwcu za 637 PLN (loty z Wrocławia + 4* Mercure) ♥️
Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Hat Yai w jednej podróży z Warszawy za 2833 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Hat Yai w jednej podróży z Warszawy za 2833 PLN 🌺
#242 PostWysłany: 03 Lut 2023 22:29 

O, to ja musiałem zrobić coś źle. Kupowałem bilet w Ryanair z UK do PL (IP z UK) cena została podana w GBP. Zapłaciłem Revolutem na którym miałem GBP. Obciążyli z konta w PLN po dziadowskim kursie Ryanaira. Ponieważ numer karty wskazywał Polskę. Od tej pory w takiej sytuacji płacę kartami wskazującymi UK.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 04 Lut 2023 01:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@Fadel na ekranie płatności, w tym oknie wybierasz walutę w jakiej ma być obciążenie

Załączniki:
waluta.png
waluta.png [ 29.7 KiB | Obejrzany 3016 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 04 Lut 2023 08:12 

Wiedziałem o tym "myku" z odhaczaniem opcji przewalutowania, ale prawdopodobnie zadziałało tak jak u Darka M że Revolut to remedium na podchody Ryanaira i skoro appka wyświetla mi cenę w GBP a na Revolucie mam środki w GBP to automatycznie mi obciąży konto GBP. A tu zonk. Pobrało w walucie kraju na jaki wskazywał numer karty. Na przyszłość będę bardziej uważny, mam nadzieję że uda mi się dotrzeć do zakamarków w których Ryanair poukrywał opcje jak nie dać się zrobić w balona.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 04 Lut 2023 20:22 
Awatar użytkownika

Loty: 602
Kilometry: 948 667
niebieski
Polecam opcje platnosci PayPalem. Kwota i waluta transakcji sa zawsze podane przed zaakceptowaniem obciazenia.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 29 Cze 2023 13:56 

Nie mogę wybrać rodzaju płatności. Mam do wybory generalnie tylko karte kredytową.
Czy coś jest nie tak ze stroną ryanair ???
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 29 Cze 2023 14:02 
Awatar użytkownika

Loty: 292
Kilometry: 334 644
złoty
W tym momencie sprawdzam i mogę wybrać paypal bez problemu.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 29 Cze 2023 14:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Wiem, że to co napiszę jest banalne i wydaje mi się, że dla wszystkich powinno być oczywiste ale pod kartą kredytową, można zapłacić debetówką, jednorazówką, wirtualną, etc.
Z Twojego postu nie wynika jaka jest Twoja preferowana forma płatności. A jak uważasz, że coś jest nie halo to albo wyrzuć ciasteczka itp. z obecnej przeglądarki albo spróbuj innej (Chrome, FF, Opera, Safari czy co tam jeszcze jest).

PS U mnie też wszystko prezentuje się normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 07 Maj 2024 11:07 

Mam pytanie, czy coś się zmieniło przez ten rok, czy nadal trzeba odznaczać tego ptaszka, żeby zapobiec przewalutowaniu po stronie Ryanaira? Nie widzę go nigdzie obecnie, jedynie wybór waluty po wpisaniu danych karty
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 07 Maj 2024 11:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nadal trzeba odznaczać

Załączniki:
fr.JPG
fr.JPG [ 55.14 KiB | Obejrzany 852 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 25 Lis 2024 19:50 

niebieski
A gdzie to jest do odznaczenia przy korzystaniu z aplikacji? Nigdzie tego nie mogłam znaleźć.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości