Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Tatrzańska Łomnica
#1 PostWysłany: 19 Maj 2017 09:02 

Czy ktoś był?
Z moich wstępnie znalezionych informacji wynika, że bilety na kolejkę na szczyt można kupić online. Zastanawiam się ile wynosi czas przejścia z parkingu do pośredniej stacji kolejki? Chciałabym część wycieczki odbyć pieszo, a kolejką wjechać dopiero ze stacji Łomnicki Staw (Skalnaté pleso).
 Profil Relacje PM off  

Zatańcz sambę w jej ojczyźnie 💃🕺 Loty do Brazylii (Sao Paulo) od 2312 PLN 🇧🇷 Zatańcz sambę w jej ojczyźnie 💃🕺 Loty do Brazylii (Sao Paulo) od 2312 PLN 🇧🇷
Wakacyjne all inclusive w Turcji 🏖️🍹 4* hotel przy plaży w Alanyi za 2560 PLN Wakacyjne all inclusive w Turcji 🏖️🍹 4* hotel przy plaży w Alanyi za 2560 PLN
#2 PostWysłany: 19 Maj 2017 09:24 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 32 327
-- 19 Maj 2017 10:16 --

Polecam kartę GO PASS.
Świetne rozwiązanie - zimą można na niej zakodować karnety na kilka ośrodków na Słowacji i Czechach. Latem kupić on-line wjazd na Łomnicę lub do aquaparków (taniej niż w kasie i bez kolejek). Kartę sprawnie przysyłają do domu (ja czekałem chyba tydzień, ale jak czasu mało to jest dostępna od razu tymczasowa)
Wyrobienie karty z przesyłką to chyba 2 euro (?)
Tutaj więcej szczegółów:
https://www.gopass.sk/PL/homepage?idcat ... More=false

-- 19 Maj 2017 10:24 --

Akurat ten dolny odcinek z parkingu do stacji pośredniej jest najmniej ciekawy. To jest rejon narciarski i latem będziesz wędrował (3h 45min wg mapy) po rozrytych trasach. Moim zdaniem lepiej wjechać na Łomnicę, a ze stacji pośredniej zrobić sobie wycieczkę np do Chaty przy Zielonym Stawie (2h 45min, powrót 3h)
 Profil Relacje PM off
ketblu uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 19 Maj 2017 09:29 

-- 19 Maj 2017 09:24 --

Tylko akurat ten wyjazd planuję spontanicznie na jutro, a pomysł padł wczoraj późnym wieczorem ;) Wprawdzie kupując bilet robi się to przez stronę GOPASS, więc możliwe, że wyrobię też kartę ;) Nie do końca się zagłębiłam jeszcze w działanie tej strony.
Znalazłam informację, że pieszo do Stawu można dojść w ok 3h, a powrót zajmuje 2h. Chciałam się upewnić, że to realne założenia, tym bardziej, że jeśli kupię bilet online to muszę wybrać konkretną godzinę startu kolejki. A bez zakupu biletu online chyba nie ma co jechać.

-- 19 Maj 2017 09:29 --

Nie wiem jak edytować post.
Twoja informacja o Chacie przy Zielonym Stawie jest ciekawa. A wtedy z Łomnickiego stawu już schodzić na nogach do parkingu? Czy można zjechać kolejką? Ze szczytu wiem, że obowiązują konkretne godziny wyjazdów i zjazdów, czy tak samo jest ze stacji pośredniej?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Maj 2017 09:43 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 32 327
Nie potrafię Ci dokładnie odpowiedzieć akurat co do tej konkretnej kolejki. Na pewno jest możliwość zjazdu ze Skalnatego Plesa na parking, ale nie wiem jak z godzinami. Latem takie kolejki kursują zazwyczaj w taki sposób, że jak nie ma chętnych na jazdę non-stop to odpalane są o pełnej godzinie, lub co 30 minut. Wydaje mi się, że jak kupisz bilet w 2 strony, wjedziesz i zjedziesz na Łomnicę, a przy stawie zrobisz przerwę nawet kilka godzin, to nie powinno być problemu. Rozumiem, że jak kupujesz on-line, podajesz godzinę to tylko wjazdu, czy również zjazdu? Przecież ciężko to przewidzieć. Nie chcę Cię wprowadzić w błąd.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Maj 2017 09:47 

Kupując bilet ze Stawu na Szczyt podaję godzinę startu, z tego co czytałam to na szczycie można przebywać ok. godziny, po czym wszyscy (z danej godziny wjazdu) są wzywani do zjazdu. Natomiast bilety na pierwszą część kolejki są sprzedawane na konkretny dzień, możliwe więc, że nie obowiązują żadne konkretne godziny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości