Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sandomierz
#1 PostWysłany: 21 Lis 2022 11:39 

złoty
Odwiedzającym Sandomierz proponuję restaurację W starej piekarni https://goo.gl/maps/xSadXRKHQqRw4j4p8 zlokalizowaną w zacisznej części starówki. Dania są niby są bardzo proste ale jednak zupełnie inne niż to co proponują okoliczne lokale. Wszystko jest bardzo dobrze zrobione i smaczne. Porcje są duże i można się nimi najeść.
 Profil Relacje PM off  

Wiosenny tydzień z all inclusive na Krecie za 1915 PLN. Wylot z Warszawy Wiosenny tydzień z all inclusive na Krecie za 1915 PLN. Wylot z Warszawy
Kair za 1064 PLN. PLL LOT z Warszawy + 4 noce ze śniadaniami w hotelu z widokiem na piramidy Kair za 1064 PLN. PLL LOT z Warszawy + 4 noce ze śniadaniami w hotelu z widokiem na piramidy
 Temat postu: Re: Sandomierz
#2 PostWysłany: 21 Lis 2022 11:46 
Awatar użytkownika

Loty: 197
Kilometry: 366 673
srebrny
To taka lokalna kuchnia można powiedzieć. Myślę ze warto tam zajrzeć. Byłem tam kilka razy, ale w zimie czasami jest zamknięte. Zreszta mam wrażenie ze w zimie 75% gastronomicznego Sandomierza jest zamknięte.

#3 PostWysłany: 21 Lis 2022 14:42 

Szczerze to nie rozumiem fenomenu tego miejsca.

Byłem tam skuszony bardzo dobrymi opiniami na Google mapa. I byłem totalnie rozczarowany.

Tłumy w środku. Smak średni, połączenie nadzienia z chemicznym w smaku sosem czosnkowym rozczarowujące. Dania serwowane ciężko do końca sprecyzować - myślałem, że będzie to coś na kształt tzw. piecuchow serwowanych np w Toruniu (pierogi z pieca). W rzeczywistosci sucha bulka z nadzieniem.Ogólnie moim zdaniem nic specjalnego.

Choć to może problem leżący po mojej stronie, biorąc pod uwagę opinie z Google, zachwyty innych ludzi którzy tam jedli podczas naszej wizyty oraz polecenia tu na forum. Uznałem jednak, że się podzielę moim odczuciem, żeby nie było wrażenia, że to coś co wszystkim przypada do gustu. Jak zawsze, kwestią indywidualna. Ja nie polecam.

Z miejsc do polecenia w Sandomierzu moim zdaniem to restauracja Widnokręg - fenomenalne jedzenie!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Kwi 2023 18:12 

Sandomierz to moje miasto, więc podrzucę opinię tubylca.

Na starówce godne uwagi są: Dwa Okna (kuchnia głównie włoska), Lapidarium pod Ratuszem (dobre burgery i super klimatyczne miejsce), Zapiekanki Sandomierskie (jak w nazwie). Niezła jest Trzydziestka.
Widnokrąg - miejsce bardzo klimatyczne, ale kuchnia nie powala.
Tuż obok Starówki jest Willa pod Bramą - kuchnia doskonała.

Trochę dalej, na ul Armii Krajowej 1 jest Bar Mleczny. Mleczny tylko z nazwy, można niedrogo i dobrze zjeść.

Lody - Manufaktura Lodów i Lody z Tradycją na Mariackiej.

Pytania o Sandomierz proszę na priv, pomogę :D
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 04 Lis 2024 12:26 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Na Rynku - KOSA OSTRA, wejscie od Opatowskiej
Dobra picka, poke bowl też zachwalały dziewczyny, ja to takich wynalazków nie jem, naleśniki zachwalała najmłodsza amatorka
Mojito Ojca Mateusza.. można ale co to miało wspólnego z serialem to nie wiem. Piwo Sandomir, ważone w Bałtowie - możecie sobie podarować.
Lokal kameralny - 20 siodełek
Załącznik:
20241102_205310_resized_1.jpg
20241102_205310_resized_1.jpg [ 244.56 KiB | Obejrzany 337 razy ]

Załącznik:
20241102_205457_resized_1.jpg
20241102_205457_resized_1.jpg [ 232.76 KiB | Obejrzany 337 razy ]

Załącznik:
20241102_205511_resized_1.jpg
20241102_205511_resized_1.jpg [ 240.03 KiB | Obejrzany 337 razy ]

Winiarnia Świętokrzyskie Butelki, Sokolnickiego 2 ale wejście od Długosza
Również na Rynku, prawie bo jakieś 30 metrów dalej winiarnia, mają lokalne sery i miody
1 kielon 75ml 12zl , 3 kielony 30zł, 5 za 45zł
Załącznik:
20241102_212921_resized_1.jpg
20241102_212921_resized_1.jpg [ 208.32 KiB | Obejrzany 337 razy ]

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości