Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 248 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Sardegna/Sardynia
#161 PostWysłany: 04 Wrz 2017 16:07 

Tak, wracaliśmy tą samą trasą z tym, że chyba jako jedyni bo reszta "turystów" pewnie wyjechała zamówionymi samochodami terenowymi za 15 euro osoba.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Tajlandii: Phuket i Chiang Rai w jednej podróży od 2933 PLN. Wyloty z 2 miast Przygoda w Tajlandii: Phuket i Chiang Rai w jednej podróży od 2933 PLN. Wyloty z 2 miast
Majówka w Grecji: Korfu na 7-dniowe all inclusive od 2691 PLN. Wyloty z 4 miast Majówka w Grecji: Korfu na 7-dniowe all inclusive od 2691 PLN. Wyloty z 4 miast
#162 PostWysłany: 05 Wrz 2017 07:58 

Loty: 140
Kilometry: 216 695
niebieski
ad 2. Tak, trasa tam i z powrotem. W kanionie możesz iść i zieloną i żółtą. Żółta stanowi przedłużenie zielonej, ale też praktycznie idziesz tą samą trasą tam i z powrotem. Jest jeszcze czerwona, która stanowi przedłużenie żółtej ale wymaga użycia sprzętu zabezpieczającego i doświadczenia.

#163 PostWysłany: 08 Maj 2018 03:55 

Witam w połowie czerwca wybieramy sie z dziewczyną na Sardynie na 8 dni. Lądujemy w Cagliari i również z Cagliari mamy lot powrotny, zastanawiamy się czy warto zdecydować sie na nocleg w 1 miejscu przez cały pobyt czy podzielić go jakos ( 4/4 5/3 ?). Bedziemy mieli wynajety samochód na cały pobyt, interesuje nas odwiedzenie jak najwiekszej ilości pięknych plaż oraz ciekawych miejsc. prosze o sugestie dotyczące dobrych miejsc do noclegu w obu wariantach ( 1 baza noclegowa lub 2 ). Z góry dziekuje za wszelkie uwagi pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 08 Maj 2018 04:46 

złoty
Jeżeli nie chcecie robić zbędnych kilometrów to podzielcie, np. 3-4 dni w Cagliari i 4-5 gdzieś bardziej na północ (np. na wschodnim wybrzeżu).
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 08 Maj 2018 07:52 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
Odpuść Cagliari jeśli chodzi o zwiedzanie nie ma tam nic spektakularnego, jeśli chodzi o plaże, no to jest, ale są lepsze.
Polecam od razu przejazd do Villasimius, tam jest plaża spektakularna.

Tu masz moją relację, sporo piszę o praktycznych aspektach Sardynii
sardynia,1506,128474

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 08 Maj 2018 13:55 

Zbanowany
niebieski
Villasimus przepiękne ale jeszcze bardziej piękne plaze to zdecydowanie północ Sardynii i przede wszystkim Archipelag La Maddalena. Cagliari wspominam bardzo miło . Byłem tam 8 dni i nie znudziłem się, fakt pomagała mi w tym Icchnusa(piwo z Cagliari) oraz dobre wina :lol: :lol: :lol: . 6km od centrum Cagliari(dojazd busami 1.3 euro) jest piaszczysta plaża Poetto mająca chyba z 7km długości z dobrą infrastrukturą. Większe wrażenie sprawiły plaże z Archipelagu więc raczej bym podzielił Twój wyjazd na dwa okresy ale to Twoja decyzja.
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#167 PostWysłany: 09 Maj 2018 21:07 

spędziliśmy 10 dni w okolicy Villasimius (Torre delle Stelle - wynajęty dom przy plaży - polecam!) i pomimo posiadania auta na cały pobyt nie zobaczyliśmy wszystkiego w okolicy (codziennie inna plaża, rejs statkiem, kolacja w agriturismo, wizyta w samym Cagliari - można pominąć). Stąd uważam, że dzielenie wyjazdu na 2 miejsca noclegowe nie ma sensu (też to rozważaliśmy). Tzn wiem, że północ ma wiele do zaoferowania i pewnie nawet jest piękniejsza. Ale jeśli lecisz na południe to poświęć mu dużo czasu bo plaże są przepiękne. Generalnie Sardynia to wyspa na minimum 3 wyjazdy,żeby móc posmakować wszystkiego. Chyba, że nie jesteście typem plażowiczów i chcecie tylko 'zaliczyć' co sławniejsze miejsca.
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

Temat postu: Sardynia
#168 PostWysłany: 08 Lip 2018 00:57 

Loty: 44
Kilometry: 70 350
Czesc, lecę w sierpniu na 5 pełnych dni na Sardynię. Lecę do/z Alghero. Więc interesuje mnie pólnocna część wyspy. Mam kilka pytań :D

1) najpiekniejsza rajska plaża i woda na polnocy Sardynii? Najlepiej blisko Alghero, ale niekoniecznie?
2) ostatnia noc spedzimy w Alghero, zeby zostawic rano bagaze w hotelu (lot mamy dopiero o 21), wiec co polecacie tam zwiedzic w poblizu? ktora plaza? gdzie zjesc?
3) co poza Alghero warto zobaczyc? Czy są tylko i wylacznie rajskie plaze, czyli typowo odpoczynek, czy warto wziac auto na 1-2dni? Jakie ceny tam są? Jak wyglada sytuacja z quadami/skuterami? jakie ceny i czy dadza na prawko B? (w grecji nie zgodzili sie na skuter, ale quad tez byl super;-)).
4) jak sie najtaniej dostac z/do na lotnisko w Alghero?
5) jakich cen sie spodziewać w sklepie, w restauracjach itp?
6) są może jakieś campingi, które są polozone blisko jakiejs pieknej plazy? nie bedziemy miec namiotu, ale moze ktos oferuje taka opcje na fajna przygode?
7).. nie wiem o co jeszcze moglbym zapytać;-))

dzieki wielkie!
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Sardynia
#169 PostWysłany: 08 Lip 2018 10:43 

Zbanowany
niebieski
Zdecydowanie polecam Ci wskoczyć na La Maddalenę i Caprerę. Popatrz na Youtube jakie są tam plaże i na 100% zapragniesz je zobaczyć. Masz na F4F wiele wątków o tych miejscach więc spokojnie poczytaj i poanalizuj. :P :P :P
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#170 PostWysłany: 09 Lip 2018 18:54 

Loty: 44
Kilometry: 70 350
Mega! Dzięki! O takie miejsca mi wlasnie chodzilo. Myślę, że jednodniowy trip bylby idealny tam :))

A na resztę/część pytań potrafisz odpowiedziec? Kojarzysz jakas plaze w tym stylu, ale blizej alghero,zeby tam posiedziec kilka dni? i jak to jest ze skuterami na sardynii? (poczytalem tematy na forum o sardynii, ale nie ma odp na moje oprocz dojazdu na lotnisko:( )
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 10 Lip 2018 08:55 

Zbanowany
niebieski
Wrzuć wątek na F4F do wyszukania ,,la maddalena" i tam wszystko jest opisane. Blisko Alghero nie znam osobiście plaż więc nie pomogę. :P
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 10 Lip 2018 09:47 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 521
Kilometry: 822 257
Osobiście nie byłem, ale ponoć plaża la Pelosa koło Stintino uznawana jest za jedną z najładniejszych.

#173 PostWysłany: 10 Lip 2018 11:04 

niebieski
Ja byłem na tej plaży rok temu. Owszem, bardzo ładna plaża, niestety mnóstwo ludzi, nawet na sam koniec sierpnia.
Najpierw problem z zaparkowaniem, potem długie dojście do samej plaży, a na koniec problem z rozłożeniem małego kocyka. ImageImage

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

#174 PostWysłany: 10 Lip 2018 11:10 
Awatar użytkownika

Kilometry: 129 118
niebieski
vince89 napisał(a):

1) najpiekniejsza rajska plaża i woda na polnocy Sardynii? Najlepiej blisko Alghero, ale niekoniecznie?

Całkiem przyjemna plaża jest w Porto Ferro, bardzo blisko do Alghero

Załączniki:
bbbb.jpg
bbbb.jpg [ 368.07 KiB | Obejrzany 5182 razy ]
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#175 PostWysłany: 10 Lip 2018 15:01 

Marcin 14
Czy dojazd do tej plaży jest dobrze oznakowany, czy trzeba sie nie,źle nagimnastykowac? Mozna dojechac autem? Bo plaza wyglada fajnie.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 10 Lip 2018 15:11 
Awatar użytkownika

Kilometry: 129 118
niebieski
Dojazd jest prosty, droga asfaltowa kończy się sporym parkingiem w lesie, i trzeba przejść ok 200-300 metrów.
Na maps.me jest zaznaczony ten parking na końcu drogi asfaltowej.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 10 Lip 2018 16:10 

Dzieki! Nie lubie tłumów, mam nadzieję, ze ta plaza bedzie z tych mniej zatłoczonych. Może inne propozycje ustronniejszych plaz. Lecę koniec lipca.
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 10 Lip 2018 16:25 

Zbanowany
niebieski
1000 osób będących na tej samej plaży wraz z Tobą będzie miało podobne myslenie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
eskie lubi ten post.

#179 PostWysłany: 29 Lip 2018 15:52 

Czy byl ktos?
Czy warto tam cisnąć prawie 3 godziny z Palau będąc na Sardynii.. jak już się dojedzie to jak się dostąć na wyspę - z racji tego ze samochód bedzie wypozyczony nie chcielibyśmy promem, wiec czym się tam później poruszać, czy w ogóle gra jest warta świeczki a jeżeli nie to czy warto jechać dla samej plaży La Pelosa?
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 29 Lip 2018 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 602
Kilometry: 948 667
niebieski
Warto jednak ominac okres lipiec-sierpien, a dokladniej druga polowa czerwca-poczatek wrzesnia i pojechac na Sardynie, gdy wakacyjne ceny spadaja o ponad polowe a turystow jest garstka.
Polecam szczegolnie La Maddalena, jak wspomniano juz wielokrotnie, zatoke Orosei, okolice San Teodoro i na poludniu Villasimius (wynajecie samochodu jak najbardziej wskazane).

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 248 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości