Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Wrz 2024 17:29 

HON fly4free
Jak wiadomo, SAS przeszedł wczoraj (1.09.2024) do SkyTeam, w związku z czym uruchomiona została propozycja masywnego status match z programu SAS EuroBonus do wybranej z 13 linii ze Star Alliance.

FORMULARZ: https://staralliance.statusmatch.com/

Po wypełnieniu wstępnego formularza, do wyboru mamy:
Air Canada, Air China, Air India, Austrian, Brussels, Ethiopian, Lufthansa, Swiss, South African Airways, TAP, Thai, Turkish Airlines, United.
Oferta jest ważna do 30 listopada 2024, ale może być wycofana wcześniej.

Źródło: https://viewfromthewing.com/with-sas-mo ... tus-match/
Jakieś refleksje / rekomendacje na ten temat? :)
 Profil Relacje PM off
1955845624 lubi ten post.
1955845624 uważa post za pomocny.

Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN Odkryj Azję: Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2957 PLN
Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy Wczasy w Omanie: 7 dni w 4* hotelu (z wyżywieniem) za 3630 PLN. Wylot z Warszawy
#2 PostWysłany: 02 Wrz 2024 17:40 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 435 989
niebieski
Co komu po drodze, ale dla "naszych", to z tej listy Turkisha chyba najłatwiej później utrzymać.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Wrz 2024 18:04 
Awatar użytkownika

złoty
Ciekawe, że nie ma LOTu - przecież to (pod względem programu) to samo, co LH, LX czy inne OSy...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Wrz 2024 18:56 

HON fly4free
Dodam tylko dla chętnych, którzy niedawno zrobili taki sam ruch ale z innego programu do SAS EuroBonus, jeśli konto SAS założyli niedawno, to automat od razu wykrywa to i pisze, że ten status nie został zdobyty przez mile i nie można z niego zrobić obecnego match. Dla posiadaczy "starszego" konta EuroBonus, nawet niedawno zmatchowanego, droga chyba otwarta...
 Profil Relacje PM off
1955845624 uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 02 Wrz 2024 19:25 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 435 989
niebieski
@abelincoln tutaj występuje pewna ciekawostka. Jest szansa, że przy matchu do LH*G/LX*G mimo wszystko dostaniesz LO*G. Co więcej, dodasz później FFP do rezerwacji (np. na etapie jej zakładania) wybierając dajmy na to Lufthansa Miles&More i podasz numer 2220*, to wykryje LH*G, ale miejsca nie wybierzesz (w LO) za darmo. Natomiast gdy tylko zmienisz sobie na LOT Miles&More i podasz ten sam numer, od razu będzie indykator "Senator" i... miejsca wybierzesz. Sprawdzone na własnej skórze :)
 Profil Relacje PM off
abelincoln lubi ten post.

#6 PostWysłany: 02 Wrz 2024 19:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Warto też chyba dodać, że to jest taki match/challenge, na kilka miesięcy, i potem trzeba wykonać niezbyt wygórowane ale jednak jakies zaangażowanie podróżnicze, żeby status przedłużyć na rok lub dwa (w zależności od wybranych linii). Dla LH ciągle trzeba wykonać kilka lotów do końca listopada, czyli podobnie jak było w promocji ogłoszonej 2 miesiące temu (tylko mniej czasu teraz).
Swoją drogą, to na norweskich grupach ludzie skarżą się że spory chaos i kolejki w salonikach SAS, bo nowi ze SkyTeam mogą teraz wchodzić, ale niektóre linie np LH tez wykupiły dla swoich Senatorów. Ciekawe, czy podobnie będzie w 'starych' salonikach SkyTeam z posiadaczami EB ;-)

#7 PostWysłany: 02 Wrz 2024 20:17 
Awatar użytkownika

Loty: 294
Kilometry: 553 965
niebieski
man4business napisał(a):
Dodam tylko dla chętnych, którzy niedawno zrobili taki sam ruch ale z innego programu do SAS EuroBonus, jeśli konto SAS założyli niedawno, to automat od razu wykrywa to i pisze, że ten status nie został zdobyty przez mile i nie można z niego zrobić obecnego match. Dla posiadaczy "starszego" konta EuroBonus, nawet niedawno zmatchowanego, droga chyba otwarta...

ja ogólnie zmatchowalem SAS z BA, ale konto w Sasie mialem puste przez lata, wniosek przyjęło, ale zobaczymy czy się uda to zmatchowac teraz na Senatora, bo w SAS mam Golda, a w LH, mam z wylatania FL, pytanie czy uda się przerzucić na senatora.

#8 PostWysłany: 02 Wrz 2024 20:41 

HON fly4free
A co im wysłałeś jako screen? Stronę web ze statusem i urobkiem 0 punktów?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Wrz 2024 20:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak. Choć było to zanim przeczytałem twojego posta. Nie wiem czy ma znaczenie to że sasa mam Golda. Bo rozumiem że u ciebie odrzut był z automatu czy po pewnej chwili ?

#10 PostWysłany: 02 Wrz 2024 21:13 

HON fly4free
Doświadczenie z kilku kont ;) te, które były w SAS założone ostatnio, są z automatu od razu odrzucane. W przypadku starszego konta SAS robiłem match do LH, wysłałem im całkiem poprawne screeny ale z aplikacji, a tam albo jest kod QR, albo nazwisko, było to odrzucane. A gdy wysłałem ekran z PC (część), to zamilkli i... chyba skasowali całkowicie aplikację. Ciekawe więc co zrobią w twoim przypadku, daj znać ;)
P.S. oczywiście konta różnych osób, w SAS status Gold z wcześniejszego matcha
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 02 Wrz 2024 21:26 
Awatar użytkownika

niebieski
ja też robiłem do LH,
ale dostałeś potwierdzenie na maila swój nr wniosku ?
bo mi podeslali w mailu - adres gdzie mogę sprawdzić na jakim etapie jest mój wniosek i mój wniosek jest w skrócie na etapie - pending

i tak ja robilem foto czesci mojego monitora ze strony SASa

#12 PostWysłany: 02 Wrz 2024 22:16 

HON fly4free
Tak, oczywiście, dostałem mail. Wysłałem załączniki, a po trzeciej iteracji zamilkli, a pod linkiem monitorowania spawy nic nie ma, czyli zakładam, że "usunęli" z sobie tylko znanych powodów aplikację i nic nie napisali.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 03 Wrz 2024 10:13 
Awatar użytkownika

niebieski
@man4business
ja dostałem info, dzisiaj, ze mam approved i, że w ciągu 10 dni to ogarna.

#14 PostWysłany: 03 Wrz 2024 12:45 

HON fly4free
To super, gratuluję. Moja konkluzja jest taka, że trochę to jest losowe, raz przechodzi, a raz nie (identyczne aplikacje).
 Profil Relacje PM off
Robaku lubi ten post.

#15 PostWysłany: 03 Wrz 2024 14:01 
Awatar użytkownika

Loty: 410
Kilometry: 578 998
złoty
Ja mam odrzucone bo nowe konto SAS było
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości