Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Loty po Wietnamie
#41 PostWysłany: 09 Mar 2019 16:43 

https://www.vietnamairlines.com kupowałem na tej stronie teraz są widoczne bilety na jutro, a potem aż w kwietniu. Może być tak że bilety zostały wykupione, szczególnie przez agencje turystyczne.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#42 PostWysłany: 17 Mar 2019 05:59 

billy napisał(a):
Pamiętaj też, że określenie "credit card" jest używane standardowo i zazwyczaj (prawie zawsze) możesz też użyć dowolnej karty debetowej o ile tylko nie masz zablokowanych płatności przez internet lub limitów ustawionych na zero.

Tak wiem o tym, odnoszę się konkretnie w tym przypadku do kredytówki. To karta M&M od mBanku i tylko dlatego z niej korzystam. Zbieram mile dzięki płatnościom. Do tej pory nie miałem z nią żadnego problemu i okazuje się, że w tym przypadku również tak było, to nie była wina karty. To zdecydowanie wina Vietnam Airlines i ich strony internetowej, podzieliłem loty na 2 odcinki i przeszło bez problemu, wczesniej w ogóle zapytanie nie docierało do banku. Dziwna sprawa, ale w końcu się udało.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 10 Maj 2019 14:42 

Loty: 52
Kilometry: 119 399
W listopadzie lecimy do Wietnamu, mamy już wstępny plan podróży, etc i wszystko byłoby super, gdyby nie jedna mała wątpliwość. Powrót do PL mamy z Ho Chi Minh o 5:30, dlatego chcemy lecieć z Da Nang do Sajgonu dzień wcześniej około 23. Na miejscu bylibysmy o 00:30, więc mielibyśmy 5 godzin na odebranie bagaży, odprawę i spokojne przeczekanie do odlotu. Pytanie do doświadczonych - jak duże jest prawdopodobieństwo, że lot z Da Nang się opóźni - oczywiście Viet Jet Air. Czytałem, że opóźnienia są dosyć częste, stąd malutkie obawy. Może lepiej wybrać lot wcześniejszy, albo nawet lecieć Vietnam Airlines i być w HCM około 20?
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 10 Maj 2019 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 541 295
platynowy
Nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na to pytanie, ale na Twoim miejscu trasę DAD-SGN zrobiłbym wcześniejszym połączeniem i na spokojnie jakiś hotel na kilka h snu. W okolicy lotniska są setki opcji.
Przed Wami, jak piszesz powrót do Europy, nie ma sensu się zamęczać już na starcie ;)

Image
 Profil Relacje PM off
Bonso lubi ten post.

#45 PostWysłany: 22 Maj 2019 12:58 

Radzę być w miejścu z którego wracacie do kraju minimum dobę przed wylotem.

Wystarczy mały problem którego nie będziecie w stanie rozwiązać i nie polecicie do Polski.

Przykładowo leciałem z DaNang do Hanoi i jeden z biletów przeszedł na bramkach, a drugi - mój - miał jakiś problem z datami widzianymi przez system. Mimo tego, że nie popełniłem żadnych błędów przy zakupie to wyklarowanie sytuacji zajęło dobrą godzinę chodzenia od jednego okienka do drugiego, a mogło dojść do sytuacji, że nie udało by się tego wyjaśnić i wtedy trzeba by szukać drogi lądowej, a w Wietnamie to bardzo czasochłonne.
 Profil Relacje PM off
JGru uważa post za pomocny.

#46 PostWysłany: 05 Lut 2025 09:35 

Loty: 36
Kilometry: 103 851
niebieski
Ciekawostka.
Nie każde lotnisko.
Tam jest ogóle dziwna sytuacja, bo musisz na ekranie po nadaniu bagażu, jeżeli go nadajesz, sprawdzić, czy po skanowaniu nie będzie odłożony na bok. Wtedy idziesz i otwierasz walizki. Byłem świadkiem ze dwa razy, jak taka sytuacja miała miejsce.
Na krajowych bez bólu można wozić płyny po kilka butelek.
W poniedziałek także bez scen na locie do PL przeszedł termos z herbata i kilka butelek wody. Nie rozumiem tego.

Jeszcze jedno.

Przygotujcie się, może dlatego, że to był akurat okres Nowego Roku, na lotniskach jest tłoczno i kolejki po bilety, paszportowa i bezpieczeństwa są znaczne. Można z 1,5 h stracić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 46 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości