Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 369 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 30 Kwi 2012 08:51 

niebieski
W specyfikacji podróży pisze, że musisz być na promie 60 minut przed odejściem z Portu. Na inne pytania nie potrafię odpowiedzieć, sam jestem zainteresowany. Mam wykupione bilety na prom w dniach 08.07/bez schodzenia na ląd w Szwecji/ oraz na 16 września z 3,5 godzinnym pobytem w porcie w Szwecji. Czekam na informację od osób które wcześniej płyną. Pozdrawiam

Wyprzedaż w Air Arabia 🔥 Loty do Azji w dobrych cenach 🌴 Bilety już od 2362 PLN ✈️ Wyprzedaż w Air Arabia 🔥 Loty do Azji w dobrych cenach 🌴 Bilety już od 2362 PLN ✈️
Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷 Pełnia wiosny na najbardziej zielonej greckiej wyspie 💚 Urlop na Korfu od 1943 PLN 🇬🇷
#22 PostWysłany: 30 Kwi 2012 09:04 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 528
Kilometry: 1 242 653
Jak by ktoś przerabiał trasę Stomstad - lotnisko Rygge/Moss, niech się podzieli doświadczeniami,

#23 PostWysłany: 30 Kwi 2012 19:01 

orfik11 napisał(a):
W specyfikacji podróży pisze, że musisz być na promie 60 minut przed odejściem z Portu. Na inne pytania nie potrafię odpowiedzieć, sam jestem zainteresowany. Mam wykupione bilety na prom w dniach 08.07/bez schodzenia na ląd w Szwecji/ oraz na 16 września z 3,5 godzinnym pobytem w porcie w Szwecji. Czekam na informację od osób które wcześniej płyną. Pozdrawiam

30 minut poza sezonem, 60 w sezonie. Tak przynajmniej piszą na stronie Colorline chyba że źle patrzę :?:
Cytuj:
Check in
Tickets and boarding passes are issued in the ticket office on the ground floor of the terminal, while there are special areas for check in for vehicles on the pier.

All passengers must be available for check in no later than 30 minutes before departure in the low season and no later than 60 minutes before departure in the high season.

http://www.colorline.com/ships_and_sail ... nformation
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 30 Kwi 2012 19:49 

Płynął już ktoś tym promem?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 30 Kwi 2012 21:40 

24 kwietnia wystartowałem z Pyrzowic do Sandefjord .Zamiast wylądować o 8.10 wylądowałem ok.8.50(bardzo duża mgła).Po wylądowaniu pani celniczka poprosiła mnie do kontroli(oczywiście nic nie znalazła).Z lotniska o godz.9.10 wyruszyłem pieszo na pociąg o 9.26 po drodze łapiąc stopa.Przed samą stacją zatrzymał się samochód i po rozmowie kierowca podwióz mnie pod sam terminal(pociągiem też bym zdążył,tylko większe nerwy).Miałem wykupiony rejs przez internet i na podstawie wydruku wydali mi kartę pokładową(karty pokładowe można otrzymać nawet na 5 min. przed wypłynięciem).Prom wypłyną o godz.10.00.Jest to bardzo duży prom (na górny pokład wyjeżdzałem windą).Do Stromstad przypłynąłem o godz.13.00.Po przypłynięciu odprawiłem się na rejs powrotny i poszedłem na 40 minutowe zwiedzanie miasta.Na terminalu byłem na 10 min. przed odpłynięciem (czekałem ok.5 min.i dopiero zaczęli wpuszczać na prom.Prom wypłyną ok. godz.14.O godz.16.30 byłem w Sandefjord gdzie miałem trochę czasu na zwiedzenie miasta.O godz.18.30 wyruszyłem pieszo do stacji Torp z której darmowym autobusem dojechałem do lotniska a stamtąd do Wrocławia.Najgorsze i najdroższe było dostanie się z Wrocławia do Pyrzowic na samolot o godz.6.10.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 01 Maj 2012 18:11 

Piszesz że pieszo poszedłeś do stacji Torp z której dojechałeś darmowym busem na lotnisko..
Ta stacja jest w centrum sandefjord?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 01 Maj 2012 19:12 

Nie. Sandejfiord to inna stacja niż Torp - jakieś 4 minuty pociągiem. Sprawdź na google maps bo jest to tam zaznaczone

#28 PostWysłany: 01 Maj 2012 19:25 

niebieski
To jest chyba jakieś 4-5 kilometrów.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 01 Maj 2012 22:21 

andrzejmaryla napisał(a):
24 kwietnia wystartowałem z Pyrzowic do Sandefjord .Zamiast wylądować o 8.10 wylądowałem ok.8.50(bardzo duża mgła).Po wylądowaniu pani celniczka poprosiła mnie do kontroli(oczywiście nic nie znalazła).Z lotniska o godz.9.10 wyruszyłem pieszo na pociąg o 9.26 po drodze łapiąc stopa.Przed samą stacją zatrzymał się samochód i po rozmowie kierowca podwióz mnie pod sam terminal(pociągiem też bym zdążył,tylko większe nerwy).Miałem wykupiony rejs przez internet i na podstawie wydruku wydali mi kartę pokładową(karty pokładowe można otrzymać nawet na 5 min. przed wypłynięciem).Prom wypłyną o godz.10.00.Jest to bardzo duży prom (na górny pokład wyjeżdzałem windą).Do Stromstad przypłynąłem o godz.13.00.Po przypłynięciu odprawiłem się na rejs powrotny i poszedłem na 40 minutowe zwiedzanie miasta.Na terminalu byłem na 10 min. przed odpłynięciem (czekałem ok.5 min.i dopiero zaczęli wpuszczać na prom.Prom wypłyną ok. godz.14.O godz.16.30 byłem w Sandefjord gdzie miałem trochę czasu na zwiedzenie miasta.O godz.18.30 wyruszyłem pieszo do stacji Torp z której darmowym autobusem dojechałem do lotniska a stamtąd do Wrocławia.Najgorsze i najdroższe było dostanie się z Wrocławia do Pyrzowic na samolot o godz.6.10.

Dziękuję za poświęcenie czasu na opis doświadczeń związanych z promem.
Jeżeli mógłbym mam kilka pytań:
1. Ceny na promie podobno są bardzo dobre, pytanie czy dla nas czy dla Norwegów?
2. Jak to wygląda z odprawą na powrotni rejs? Po zakończeniu rejsu DO gdzie mamy iść żeby się odprawić i potem zacząć zwiedzać?
3. Co warto zwiedzić w Stromstad?

Dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 04 Maj 2012 13:46 

Loty: 122
Kilometry: 175 418
niebieski
Pacjonek napisał(a):

Dziękuję za poświęcenie czasu na opis doświadczeń związanych z promem.
Jeżeli mógłbym mam kilka pytań:
1. Ceny na promie podobno są bardzo dobre, pytanie czy dla nas czy dla Norwegów?
2. Jak to wygląda z odprawą na powrotni rejs? Po zakończeniu rejsu DO gdzie mamy iść żeby się odprawić i potem zacząć zwiedzać?
3. Co warto zwiedzić w Stromstad?

Dzięki :)

Dołączam się do pytań!

#31 PostWysłany: 04 Maj 2012 21:16 

Ceny są dobre tylko dla Norwegów.Odprawiasz się bez problemu w kasie(recepcji) najpierw w Sandefjord a następnie na rejs powrotny w Stromstad.Co do zwiedzania to jest małe miasteczko i szybko je zwiedzisz(bardzo ładny ratusz)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 04 Maj 2012 22:47 

niebieski
Ceny są dobre tylko dla Norwegów.Odprawiasz się bez problemu w kasie(recepcji) najpierw w Sandefjord a następnie na rejs powrotny w Stromstad.Co do zwiedzania to jest małe miasteczko i szybko je zwiedzisz(bardzo ładny ratusz)

Czy to prawda, że trzeba być aż godzinę przed odpłynięciem, jak jest napisane na bilecie?

#33 PostWysłany: 04 Maj 2012 23:12 

niebieski
Ktoś pisał już że nie. Wpuszczali chyba kilkanaście minut przed odpłynięciem, a wcześniej zamknięte.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 05 Maj 2012 21:04 

Maris83 napisał(a):
Lukasz_Panda napisał(a):
Czy to prawda, że trzeba być aż godzinę przed odpłynięciem, jak jest napisane na bilecie?

Jeśli stawisz się na mniej czasu niż 60min przed to pretensje możesz mieć tylko do siebie, jak nie popłyniesz :) Ja profilaktycznie będę 90min przed.

Czy moje posty są nie widoczne?? W przypadku okresu po za wakacyjnym obowiązuje 30min a nie 60min!!
Cytuj:
Check in
Tickets and boarding passes are issued in the ticket office on the ground floor of the terminal, while there are special areas for check in for vehicles on the pier.

All passengers must be available for check in no later than 30 minutes before departure in the low season and no later than 60 minutes before departure in the high season.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 06 Maj 2012 09:47 

Proponuję wam odprawiać się około 1-2dni przed rejsem i czekać w porcie na rejs, to napewno się nie spóżnicie.Bo tiry i samochody osobowe wpuszczają w ostatniej chwili.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 06 Maj 2012 12:12 

niebieski
Proponuję wam odprawiać się około 1-2dni przed rejsem i czekać w porcie na rejs, to napewno się nie spóżnicie.Bo tiry i samochody osobowe wpuszczają w ostatniej chwili.

W jaki sposób mam się odprawić?

#37 PostWysłany: 06 Maj 2012 14:03 

niebieski
Czy można to zrobić poprzez internet? Czy kartę pokładową również w ten sposób można wydrukować? Pozdrawiam

#38 PostWysłany: 06 Maj 2012 14:19 

Żartowałem.W każdej chwili nawet 5 minut przed rejsem musisz się odprawić osobiście przed rejsem.Nie ma żadnego problemu.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 09 Maj 2012 23:42 

niebieski
na promie wystarczy dowód czy jest problem i trzeba paszport?

#40 PostWysłany: 10 Maj 2012 00:23 

Lukasz_Panda napisał(a):
na promie wystarczy dowód czy jest problem i trzeba paszport?

Norwegia jest w Schengen (i EOG) a Szwecja w UE i Schengen więc problemów na bank być nie może :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 369 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości