Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Cze 2012 12:38 

i czy można jej uniknąć?
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#2 PostWysłany: 15 Cze 2012 12:45 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
na forum są osoby pomagające uniknać tej opłaty
zgłoś się do kogoś z nich kontakty-w-sprawie-zakupow-bez-haraczu,181,4814
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Cze 2012 13:15 
Moderator forum

sylwia_pl napisał(a):
zgłoś się do kogoś z nich http://www.fly4free.pl/forum/kontakty-w ... u,181,4814

Lub sam/a kup lub wyrób odpowiednia karte ;)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Cze 2012 13:28 

Abcn napisał(a):
sylwia_pl napisał(a):
zgłoś się do kogoś z nich http://www.fly4free.pl/forum/kontakty-w ... u,181,4814

Lub sam/a kup lub wyrób odpowiednia karte ;)

Dziękuję za odpowiedź, trochę poczytałam. Zamierzam kupić bilety na lipiec do Londynu dla 3 osób. No i opłaty transakcyjne wynoszą 180 zł. Wiec kupię chyba tą kartę Prepaid BZWBK. Tylko czy ona zadziała w tym wypadku. Bo czytałam niestety, że nie zawsze działa.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Cze 2012 17:39 
Moderator forum

Znane sa wypadki ze w procesie kupna zdarzaja sie problemy , ale raczej rzadko powód lezy po stronie kart (bzwbk,lub innych, skarbonki, net+ ...) Zaryzykuje jednak twierdzenie ze w wiekszosci przypadkow transakcja dochodzi do skutku.
w skrajnym / pilnym wypadku mozesz szukac pomocy u innych forumowiczy/ek, jak radzi Sylwia

A.

Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Cze 2012 22:48 

Im więcej czytam, tym miej wiem. Czy płacąc kartą prepaid nie zapłacę opłaty transakcyjnej czy opłaty za płatność kartą?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Cze 2012 23:09 
Moderator forum

AZJ napisał(a):
Im więcej czytam, tym miej wiem. Czy płacąc kartą prepaid nie zapłacę opłaty transakcyjnej czy opłaty za płatność kartą?
PLacac karta MasterCard prepaid (i odpowiednio zanaczjac), unikasz haraczu z wyjatkiem wylotow z UK, IRL, IT, DE, ESP (Hiszp) czyli krajow gdzie jest juz wprowadzona kart Ryanair Cash Passport

A.

Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Cze 2012 23:19 

niebieski
Opłata administracyjna - to taka, którą ponosimy np. płacąc kartą Master Card i wynosi ona 28.00 PLN dla jednego lotu (na stronie ryanaira nazywana jako "Administration fee").
Aby ją uniknąć (we wszystkich krajach z wyjątkiem Wielkiej Brytanii, Hiszpanii, Irlandii, Włoch, Niemiec)należy użyć Mastercard Prepaid - czyli karty przedpłaconej. W wymienionych krajach potrzebna jest oficjalna karta płatnicza ryanaira.

za długo pisałam odpowiedź i w sumie Abcn troszkę wcześniej napisał to samo, jednak wydaje mi się, że dla "laika" moja wypowiedź będzie łatwiejsza do zrozumienia.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości