Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 152 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 16 Lip 2012 09:24 

Czy Ryanair przysyła jakieś informacje o anulowaniu rezerwacji i zwrocie pieniedzy??
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#82 PostWysłany: 16 Lip 2012 17:57 
Awatar użytkownika

Loty: 68
Kilometry: 109 870
Jak na razie cisza, na moje pismo jak dotąd nie odpowiedzieli za to znikła informacja ze strony Ryanaira
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 16 Lip 2012 18:02 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
A co z osobami, które chciałyby dopłacić, ale nie mogą z tamtej karty?... Są takie?

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 16 Lip 2012 18:18 

Ja:) nie mam nic na karcie z ktorej placilam za bilety. Lece raz przez barcelone, raz przez madryt. lot z barcelony- juz odprawiłam, narazie nie zrobili mi debetu ( niewiem zreszta czy na tej karcie nawet mozna). wiec nie wiem jak to rozwiązą?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 16 Lip 2012 18:25 
Awatar użytkownika

Ja wysłałem im faxem informację, że nie będą mieli możliwości pobrania z karty z której była opłacana rezerwacja i poprosiłem o info w jaki sposób mam zrobić dopłatę. Mija 5 dzień i cisza. Znika info ze strony o dopłatach, nikt nic nie wie . Normalnie firma roku ;)
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 16 Lip 2012 18:35 
Awatar użytkownika

srebrny
Czerwona napisał(a):
A co z osobami, które chciałyby dopłacić, ale nie mogą z tamtej karty?... Są takie?

sa takie, co chcialyby doplacic ? serio ?
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 16 Lip 2012 19:00 

Ja bym chciał dopłacić i nie widzę w tym nic dziwnego. 10 zł mnie nie zbawi, a mogę stracić dużo więcej.
Ale nieważne - czy ktoś ma jakiekolwiek info na temat tej dopłaty?
Dzwoniłem na infolinię i automat powiedział, że wszystkie informacje dotyczące tej dopłaty znajdują się na stronie WWW, choć nic tam nie na ten temat...
Ponadto dokonałem opłaty przez znajomego, którego nie chciałbym znowu fatygować, dlatego ciekawi mnie, czy mogę w jakiś inny sposób dokonać tę nieszczęsną dopłatę.
Będę wdzięczny za wszelkie informacji, jeśli ktoś cokolwiek wie, bo boję się, że stracę wakacje...
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 16 Lip 2012 19:13 
Awatar użytkownika

rw30 napisał(a):
sa takie, co chcialyby doplacic ? serio ?

Zdziwił bym się gdyby były takie osoby ;)
A tak na poważnie jak ktoś nie kupił biletu za przysłowiowe 5 zł, ustalił urlop, zarezerwował noclegi to zapewne jest w stanie dopłacić. A to, że te dopłaty to .............. to już inna sprawa

leszczu123 jak dostane od nich odpowiedź to dam ci znać
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 16 Lip 2012 19:22 

Jestem właśnie w takiej sytuacji, że już wszystko mam zarezerwowane i nie widzi mi się zmieniać całego planu wakacji.
Pooor, z góry dziękuję; będę dozgonnie wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:20 
Awatar użytkownika

niebieski
No to się chyba zaczęło:

http://i.imgur.com/sqCcb.png

Lot odbywa się 20 lipca, nie wiem czy pobrali opłatę w związku z tym, że zostały 3 dni czy też np. pasażer dostał jakiegoś maila od FRancy gdzie wyraził zgodę na ściągnięcie kasy klikając np w linka - czekam na odpowiedź.

To pierwsza i jak na razie jedyna opłata, którą mi pobrali. Mam takich rezerwacji sporo więcej - część już się odbyła, część jest później (niektóre też 20 lipca). Także cholera wie jak to działa.

#91 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:36 

Ważne pytanie: czy nawet jeśli na karcie nie ma środków, to Ryanair i tak zabiorze należną i nastąpi debet? Pytam, bo kupowałem bilet przez znajomego, który teraz jest na wakacjach i nie chcę go fatygować, żeby doładował kartę.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:42 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
Chaykin czy ktokolwiek z osob ktorym rezerwowales bilet skontaktowal sie z Toba w sprawie dopłaty?
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:46 

Loty: 233
Kilometry: 507 943
Ryanair dalej nic nie wyjaśnia jak dopłacić jeżeli karta straciła ważność, zero jakichkolwiek informacji

#94 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Chaykin napisał(a):
No to się chyba zaczęło:

Lot odbywa się 20 lipca, nie wiem czy pobrali opłatę w związku z tym, że zostały 3 dni czy też np. pasażer dostał jakiegoś maila od FRancy gdzie wyraził zgodę na ściągnięcie kasy klikając np w linka - czekam na odpowiedź.

To pierwsza i jak na razie jedyna opłata, którą mi pobrali. Mam takich rezerwacji sporo więcej - część już się odbyła, część jest później (niektóre też 20 lipca). Także cholera wie jak to działa.

faktycznie, zaczelo sie - ja mam rezerwacje RT 21-22 lipca i wlasnie tez dzisiaj mi - poki co - zablokowali kase na koncie

aha, Chaykin --- ja nigdzie nic nie klikalem, nie potwierdzalem zgody ani nic czyli ze 'jadą z automatu'

Ostatnio edytowany przez rw30, 17 Lip 2012 15:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 17 Lip 2012 14:51 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
Chaykin czy ktokolwiek z osob ktorym rezerwowales bilet skontaktowal sie z Toba w sprawie dopłaty?

Ja skontaktowałem się z takimi osobami. Większość odpowiedziała na moją wiadomość, że nie ma problemu - dopłacą jak będzie trzeba. Niestety parę osób nie odezwało się w ogóle...

#96 PostWysłany: 17 Lip 2012 15:07 
Awatar użytkownika

srebrny
Chaykin napisał(a):
No to się chyba zaczęło:

Chaykin, ale zdjęli Ci kasę z konta ?
Rozumiem, że to screen rezerwacji ze strony ryana ?
Ja mam 8 rezerwacji, co prawda na wrzesień, na razie cisza. Zasiliłem też pre paida.
Bardziej się obawiam, że mi skasują w ogóle połączenie MAD-RAK.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 17 Lip 2012 15:15 

Czy z Ryanair pobierze kasę z prepaida, nawet jeśli nie ma pieniędzy na koncie? Słowem: czy możliwy jest debet na tej karcie?
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 17 Lip 2012 15:24 
Awatar użytkownika

srebrny
leszczu123 gdybyś przeczytał cały wątek nie zadawałbyś tego typu pytań
były przypadki zrobienia debetu
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 17 Lip 2012 15:49 
Awatar użytkownika

niebieski
cypel napisał(a):
Chaykin, ale zdjęli Ci kasę z konta ?
Rozumiem, że to screen rezerwacji ze strony ryana ?

1. Tak tzn. środki zostały zablokowane na karcie.
2. Tak.

#100 PostWysłany: 18 Lip 2012 09:53 

Loty: 233
Kilometry: 507 943
Na infolini Ryanair - poinformowano że jeżeli karta strarciła ważność i nie ma możliwości pobrania opłaty to opłata zostanie pobrana na lotnisku

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 152 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości