Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Fuerteventura
#101 PostWysłany: 20 Wrz 2017 20:28 

Hola! Jak na Fuertaventurze wygląda sytuacja z biwakowaniem na dziko? Czy policja nie czepia się? Mam na myśli jakieś odludne miejsca typu Playa Cofete.

A przy okazji - gdzie na wyspie znajdują się jakieś plaże hipisów (jak np. Playa de Los Morteros koło La Caleta na Teneryfie)?
 Profil Relacje PM off  

Wygodnie i w dobrej cenie - wakacje z PLL LOT ✈️ Loty po Europie już od 550 PLN ☀️ Wygodnie i w dobrej cenie - wakacje z PLL LOT ✈️ Loty po Europie już od 550 PLN ☀️
Wyspa Kanaryjska, na której jeszcze nie byłeś! 😍 La Palma all inclusive za 2999 PLN 😎 Wyspa Kanaryjska, na której jeszcze nie byłeś! 😍 La Palma all inclusive za 2999 PLN 😎
#102 PostWysłany: 27 Wrz 2017 22:15 

Loty: 59
Kilometry: 102 163
niebieski
Cytuj:
Wybieramy się niedługo w 2 osoby na Fuerteventurę (5 noclegów). Jestem na etapie szukania taniego noclegu, oczywiście już szukałem przez Booking i AirBNB, ale czy są może jakieś lokalne portale, które pozwolą znaleźć jeszcze coś ?
A może ktoś próbował polecieć tam w ciemno i na miejscu bez problemu znalazł coś lepszego ? Dodam, że planuję tam wynająć auto (chyba w AutoReisen lub OrCar), więc z transportem raczej nie powinno być problemu.

Generalnie chciałbym się zmieścić w granicach 20-30 euro za pokój, co chyba już jest wyzwaniem i do tego nie współdzielony np. w Hostelu... a jakby jeszcze była prywatna łazienka to byłoby już genialnie. :-)

Jeszcze gdybyś napisał w jakich datach. Ceny noclegów są zależne od terminów.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 28 Wrz 2017 10:04 

necik napisał(a):
Hola! Jak na Fuertaventurze wygląda sytuacja z biwakowaniem na dziko? Czy policja nie czepia się? Mam na myśli jakieś odludne miejsca typu Playa Cofete.

A przy okazji - gdzie na wyspie znajdują się jakieś plaże hipisów (jak np. Playa de Los Morteros koło La Caleta na Teneryfie)?

Na 100 % nie jestem pewny , ale wątpię żeby policja ścigała ludzi biwakujących na Playa Cofete. Atmosfera panowała tam luzacka. A w ogóle to policja tam dociera ? :D Bo nie miałem okazji ich tam gdzieś zobaczyć . Nawet w Morro Jable policji nie widać. Chyba jest niepotrzebna , bo wszyscy tam porządni i grzeczni. 8-)
Co do hipoli , to nie wiem gdzie urzędują na Fuercie. Nie widziałem takowych .
 PM off  

#104 PostWysłany: 28 Wrz 2017 13:44 

W Costa Calma jak najbardziej byli widoczni - bardzo "spacerowym" tempem jeździli.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 06 Mar 2018 13:37 

Jechałem na te plaże Citroenem C3, nie było problemu. Tylko na punkcie widokowym chciało auto zdmuchnąć z drogi :)
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 06 Mar 2018 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 767 546
niebieski
Potwierdzam , rowniez C3. W gorsze miejsca się nim wjezdzalo na Fuercie i Lanza , droga na Cofete jest w zasadzie przy tym bezproblemowa.

#107 PostWysłany: 21 Maj 2018 18:15 

srebrny
Cześć. Trafiły się bilety w dobrej cenie i w ten sposób będę z żoną i trzyletnim synkiem na Fuercie od 28.05 do 4.06. Przeglądnąłem ten temat ale wpisy już dość stare, więc odświeżam temat. Szukam noclegu dla Naszej trójki na tydzień w podanym wyżej terminie. Nie zależy Nam na luksusach, byleby było czysto i schludnie oraz okolica NIE była imprezowa i oblegana przez impezowiczów. Mile widziany dostęp do aneksu kuchennego i widok na ocean. Oczywistą oczywistością jest to, że im taniej tym lepiej ;) Auto mamy wynajęte na cały tydzień, więc pojeździmy po wyspie. Costa Calma i południe to dobry wybór? Dzięki za wskazówki bądź konkretny namiar na nocleg.
remik

#108 PostWysłany: 22 Maj 2018 18:14 

też lecę w tym terminie, szukając noclegów zauważyłem, że prawie wszystkie apartamenty na booking mają małymi literami opłatę za sprzątanie, co ciekawe ten sam apartament na hotels.com takiej opłaty nie miał...

Słyszałem, że na północy mocno wieje? dlatego też skłaniam się ku Costa Calma
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 22 Maj 2018 20:11 

srebrny
Na opłaty za sprzątanie trzeba uważać aby się nie naciąć. Zastanawiam się nad podzieleniem noclegów 4dni na południu (Morro Jable lub Costa Calma) i 3 na północy (El Cotillo). Mamy co prawda samochód na cały tydzień ale byłoby mniej jeżdżenia wtedy. Tak w ogóle myślałem, że nieco tańsze będą noclegi na Fuercie, ciężko znaleźć coś sensownego w do 50E za dobę :roll:

#110 PostWysłany: 22 Maj 2018 22:07 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Do 50 EUR to slabo, ale za 80 eur polecam Wam z opcją HB

Elba Lucia Sport & Suite Hotel

Byłem - jedzenie obfite , czyściutko. naprawdę polecam - jest to sieciówka, tylko 3 gwiazdki ale naprawdę trzyma poziom.

https://pl.hotels.com/ho205203/?q-check-out=2018-06-03&q-room-0-child-0-age=3&q-check-in=2018-05-28&WOE=7&WOD=1&q-room-0-children=1&pa=1&tab=description&q-room-0-adults=2&YGF=3&MGT=6&ZSX=0&SYE=3

Zastanówcie się czy nie dopłacić 30 EUR dziennie do HB - tam też jedzenie kosztuje a czasu trochę zaoszczędzicie zwłaszcza z dzieckiem.
MTalma lubi ten post.

#111 PostWysłany: 22 Maj 2018 22:09 

Byłem w Elba Lucia - tragedia. Nie polecam. Lepiej dopłacic np. do Elba Carlota
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 22 Maj 2018 22:23 

srebrny
Caleta de Fueste odpada, trochę poczytałem i wiem, że to nie dla Nas. Morro Jable, Costa Calma ew. El Cotillo. Tu szukam i zastanawiam się czy podzielić noclegi czy jednak kupić w jednym miejscu i jeździć ale obym miał tylko takie problemy ;) Na airbnb cenowo też nie ma szału, muszę się chyba pogodzić z tym, że jednak te 250zł za dobę będę musiał wydać. HB nie chcę, wolę być samodzielny pod tym względem.

#113 PostWysłany: 22 Maj 2018 22:30 
Awatar użytkownika

złoty
-- 22 Maj 2018 22:24 --

No to ja swojej opinii będę się trzymał.

Na dowód parę fotek, zdjęć jedzenia nie robiłem , bo o tym nie myślałem - byłem w opcji ALL - naprawdę wszytko było ok.

Zdjęcia dla potomnych.

Załącznik:
Załącznik 1.jpg nie jest już dostępny

Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 367.23 KiB | Obejrzany 4631 razy ]

Załącznik:
3.jpg
3.jpg [ 410.76 KiB | Obejrzany 4631 razy ]

Załącznik:
4.jpg
4.jpg [ 303.36 KiB | Obejrzany 4631 razy ]

Załącznik:
5.jpg
5.jpg [ 281.05 KiB | Obejrzany 4631 razy ]

-- 22 Maj 2018 22:30 --

rmk napisał(a):
Morro Jable, Costa Calma ew. El Cotillo. Tu szukam i zastanawiam się czy podzielić noclegi czy jednak kupić w jednym miejscu i jeździć ale obym miał tylko takie problemy ;) Na airbnb cenowo też nie ma szału, muszę się chyba pogodzić z tym, że jednak te 250zł za dobę będę musiał wydać. HB nie chcę, wolę być samodzielny pod tym względem.

Ze względu na 3 -latka podziel, jak masz dużo jeździć.

Z Morro pojedziesz w 1 dzień na Cofete, z północy to już sporo czasu tracisz. Północ też ma ładne plaże.

Ja wybrałem środek - aby jeżdzić ze środka w dół i na górę.

Generalnie w Morro Jable nic ciekawego nie ma :) no może oprócz portu :)

#114 PostWysłany: 22 Maj 2018 22:38 

srebrny
Uwielbiam wieczorami usiąść z rodzinką na plaży bądź spacerować właśnie w okolicach wszelkiego rodzaju portów. Nie interesują mnie kompletnie imprezownie i miejsca w których można spotkać wszelkiej maści Angoli. Już bardziej odpowiada mi towarzystwo niemieckich emerytów, swoje w życiu już wyszalałem ;) Dlatego też odrzuciłem Corralejo pomimo, że tam jest największy wybór i jest najtaniej. El Cotillo wygląda bardzo ciekawie a na południu właśnie Costa Calma bądź Morro Jable. Ale i tak dzięki wielkie za zainteresowanie tematem, to się ceni :)

#115 PostWysłany: 22 Maj 2018 23:23 
Awatar użytkownika

złoty
user78 napisał(a):
Byłem w Elba Lucia - tragedia. Nie polecam. Lepiej dopłacic np. do Elba Carlota

Kiedy byłeś ?
Dlaczego tragedia ? Jakiś opis czy foto na dowód ? Czy tylko subiektywne odczucie ?
Byłeś w obu tych hotelach w tym czasie ? Jakie różnice ?

#116 PostWysłany: 22 Maj 2018 23:32 

Byłem 2 lata temu. Jedzenie tragedia, baseny mega zimna woda, pokoje kiepskie - nawet na Twoich fotkach to widać. Taki hotel tylko na nocleg i baze wypadową dla niewymagających bez dzieci. Byłem tam chyba z itaki albo rainbow już nie pamiętam.
Najfajniejsze hotele widziałem w Costa Calma.
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 22 Maj 2018 23:49 
Awatar użytkownika

złoty
Ja byłem w zeszłym roku. Jedzenie super , soki , alko także. Basen wrzesień ciepły. Mieszkanie czyste , codziennie sprzątane.
Ja mimo All także traktowałem jako bazę wypadową.
Wiesz, ja także widziałem sporo fajnych hoteli, ale raczej mnie nie stać w nich nocować. :)

#118 PostWysłany: 23 Maj 2018 18:57 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
@rmk dziś dotarłem na Fuerte, do miejscowości Gran Tarajal, mieszkanie przez booking (La Farmacia). Jest czysto, ładnie, nowocześnie z pełnym wyposażeniem. Sklep niedaleko, plaża też. Opłaty za sprzątanie nie ma, płaciłem 55e za nockę.
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 23 Maj 2018 21:12 

srebrny
Zarezerwowałem dzisiaj przed południem bungalow w Costa Calma 53e za dobę za 2+1. Będzie dobrze ;)

#120 PostWysłany: 09 Cze 2018 21:04 

srebrny
Przeglądnąłem osiem stron z wątkami o atrakcjach w Hiszpanii ale o Fuercie w sumie cicho. Wyspa na swój sposób ciekawa, trzeba tylko wyjść ze strefy komfortu i poczuć ten wiatrrrr we włosach ;) Odwiedziliśmy sporo miejsc, zjeździliśmy całą wyspę wzdłuż i wszerz ale jedna miejscówka zdecydowanie wybija się ponad pozostałe. Niech poniższe zdjęcie zachęci tych, którzy lubią popatrzeć na to co potrafi matka natura. Kto nie lubi chodzić, ten może wjechać tam autem. Droga nieco gorsza niż na Cofete, tylko ze względu na luźne kamienie. https://goo.gl/maps/bdFn8sQnxZR2

Image
Mirrador de los Canarios.
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 236 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości