Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 23 Maj 2012 19:31 

Dzień dobry.

nie chcę pisac kolejnego temtu, wiec prosiłbym o pomoc w tym. Problem podobny.

Dostałem potwierdzenie od Ryanair, ale wyglada tak:

NUMER POTWIERDZENIA REZERWACJI: ######

ABY ODBYĆ PODRÓŻ MUSZĄ PAŃSTWO DOKONAĆ ODPRAWY ONLINE I PRZEDSTAWIĆ WYDRUKOWANĄ KARTĘ(Y)POKŁADOWĄ(E) SŁUŻBOM KONTROLI NA LOTNISKU WRAZ Z WAŻNYM DOKUMENTEM PODRÓŻNYM. PASAŻEROWIE, KTÓRZY POJAWIĄ SIĘ BEZ KARTY POKŁADOWEJ, BĘDĄ MUSIELI UIŚCIĆ KARĘ ZA PONOWNE WYDRUKOWANIE KARTY POKŁADOWEJ W WYSOKOŚCI EURO60/GBP60. (Każda karta pokładowa musi być wydrukowana na oddzielnym papierze formatu A4).

Pasażerowie mogą dokonać odprawy online w ciągu 15 dni przed odlotem do ostatecznego terminu odprawy tj. 4 godzin przed planowaną godziną odlotu.

POTWIERDZENIE REZERWACJI – Wszystkie godziny lotu/ów podane są w czasie lokalnym.

PASAŻEROWIE

SZCZEGÓŁY PŁATNOŚCI

*********0.00 Cena początkowa

*********0.00 Podatki i opłaty

*********0.00 Cena całkowita

Żadnych szczegółow, nic poza zerami. Co to moze znaczyć? Płacilem zwykłą kartą płatniczą Visa Electron.
Jak wbijam kod rezerwacji na stronie Ryanair, to wyskakuje ze bład :(

Z góry dziekuje z pomoc
MWWA
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#22 PostWysłany: 23 Maj 2012 19:36 
Moderator forum

Wyglada ze nie zaplaciles, (nie ma odplaty admin)
CZy na koncie masz jakis slad operacji ?

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 23 Maj 2012 19:49 

No na szczęscie nie. Jak wbijam numer rezerwacji, to wyskakuje:

Dane wprowadzone w celu odczytania rezerwacji nie są zgodne z zarejestrowanymi.
Sprawdź, czy informacje są poprawne, i spróbuj ponownie.

Nie wiem co jest grane.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 23 Maj 2012 19:55 
Moderator forum

Rozumiem ze sprawdziles na 3 sposoby.
Wnioskuje ze z jakiegos powodu transakcja sie nie powiodla i nie masz rezerwacji.
Zrobilbym nowa (moze pojawic sie zapytanie-sprawdzenie czy to nie podwojenie rezerwacji)
Jesli nie upierasz sie przy placeniu haraczu, mozessz skorzystac z pomocy/uzyczenia karty ,
Kontakty w dziale PLatnosci

A.

Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 23 Maj 2012 20:05 

platynowy
Po "ulepszeniach" strony z zeszłego weekendu przychodzi właśnie email z pustą rezerwacją gdy był jakiś błąd z autoryzacją płatności. Także biletu kupionego nie masz.

#26 PostWysłany: 23 Maj 2012 20:57 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
Wyrobilem karte Skarbonka w Auchan i machnalem nia juz kilka rezerwacji.

Dwukrotnie mialem sytuacje ze po dokonaniu rezerwacji i przeslaniu kopi dla osoby w ktorej imeiniu dokonalem rezerwacji.
Panie otzrymalem email od ryana calsoc po holendersku zupelni inne dane pasazerow i zupelnie inny kod.
Co dziwne po wejsciu na srtrone ryana i wybraniu opcji pokaz rezerwacje wprowadzamy kod rezerwacji 4 osotanie cyfry karty i wszystko pokazuje prawidlowo. Ale powiem szczerze ten natychmiastowy grad pretensji od klientow skutecznie zniecheca do pomocy.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 23 Maj 2012 21:03 
Moderator forum

Correos, to ''zupelnie inny kod´ moze wskazywac ze mogles pomieszac Emaile
?

A ze maile po holendersku.
Co tu mozna zrobic
Take it or leave it ...

A.

Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 24 Maj 2012 10:39 

Dziekuje za pomoc.

Powiedzcie mi jeszcze prosze, czy zwykłą karta płatnicza da się płacic w Ryanairze?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 24 Maj 2012 10:40 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Da sie.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 28 Maj 2012 15:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Wracam z urlopu, próbuję zrobić komuś rezerwację i dwa razy nie przeszła.
Za trzecim razem poszło?!

Nie ma opcji zrezygnowania ze złodziejskiego kursu walut, po wciśnięciu odpowiedniego napisu nic się nie dzieje.

Bez komentarza.

#31 PostWysłany: 18 Wrz 2012 18:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam. Mam podobna akcje do opisanych wcześniej. Kupowałem dziś jeden bilet na szybkiego przez telefon i chyba źle wpisałem email - potwierdzenie nie doszło... Kasę z prepaida wzięło, na szczęście zapisałem numer rezerwacji... Jak wchodzę w rezerwację podając emaila odrzuca, jedynie wybierając opcję nr 1 czyli cztery ostanie cyfry numeru karty prepaidowej wchodzi mi w potwierdzenie i status potwierdzono i płatność tez potwierdzona. Czyli cierpliwie czekać do 15 dni przed lotem i wtedy probować sie odprawić wklepując ponownie numer rezerwacji i cztery cyfry z numeru prepaida - prawda? Nie ma chyba sensu dzwonic do Irlandii, zeby wysylali maila z potwierdzeniem skoro kasa z konta zeszla i status jest confirmed?

#32 PostWysłany: 18 Wrz 2012 19:19 

Dobry wieczór,

jak pewnie większość w tym wątku - mam problem z rezerwacją. Przeszedłem przez procedurę rezerwacji, wyświetlił mi się nr rezerwacji lotu, chociaż wyskoczył błąd odnośnie karty. Cała procedura w przeglądarce dobiegła końca, chociaż na karcie prepaid nie miałem zgromadzonych środków(naiwnie sądziłem, że mogę zasilić w ciągu kilku dni i wtedy Ryanair ściągnie środki). Nie udaje mi się również sprawdzić na www stanu zamówienia. Żeby tego było mało, cena biletów po tej 'jakby rezerwacji' poszła drastycznie w górę. Czekać na potwierdzenie, przelać środki na kartę czy dzwonić rano na infolinię?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc!

mod - cdn viewtopic.php?f=181&t=9369&p=158113#p158113
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 06 Gru 2012 08:19 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Witam
teraz już każdy powinien mieć rezerwację na mailu :)
informuję ze w Ryananie pojawiła się opcja po sprawdzeniu rezerwacji "wyślij ponownie email z potwierdzeniem rezerwacji" :)
"ZARZĄDZAJ REZERWACJĄ" ----->"POKAŻ REZERWACJĘ"---->"Wyświetl moją rezerwację/ Wyślij ponownie email z potwierdzeniem rezerwacji/ Zmień adres emal"
pozdrawiam

#34 PostWysłany: 06 Gru 2012 12:17 
Awatar użytkownika

Dzięki kolego Łysolek.
Dokładnie tak też to u mnie działa, pojawiło się wczoraj :) jako opcja przy sprawdzaniu statusu rezerwacji.

A jak to wygląda screen poniżej dla ułatwienia :)

Załączniki:
rezrewacja.png
rezrewacja.png [ 5.13 KiB | Obejrzany 891 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 07 Gru 2012 12:05 

Loty: 62
Kilometry: 125 254
od kilku dni usiłuję kupić bilet ( jeden z 3) ale non stop pokazuje mi błąd przy płaceniu,szlag mnie już trafia; próbowałam Mastercard Citibanku i Visa Debit z Nordea; plus 2 różne przeglądarki,plus 2 różne komputery.nie wydaje mi się że to byłby globalny problem, ciągle chce kupić ten sam bilet : Lanzarote Madryt,gdzie w dobrej cenie został jeden.Innego nie próbowałam,bo po co mi kolejny do Bergamo skoro nie mam pierwszego ;) Co robić?????? zastanawiające jest że ten jeden jedyny bilet w tej cenie wisi już z tydzień, może tam jest jakiś błąd......
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 07 Gru 2012 12:48 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
robilem wczoraj 2 podejscia kazdorazowo przy rezerwacjach ryana:

- mastercard mbanku odrzucone
- mastercard sync ok
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 07 Gru 2012 13:01 

Loty: 62
Kilometry: 125 254
spoko ale ja już tak od poniedziałku;) może doładuję mastercard prepaid i ją weźmie;) w sumie mogłabym kupić na próbe jakiś bilet za jedno euro ale szkoda zabierać komuś miejsce,tylko po to żeby sprawdzić czy karty działają ;-/ w każdym razie doszło do paradoksu - chcę kupić, a Ryanair nie chce mojej kasy :-/
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 07 Gru 2012 14:07 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
disco_ibiza napisał(a):
spoko ale ja już tak od poniedziałku;) może doładuję mastercard prepaid i ją weźmie;) w sumie mogłabym kupić na próbe jakiś bilet za jedno euro ale szkoda zabierać komuś miejsce,tylko po to żeby sprawdzić czy karty działają ;-/ w każdym razie doszło do paradoksu - chcę kupić, a Ryanair nie chce mojej kasy :-/

Zrób tak :
instalujemy np. Mozille Firefox, w przeglądarce w lewym górnym rogu zaznaczamy "przejdź do trybu prywatnego" i wtedy wejdź na stronę Ryanaira

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 42 gości