Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2906 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 146  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Gru 2010 10:17 

Blackall napisał(a):
w ryanie tak, nie ma zadnych problemow z polskimi znakami. Wizz nie wiem.

Z tego co pamiętam, to w WIZZ należy wpisywac bez polskich znaków. Bywało tak ze wpisanie polskiego znaku dawało na wydruku karty pokładowej dziwne "robaczki".

Ja obecnie wpisuje we wszystkich liniach bez polskich znakow i nie miałem nigdy problemu
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#22 PostWysłany: 04 Sty 2011 23:13 

podepnę się pod temat

otóż zrobiłem błąd, nie w ryanair tylko w wizzair. Jest to błąd w nazwisku... zapomniałem że nie można robić Polskich znaków w rezerwacji i na końcu wyskoczył komunikat o użyciu znaków niepoprawnych, kliknąłem ok ale nie przekierowało mnie w miejsce gdzie jest błąd tylko zakończyło rezerwację:/ teraz zamiat dąbrowski mam w rezerwacji Dbrowski...

miał ktoś podobne doświadczenia? mogą się przyczepić do tego na lotnisku? proszę bardzo o pomoc...
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 04 Sty 2011 23:53 

Potwierdzam to, co mówi Kamil nie przejmować się i lecieć jeszcze nigdy nie zauważyłem żeby sprawdzali coś z systemem a dobrych kilka lotów odbyłem. Z tego co pamiętam to w Ryanie nie ma żadnych info na karcie pokładowej na temat dokumentu uprawniającego do podróży, sam z ciekawości ostatnio szukałem (chyba że nie potrafię szukać :lol: )
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 05 Sty 2011 00:00 

naczytałem się na forum że przez infolinie nie idziesz niczego załatwić, ale jednak postanowiłem spróbować... i jak się okazało bardzo słusznie! Od ręki poprawili tą literówkę o której pisałem w poście poprzednim!:) dodam jeszcze że było to przed dokonaniem przelewu.
Jakby ktoś miał podobny problem kiedyś to polecam jednak zadzwonić:) pani była bardzo uprzejma:)
Pytanie wyżej nieaktulane
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 05 Sty 2011 19:11 
Awatar użytkownika

niebieski
nie wiem jak w wizzie, ale w ryanie praktycznie nie zwracaja uwagi na dane, patrza tylko na dowód czy zdjecie sie zgadza, pewnie szybko na imie nazwisko i tyle.. czasem miałem sytuacje, że nawet w ogole nie zwracali uwagi na dowód - jedynie skanowali po kodzie by sprawdzić czy bilet to nie fake. (info własne, na podstawie moich ok. 20 lotów)

natomiast na security potrafia sie za to dluzej przygladac - wiec tutaj by literówki szybciej wyszly, ale mysle ze wiekszego problemu by nie bylo w przypadku jakichs drobnych roznic..

a błędy typu nr dowodu, data waznosci czy data urodzenia - to zadne bledy, nie ma co do nich przywiazywac uwagi :)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 27 Sty 2011 09:31 

Hej :)

A czy problem może spowodować błędnie wybrany typ dokumentu przy odprawie wizzair (inny zamiast d o)?
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Błąd w rezerwacji
#27 PostWysłany: 20 Lut 2011 16:37 

Loty: 44
Kilometry: 49 173
niebieski
Witam,
dzisiaj przeglądając moją rezerwację zauważyłem błąd, otóż przy nazwisku mojej dziewczyny, zamiast formy grzecznościowej Mrs (żeńskiej) jest męska (Mr). Czy jest to duży problem? Czy muszę zmieniać całą rezerwację? Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam ;)

#28 PostWysłany: 20 Lut 2011 16:43 

jak mozesz zmienic darmowo to zmien, w innym przypadku nie ma sensu sie przejmowac takimi pierdolkami

#29 PostWysłany: 20 Lut 2011 16:45 

nie powinno być żadnego problemu z tym :)
tu masz wątek na ten temat viewtopic.php?f=15&t=1132&start=0&hilit=mrs
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 20 Lut 2011 18:31 

Żaden problem. Miałam dokładnie tę samą sytuację (w Air France) :) nie wiem jak to zrobiłam, ale też byłam Mr. Zadzwoniłam na infolinię i pani powiedziała, żeby się nie przejmować, że to nie ma znaczenie, jeśli tylko mnie nie przeszkadza.

#31 PostWysłany: 21 Lut 2011 21:37 

Witam
Na 28 lutego mam zaplanowany wylot do Szkocji. Próbując zrobić dziś odprawę online na stronie Wizzair okazało się, że mój dowód osobisty stracił dziś ważność. Paszportu niestety nie posiadam, a został tylko tydzień.
Jutro zamierzam wybrać się do urzędu miasta i poprosić o jakieś tymczasowe zaświadczenie czy cokolwiek abym mogła polecieć :?
Jest jednak problem z odprawą online, nie chce przejść ponieważ trzeba podać datę ważności dowodu, a że kończy się tydzień przed wylotem system nie chce mi tego zaakceptować. Co powinnam w takiej sytuacji zrobić?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 21 Lut 2011 21:44 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Ja bym zaryzykowala i wpisala inna date. Praktycznie nikt tego nie sprawdza, co najwyzej patrza na nazwisko na dowodzie.
Choc moze nie jest to rozsadne :roll:
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 21 Lut 2011 21:48 

No tak, tylko jeśli się nie uda to tracę możliwość zmiany rezerwacji lotu :(
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 21 Lut 2011 21:50 

niebieski
Szkocja, United Kingdom. Masz nieważny dokument i chcesz podróżować. Zaświadczenie nic Ci nie da, a nawet jeśli Cię puszczą nasze służby graniczne, to co zrobisz jak granicznik brytyjski Cię nie wpuści do kraju i będzie miał do tego prawo, a nawet obowiązek. Beztroska i głupota kosztuje. Jedyne co możesz to wybłagać urzędników w UM żeby w ekspresowym tempie wyrobili Ci dowód osobisty.

Ostatnio edytowany przez osiek, 21 Lut 2011 21:57, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 21 Lut 2011 21:53 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
A sorry, przeczytalam Szwecja; Szkocja to jeszcze gorzej ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 22 Lut 2011 22:53 

Słuchajcie mam problem. Wpisałem dane pasażera, którym jest moja dziewczyna, i wpisałem Magda podczas gdy w dowodzie jest Magdalena.

Czy może to spowodować probolemy przy odprawie???
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 23 Lut 2011 11:27 

Ok, problem rozwizany :)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 23 Lut 2011 11:33 

niebieski
to może napisz dla potomności jak rozwiązałeś? Olałeś, zmieniłeś dziewczynę, infolinia? Skoro pytasz o coś to podziel się też swoją wiedzą.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 23 Lut 2011 12:09 

Ok.

Otóż zadzwoniłem na infolinie, a tam pani miała na imię Magda :) Grzecznie jej wytłumaczyłem sytuacje. Powiedziała, że przy odprawie mogłoby to spowodować kłopoty i zgodziła się dokonać zmiany. Ale zastrzegła, ze robi to wyjątkowo, następnym razem będę musiał zmienić imię płacąc dodatkową opłatę.

Także bądźcie czujni, ale w razie podobnego błędu da się załatwić na infolinii. :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 23 Lut 2011 15:04 

Ja mam chyba poważniejszy problem, bo w potwierdzeniu rezerwacji (WIZZAIR) okazało się że popełniłam błąd, a właściwie literówkę w kodzie pocztowym w adresie zamieszkania klienta, czyli w moim..
Można to jakoś poprawić i czy adres jest porównywany z dowodem osobistym?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2906 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 146  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 3 gości