Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Gru 2017 17:34 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Rozważam zakup biletu za mile z siatki Etiopiana, niektóre kierunki są w cenach zaiste bezkonkurencyjnych. Czy na lotnisku w Tel Awiwie jest możliwość tranzytu? Z części opinii znalezionych w internecie wynika, że owszem, ale tylko dla posiadaczy paszportów z menorą na okładce...
Bo jak mam 4 razy handryczyć się z tamtejszymi agentami, to mi ochota trochę przechodzi. Oczywiście miałbym tylko bagaż podręczny i odprawę na ET online.
 Profil Relacje PM off  

Oliwki, plaże i święty spokój 🤍 Luz na greckiej wyspie Tasos! All inclusive od 2005 PLN 😍 Oliwki, plaże i święty spokój 🤍 Luz na greckiej wyspie Tasos! All inclusive od 2005 PLN 😍
🇬🇷 Akropol czeka w wakacje! 🏛️ Wycieczka do Aten za 681 PLN 😍 🇬🇷 Akropol czeka w wakacje! 🏛️ Wycieczka do Aten za 681 PLN 😍
#2 PostWysłany: 05 Gru 2017 18:30 

Loty: 62
Kilometry: 58 681
niebieski
@krasnal - jak najbardziej jest możliwy tranzyt
 Profil Relacje PM off
krasnal uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 26 Paź 2018 20:03 

Loty: 719
Kilometry: 1 252 368
srebrny
Dziś chciałem skorzystać i zonk... W okienku transferowym usłyszałem, że przylatujac low costem do TLV, trzeba opuścić airside i odprawić się od początku. Na szczęście od momentu w którym stanąłem po przylocie do kontroli paszportowej do ponownego wejścia do airside minęło nie więcej niż 20min

#4 PostWysłany: 08 Sty 2019 22:04 
Awatar użytkownika

Tak, bo lecąc low-costem możesz mieć nadany bagaż rejestrowany z czymś, hmm, nielegalnym, a sam wygodnie przeszedłbyś tranzytem na inny lot z osobnej rezerwacji. Normalnie, jeśli przesiadka jest na jednym bilecie, są specjalne przejścia do bramek, gdzie Ci zadają kilka pytań i idziesz dalej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Maj 2019 17:21 
Awatar użytkownika

Loty: 355
Kilometry: 540 192
srebrny
Podróż zakończona waw-tlv-lis-lis-waw-310-pln-iv-vi-2019,232,133658 Każdy przez zakupem tej szalonej trasy mówił, że jakieś atrakcje będą. No i okazało się, że nie zdarzyło się nic niezwykłego.
Obsługa była zaskoczona tym, że ktoś się pojawił i zapytali co tu robimy. Wyjaśniliśmy, że lecimy do Lizbony. Podeszliśmy do mocno zaspanego Pana. Wykonał kilka telefonów, przejrzał paszporty, zrobił zdjęcia kart podkładowych swoim telefonem i puścił wolno. Całość zajęła około 5 minut.
Transfer oczywiście w Terminalu 3
2 ludzi lubi ten post.
michal005 uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 22 Paź 2019 15:08 

Cześć!

Mam małą zagwozdkę.
Zaprosiłam mojego znajomego Hindusa, który mieszka od wielu lat w Grecji (ale nadal ma hinduski/indyjski paszport) do Polski.
Ma przesiadkę 2,5h w Izraelu. Z Aten leci linią Aegean Airlines, natomiast z Izraela do Polski leci Ryanairem.
Znajomy nie chce opuszczać lotniska, ale z tego co pamiętam to lotnisko jest dość małe (Ben Gurion) i ciężko tam pozostać bez przechodzenia drugiej kontroli bezpieczeństwa?
Chodzi tutaj głównie o wizę.
Czy ktoś się orientuje czy kolega musi opuścić to lotnisko w Tel Awiwie i przejść kontrolę bezpieczeństwa jeszcze raz jeżeli tylko zmienia samolot?
CZY MUSI WYROBIĆ WIZĘ, ŻEBY SIĘ PRZESIADAĆ W IZRAELU?
Mam nadzieję, że ktoś zna odpowiedź na moje pytanie.
Z góry dzięki! :D

Ostatnio edytowany przez Abcn, 23 Paź 2019 06:02, edytowano w sumie 1 raz
Przenoszę - zob odp OSK
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Gru 2019 17:51 

srebrny
Ile czasu zajmuje przejście wszystkich kontroli przy lotach na jednym bilecie? Lecę z WAW do TLV (lądowanie o 20) i dalej Ethiopian do ADD (wylot o polnocy). Czy w takiej opcji tranzyt jest normalną procedurą czy muszę wychodzić na landside?

#8 PostWysłany: 19 Sie 2022 20:11 

Loty: 719
Kilometry: 1 252 368
srebrny
Kolejna przesiadka w TLV za mną.

Covida nie ma.

Całość od wyjścia z samolotu do saloniku ok 30min, oczywiście z wyjściem na landside bo tranzytu nie ma.

Po przylocie zaskoczenie bo kontrola paszportowa ograniczyła się do automatu i niebieskiej karteczki. Żadnych pytań od SG, na 4 paszporty wziął do ręki jeden. A już się szykowałem na zestaw pytań po wizycie w Libanie parę miesięcy temu

Ogólnie spokój, bez stresow. Nie zmieniam zdania,że przesiadka tutaj to żaden problem. Nawet jak w przyszłości mnie będą maglować to średnią mają bardzo dobrą.
Kothson lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 13 Lut 2023 08:11 

Czesc,

wylatujemy z Warszawy do Tel Aviv, nastepnie z Tell Aviv Abu Dhabi i dalej do Male. Wszystkie loty realizowane przez Wizz. Niestety, są to oddzielne bilety. Nie mamy bagażu rejestrowanego. Czy po lądowaniu w Izraelu musimy wyjść ze strefy security i przejść całą kontrolę jeszcze raz przed wylotem do Abu Dhabi?

Dzieki

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Lut 2023 10:14 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 551
Kilometry: 1 149 516
Tak musicie

#11 PostWysłany: 04 Lis 2023 13:30 

mosskit napisał(a):
wylatujemy z Warszawy do Tel Aviv, nastepnie z Tell Aviv Abu Dhabi i dalej do Male. Wszystkie loty realizowane przez Wizz. Niestety, są to oddzielne bilety. Nie mamy bagażu rejestrowanego. Czy po lądowaniu w Izraelu musimy wyjść ze strefy security i przejść całą kontrolę jeszcze raz przed wylotem do Abu Dhabi?

Będę leciał podobnie tj. AUH -> TLV -> WAW, ile zajęła wam przesiadka w TLV włacznie z security checkiem po przylocie z AUH + security check przed wylotem do WAW? Czy to jest na tym samym terminalu?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Lis 2023 15:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wolałbym dopłacić 200-300 i polecieć przez jakieś normalne lotnisko niż w takim gdzie robi kolonoskopię za to że jesteś inny

Wysłane przez moją Nokię 3330
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#13 PostWysłany: 04 Lis 2023 16:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zeus i jego dozgonna niechęć (nie użyję mocniejszego słowa) do izraelskich służb granicznych .
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość