Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 248 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Sardegna/Sardynia
#241 PostWysłany: 22 Lip 2024 02:20 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 521
Kilometry: 822 257
@Kothson nie wiem jak z dojazdem transportem publicznym ale sprawdź może też plażę Mari Pintau
Kothson lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

Przygoda w Tajlandii: Phuket i Chiang Rai w jednej podróży od 2933 PLN. Wyloty z 2 miast Przygoda w Tajlandii: Phuket i Chiang Rai w jednej podróży od 2933 PLN. Wyloty z 2 miast
Majówka w Grecji: Korfu na 7-dniowe all inclusive od 2691 PLN. Wyloty z 4 miast Majówka w Grecji: Korfu na 7-dniowe all inclusive od 2691 PLN. Wyloty z 4 miast
#242 PostWysłany: 22 Lip 2024 10:02 

Loty: 88
Kilometry: 148 188
Na plażę Mari Pintau jeździ bus z Cagliari. Trzeba wysiąść na Cant. Geremeas i dojść kawałek.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
Kothson uważa post za pomocny.

#243 PostWysłany: 07 Sie 2024 12:20 

platynowy
Na plażę Poetto z centrum jeżdzi kilka linii, w tym ekspresowe. Koszt przejazdu 1,30€ OW. Można kupić bilet u kierowcy, ale tylko za gotówkę. Na dworcu ARST można za bilety zapłacić kartą. Bilety kasujemy po wejściu do autobusu, poprzez odbicie karty do czytnika.

Totalny sztos jak na plażę miejską, jest długa, szeroka, czysta i się nie kończy. Jest zaplecze gastronomiczne, są prysznice i toalety. Można lecieć o 6:50 z Krakowa do Cagliari, żeby już ok. 11:00 kąpać się w lazurowej wodzie - bardzo polecam. ImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#244 PostWysłany: 07 Sie 2024 16:53 

platynowy
Kashpir napisał(a):
@Kothson nie wiem jak z dojazdem transportem publicznym ale sprawdź może też plażę Mari Pintau
Dobra polecajka. Komunikacją miejską można dojechać z dworca ARST. Koszt biletu 3,10€ OW. Z miasteczka do plaży trzeba dojść, wydaje mi się że było to jakieś 1500 metrów. Zaraz przy przystanku jest sklepik, w którym można zakupić wino i przekąski. Można dojechać samochodem, kierowcy parkują wzdłuż drogi. Woda krystalicznie czysta. Brak pryszniców, zaraz przy plaży jest jeden bar, de facto przechodzi się przez jego środek idąc na plażę. Dojazd z centrum Cagliari trwa nieco ponad godzinę. ImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#245 PostWysłany: 13 Wrz 2024 19:50 

niebieski
Czy na Poetto są jakieś szatnie, przebieralnie coś do wynajęcia ewentualnie na kilka godzin ?
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 13 Wrz 2024 20:09 

platynowy
Widziałem takie drewniane budki, wyglądały mi na przebieralnie, ale nie korzystałem z nich więc nie potwierdzę.Image
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 15 Wrz 2024 21:20 
Awatar użytkownika

srebrny
@Marcin Bartoszewski na Spiaggia del Poetto tak jak napisał powyżej @Kothson masz co kilkaset metrów przebieralnie.
Przechowalnie bagażu masz opisane w wątku
cagliari-przechowalnia-bagazu-lotnisko-dworzec,1452,143708&p=1715494#p1715494
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.
Marcin Bartoszewski uważa post za pomocny.

#248 PostWysłany: 25 Wrz 2024 20:45 

niebieski
Na google map są nawet zaznaczone jako toalety, ciekawe czy dalej na zachód Poetto to też jest, przekonam się za kilka dni, a pogoda zapowiada się świetna :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 248 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości