Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Sty 2010 15:17 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 236 831
http://www.fly4free.pl/jak-nie-placic-h ... yanairowi/
2 ludzi lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#2 PostWysłany: 10 Gru 2010 13:24 

Chciałbym dodać dla zainteresowanych.

Dwa dni temu chciałem doładować konto netellera kartą debetową z Mbanku (ta z delfinkiem - Visa electron) i nie dało się... Nie wiem dlaczego ale neteller odrzucał moją płatność. Wziąłem Kartę kredytową i dopiero wtedy doładowałem konto.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Gru 2010 16:49 
Awatar użytkownika

Nie wiem czy nie było przypadkiem coś z kartami lub bankiem , poniewaz w tym samym dniu chciałem zabookować hostel przez hostelworld.com i tez się nie powiodło. Przeszła płatność ale inna kartą...

#4 PostWysłany: 13 Gru 2010 17:34 

czy dobrze rozumiem:

jeżeli w ciągu 14 miesięcy od ostatniej operacji nie wykonam żadnej płatności kartą neteellera zabiorą mi 30 dolarów. W sytuacji gdy na koncie zostanie mi tylko kilka dolarów zabiorą mi to co mi zostało, tak?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 13 Gru 2010 19:27 
Awatar użytkownika

niebieski
nie działały wam poprawnie karty mastercarda, bo ich serwer został nieźle zmasakrowany przez DDoSa za to, że wycofali się z możliwości płacenia dotacji dla wikileaks ;-)
http://niebezpiecznik.pl/post/kto-stoi- ... i-paypala/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Sty 2011 23:01 
Moderator forum

po wczorajszym zakupie lotu ryanaira Neteller przysłał mi następującego maila
neteller napisał(a):
To kick the new year off with a bang, we're offering you a chance at 50 EUR every time you pay at one of these sites with your Net+ cards between now and 31 January:*

Image

zatem kupujcie kupujcie
jeśli loterie lubicie

Ktoś jeszcze dostał ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Sty 2011 10:53 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 236 831
Do mnie mailing reklamowy podobnej treści dotarł.

#8 PostWysłany: 19 Sty 2011 02:39 
Moderator forum

Cytuj:

http://blog.neteller.com/free-debit-deposits/
od 15 EUR ,
to znacznie ułatwia/potania stosowanie karty

[A klaszcze, śmieje się i tańczy w bcn]
:) :D :mrgreen: :!: :!: :!:

A.

Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Sty 2011 14:37 

Witam,
mam następujący problem, wykonałem pierwsze transakcję kartą neteller na stronach ryanair bez problemu, następnie kiedy chciałem kupić na te same połączenie kolejne bilety pojawia się błąd sugerujący że źle wybrałem rodzaj karty pomyliłem numer lub wpisałem zły adres właściciela karty...Wszystkie te dane wpisałem na 100% dobrze kasa na karcie jest
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 19 Sty 2011 22:36 
Moderator forum

krzstian napisał(a):
Witam,
mam następujący problem, wykonałem pierwsze transakcję kartą neteller na stronach ryanair bez problemu, następnie kiedy chciałem kupić na te same połączenie kolejne bilety pojawia się błąd sugerujący że źle wybrałem rodzaj karty pomyliłem numer lub wpisałem zły adres właściciela karty...Wszystkie te dane wpisałem na 100% dobrze kasa na karcie jest

Też nie wiem. Jesli to nie twój błąd i nie ryanaira -
Przychodzi mi do głowy tylko próbować na nowo, może z czyjąś pomocą aby 2x sprawdzić i potwierdzić , czy rzeczywiście jest wybrane MCpp , wpisane to co podano i na karcie ...

powodzenia

A.

Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 19 Sty 2011 22:50 

Dowiedziałem się że ryanair prawdopodobnie blokuje transakcję Mastercard Prepaid na ten sam lot na który już wcześniej kupiono daną kartą bilet, kilka osób z podobnym problemem zrobiło literówki w imionach i nazwiskach podróżujących i przeszło niestety z literówkami ryanair nadal odrzuca moją transakcję :cry: Może ktoś ma jeszcze jakąś receptę albo prznajmniej podzieli się wiedzą jak długo muszę czekać żeby moja karta znowu zadziałała ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Sty 2011 00:18 

niebieski
krzstian napisał(a):
Dowiedziałem się że ryanair prawdopodobnie blokuje transakcję Mastercard Prepaid na ten sam lot na który już wcześniej kupiono daną kartą bilet,

???? co????? bzdura. Nie raz kupowałem bilety na ten sam lot dla kilku osób w różnych terminach i nie było problemu. Zresztą nie widzę wytłumaczenia dla takiego działania.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 20 Sty 2011 00:52 

To tylko teoria spiskowa, za którą ręki sobie nie dam uciąć, ale fakt jest faktem ze nie mogę kupić biletu na inne nazwisko pasażera wpisując poprawne dane karty, więc będe wdzięczny za wszelkie sugestie które mogłyby mnie przybliżyć do finalizacji zakupu
pozdr
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 20 Sty 2011 01:28 
Moderator forum

krzstian napisał(a):
To tylko teoria spiskowa, za którą ręki sobie nie dam uciąć, ale fakt jest faktem ze nie mogę kupić biletu na inne nazwisko pasażera wpisując poprawne dane karty, więc będe wdzięczny za wszelkie sugestie które mogłyby mnie przybliżyć do finalizacji zakupu
pozdr

pozostawiajac teorie/spiski na boku,
Uzyj innej karty, np uzyczonej przez innego forumowicza :arrow: viewtopic.php?f=15&t=1694
(ja mam w EURo , nie wiem czy pLacisz w zLotówkach ?)
WLasnie- na pewno masz wystarczajaco na koncie? uwzgledniles ewentualne przewalutowania i oplaty za takowe?

A.

Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Sty 2011 20:28 

Chętnie ale po zakupie pierwszych pięciu biletów na jedno nazwisko, wydedukowałem że wszystko jest ok i doładowałem swojego netellera na kwotę mniej więcej równą wartości wszystkich potrzebnych biletów, po odjęciu za doładowanie kartą kredytową przewalutowaniu okaże się że nie warto było czekać na netellera 3 tygodni tylko zapłacić prowizję ryanerowi w czasie kiedy bilety były dużo tańsze...a co do teorii spiskowej to jak na razie nie widzę innego logicznego wytłumaczenia, dlaczego na połączenia na które jeszcze pięć min wcześniej płaciłem bez problemu przy kupnie kolejnych biletów nagle mój numer karty lub dane właściciela są niepoprawne
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Sty 2011 22:45 

Cześć
Cytuj:
Dowiedziałem się że ryanair prawdopodobnie blokuje transakcję Mastercard Prepaid na ten sam lot na który już wcześniej kupiono daną kartą bilet

Dziwne, kupowałem ostatnio bilety na jeden lot w trzech turach (najpierw były dwa w niższej cenie, potem dla reszty "wycieczki", a na koniec dla koleżanki, która zdecydowała się później) i bez problemu płatność mi przeszła.
Pzdr
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 23 Sty 2011 23:28 
Awatar użytkownika

niebieski
dbudyn napisał(a):
Cześć
Cytuj:
Dowiedziałem się że ryanair prawdopodobnie blokuje transakcję Mastercard Prepaid na ten sam lot na który już wcześniej kupiono daną kartą bilet

Dziwne, kupowałem ostatnio bilety na jeden lot w trzech turach (najpierw były dwa w niższej cenie, potem dla reszty "wycieczki", a na koniec dla koleżanki, która zdecydowała się później) i bez problemu płatność mi przeszła.
Pzdr

ja juz pare razy tak kupowalem (bo pojawiali sie kolejni chetni na wycieczke) i nie bylo nigdy problemow ;)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 27 Sty 2011 16:09 
Moderator forum

Wracając do problemu zgłoszonego przez krzstian
krzstian napisał(a):
Dowiedziałem się że ryanair prawdopodobnie blokuje transakcję Mastercard Prepaid na ten sam lot na który już wcześniej kupiono daną kartą bilet, kilka osób z podobnym problemem zrobiło literówki w imionach i nazwiskach podróżujących i przeszło niestety z literówkami ryanair nadal odrzuca moją transakcję :cry: Może ktoś ma jeszcze jakąś receptę albo prznajmniej podzieli się wiedzą jak długo muszę czekać żeby moja karta znowu zadziałała ?

w moim przypadku po zakupie 6 biletów też pojawiła się wiadomość
Cytuj:
Payment Error
Your card payment could not be processed due to one of the below reasons. Please review the below issues and go back to the previous (Payment) page and resubmit:
- You have mistyped the card number or some of the digits are missing go to the previous (Payment) page and resubmit.
- The card type selected (e.g. Mastercard, Visa, Visa Electron) is invalid for the card number provided go to the previous (Payment) page and reselect.
- You have incorrectly entered the card number into the cardholder name box or vice versa go to the previous (Payment) page and re-enter.
- The billing address is incorrect- go to the previous (Payment) page and re-enter, ensuring the billing address matches the address on your card statement.

Dane karty są zapamiętane przez chrome, zatem trudno o pomyłkę,
przy tym kilka natępnych prób w IEx i FFx z tym samym skutkiem, przy wprowadzaniu danych 'ręcznym' / na nowo,
ponowione po północy i następnego ranka też [też nie].
Kwota 180 euro nie przekracza chyba limitu operacji karty (?)

Opisałem sytuację Netellerowi, czekam na to co powiedzą.

A! następne 2 zakupy inną kartą mc-pp przeszły.
B! płatność Net+ na innej stronie [POS] przeszła

jesli ktoś mi podrzuci lot za 3 euro , to zapłaciłbym N+ tylko dla sprawdzenia
:roll:

A.

Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 27 Sty 2011 16:33 

HON fly4free
Nie wiem jakie limity ma karta Neteller, ale ludzie zwykle zapominają o tych limitach. Jeden limit - to maksymalna stawka za pojedynczą transakcję, np. BZWBK to 500 zł. Drugi limit to maksymalna dzienna stawka - w przypadku BZWBK był taki dla kart wydanych przed 20.05.2010 i wynosił bodaj 2000 zł. Przekroczenie któregokolwiek limitu skutkuje odrzuceniem transakcji i nie ma nic wspólnego z tajemniczymi restrykcjami Ryanaira.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 27 Sty 2011 20:43 
Moderator forum

Neteller odpowiedział i napisał(a):
Your limits are as follows:

2250 EUR per 24 hours up to 10 transactions
6750 EUR per 4-days up to 30 transactions

I am seeing that you have performed some transactions today already.
Please let us know if you have any other questions and we will be happy to assist you. Thank you.
Best Regards

CZyli nie wiem w czym leży problem :? :roll:
CZy doładowanie konta też jest transakcją ??
a doładowanie nieudane ??
Nie... zrobiłem 2 doładowania chwile później
:?:

A.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 118 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5, parasite oraz 42 gości