Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Błąd Skyscanner
#1 PostWysłany: 03 Cze 2012 17:19 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
To i ja się podepnę, bo od dość dawna skyscanner pokazuje HKG - KIX (np 27 sierpnia) za 156HKD, a po przekierowaniu na Peach.com jest ponad 10 razy więcej. Jak komuś by się udało to ogarnąć za te 156 HKD to ma u mnie dobrą flaszkę ;)
 Profil Relacje PM off  

Hawaje czekają! Loty do Honolulu z Berlina od 2761 PLN. Także na majówkę Hawaje czekają! Loty do Honolulu z Berlina od 2761 PLN. Także na majówkę
Wycieczka do Asturii: loty do Hiszpanii Lufthansą z 4 miast od 509 PLN Wycieczka do Asturii: loty do Hiszpanii Lufthansą z 4 miast od 509 PLN
#2 PostWysłany: 03 Cze 2012 17:28 
Awatar użytkownika

a mi skyscanner pokazuje 2726zł dokładnie na ten sam lot..
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Cze 2012 17:55 

Takie same błędne ceny podaje kayak.
Ceny piękne, błąd najwyraźniej po stronie KLMu i Air France, cudownie by było go wykorzystać, tylko gdzie takie w takich cenach zarezerwować???

Za 1885 "jest" berlin-dar es salaam (28.06 - 16.07)

Za 915zł "jest" TXL-AMS-DXB-NBO <-> NBO-CDG-TXL (berlin, amsterdam,dubai,nairobi<->nairobi-paryż-berlin),
wylot 28.06, powrót 14.07.

Znalazłem jeszcze za 1600 Warszawa - Pekin, wylot 2.07 powrót 14.07 (waw-ams-pek <->pek-ams-waw), cena spada do 1300 jeśli powrót 13.07

Dla tych którzy rzucili się rezerwować nie doczytawszy dokładnie - te ceny są podawane przez wyszukiwarki, nie znaleźliśmy sposobu na takie rezerwacje :mrgreen: Jeśli ktokolwiek znajdzie sposób na rezerwację w tych cenach proszę o kontakt!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Cze 2012 18:06 

Powodem pokazywania przez multiwyszukiwarki nieprawidlowych cen jest fakt ze dzisiaj Air France
zmienilo sposob pokazywania cen biletu podatek YQ zmieniony został na YR.
Podejrzewam że na dniach wyszukiwarki takie jak skyscanner beda pokazywały poprawne ceny.
Tych "tanich" biletow nie mozna zarezerwowac ponieważ po przejściu na stronę linii widzimy juz właściwe ceny.

Czekam zatem na obiecana flaszke ;-)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Cze 2014 20:16 

witam

planuję podróż do Bangkoku - myślę ze przy pomyślnych wiatrach wyruszę w połowie lipca. Nigdy nie latałem niczym innym niż wizzair i dlatego mam kilka wątpliwości. Strona skyscanner oferuje mi lot liniami aeroflot, w cenie 2475zł w obie strony (wylot 15 lipca/powrót 15 października). Kiedy zajrzałem na stronę aeroflotu i wyszukuję tam bezpośrednio, cena wynosi około 2600zł za ten sam lot.
1. Skąd te różnice? Czy wynikają one z innego przelicznika walutowego?
2. Jak napisałem, nie mam doświadczenia więc wolę zapytać - Czy można ufać w oferty pośredników ze skyscanner czy lepiej kupować bezpośrednio na stronie?
3. Czy ceny na skyscanner zawierają już wszystkie opłaty lotniskowe czy pojawią się jakieś podatki i inne niespodzianki?

dzięki za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 18 Cze 2014 21:04 

WhoBe napisał(a):
witam

Strona skyscanner oferuje mi lot liniami aeroflot, w cenie 2475zł w obie strony (wylot 15 lipca/powrót 15 października).

skyscanner Ci nic nie oferuje. Oni tylko porównują to, co proponują inne agencje. Ceny na stronach linii lotniczych BARDZO często są wyższe niż u pośredników, więc samo w sobie nie jest to nic dziwnego. Cena którą widzisz zazwyczaj jest ceną finalną, lub bliską finalnej. Zazwyczaj pośrednicy lubią dodać coś od siebie - np Tripsta pobiera opłatę za płatność kartą (chyba 49PLN. tylko American Express jest zwolniona). Niektórzy pośrednicy czardzuja w Euro, wiec kurs ma znaczenie. Niektórzy chcą Ci sprzedać coś dodatkowo i jak źle poklikasz, to wpadniesz.

Poszukaj tutaj opinii o różnych pośrednikach - jedni są całkiem OK, inni niepewni.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości