Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 13 Lip 2012 13:16 

Czy mozecie polecic jakies wypozyczalnie w Berlinie{tegel}planuje jechac do Polski i zastanawiam sie czy wypozyczalnie nie robia z tym problemow?i czy sa z tego tytulu dodatkowe ubezpieczenia?
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#282 PostWysłany: 14 Lip 2012 17:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Poszukuję wypożyczalni, w której za usługę one-way nie jest pobierana opłata, być może ktoś z was korzystał z takiej opcji i podzieli się opinią :) najprawdopodobniej będzie to jakaś większa sieciówka, o ile jest taka usługa bezpłatna. Dodam tylko, że będę chciał się poruszać po Portugalii z północy na południe.

-------------NOWA CZĘŚĆ WIADOMOŚCI----------------------------------

Chciałbym się Wam zapytać czy korzystał ktoś wypozyczając auto z karty walutowej to konta walutowego? Jestem w takowej posiadaniu- jest ona wypukła tylko nie ma limitu (jedynie to co na koncie posiadam), zapłaciłem nią juz za noclegi i nie bylo problemu.
Pytam bo wyslalem zapytanie do jednej ze stron, ktore agreguja rozne wypozyczalnia i konsultantka wypytuje mnie o wszystkie szczegoly i boje sie ze jak jej napisze ze chce placic walutowka to nie skuma jak wyglada ta karta i stwierdzi, ze nie moge nia zaplcic, moze macie doswiadczenia w tej kwestii? Dodam ze i tak wolalbym wziac pelne ubezpieczenie, aby nie zostawiac depozytu.
 Profil Relacje PM off  

#283 PostWysłany: 24 Lip 2012 14:16 

Witam może ktoś polecić jakąś lokalną wypożyczalnię w Bukareszcie. Przejrzałem większość sieciówek i pośredników od hertza przez autoeurope po economy car rentals. Auto potrzebuję w sierpniu na objazdówkę po kraju 10 - 11 dni/4os. więc minimum kompakt.
Jeśli ktoś coś to będę wdzięczny za sugestię.
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 24 Lip 2012 19:46 

Czy ktoś z Was ma jakieś "świeże" doświadczenia z autem w Norwegii ?
Chciałbym wynając je w Oslo i zwrócić w Stavenger
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 25 Lip 2012 15:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Zarezerwowałem auto przez EconomyCarRentals na 10 dni z Porto (z miasta) do Faro (lotnisko) i przydzielili mi EuropCar, gdzie koszt wynajmu wyliczono mi 315€ za auto z grupy C (Corsa, Modus) diesel.

Niestety muszę zostawić depozyt i kontaktując się bezpośrednio z EuropCar wyliczyli mi 760€ więc trochę dużo biorąc pod uwagę, że mam tylko kartę walutową MasterCard (wypukłą). Sama cena za wynajem jest korzystna, tylko że ja takiej kasy to raczej nie wydam na całym pobycie, a dodatkowo musiałbym wymienić kasę na depozyt.

Co radzicie zrobić?

Będąc na Majorce wypożyczałem w RecordGo gdzie zapłciłem 5-6€/dzień ubezpieczenia i dzięki czemu nie musiałem płacić depozytu.
 Profil Relacje PM off  

#286 PostWysłany: 25 Lip 2012 15:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety rezerwując bezpośrednio przez Europcar wylicza mi 560€ za sama rezerwacje, a u brokera mam 315€ za tą samą rezerwację.

Zostaje mi w takim razie wymienić więcej Euro na karcie walutowej...
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 25 Lip 2012 20:56 
Awatar użytkownika

niebieski
niestety zaden z powyzszych brokerów nie przebija ceny w economycarrentals
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 26 Lip 2012 13:38 
Awatar użytkownika

srebrny
seelk napisał(a):
niestety zaden z powyzszych brokerów nie przebija ceny w economycarrentals

Czy wypożyczałeś już poprzez economycarrentals? Udało się bez problemu - rzeczywiście "no hidden costs"? I czy współpracują oni ze wszystkimi sieciami wypożyczalni czy tylko z niektórymi?

#289 PostWysłany: 26 Lip 2012 14:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wypożyczałem nigdy przez economyrentalscars i z chęcią posłuchał bym opinii osób, którzy skorzystali z ich usług. Z tego co widzę to korzystają z większości największych sieciowych wypożyczalni.
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 26 Lip 2012 14:42 

Mam pytanie czy jest jakas wypozyczalnia samochodow na lotnisku bruksela charleoi gdzie moge wypozyczyc samochodu bez karty kredtyowej i zaplacic depozyt ? Jesli nie to czy jest taka wypozyczalnia w Brukseli ? Z gory dzieki za odpowiedz
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 27 Lip 2012 13:16 

Hej,

Zastanawiam się nad wzięciem auta w Hiszpanii z Hertza. Trochę mnie niepokoją te blokady. Chciałem wziąć najmniejsze auto z klasy "Economy" na 14 dni. Koszt to ok 250EUR i zastanawiam się nad kwotą blokady, którą mi wrzucą. Mam mały limit na karcie kredytowej (ok 1100EUR) a nie chciałbym się odbić od wypożyczalni, będąc już na miejscu... Jeśli będzie to kwota ok 300EUR, to spoko, ale jeśli więcej, to może być już różnie, bo chciałbym jeszcze tej karty poużywać na wyjeździe. Na razie napisałem do polskiego Hertza (maila na Hiszpanie nie udało mi się znaleźć) i czekam na odpowiedź.

Po tym przydługim wstępie mam pytanie właściwe: czy znacie rentalcars.com? Ktoś używał i może się podzielić wrażeniami? Na maile odpowiadają błyskawicznie i w miarę konkretnie (facio odpisał mi, że przy moim zaklepaniu auta - charakterystyka powyżej) blokada wyniesie ok 600EUR +Vat. Trochę mnie to powala...

I kolejna kwestia: będę musiał oddać auto ok 4-5 rano. Zastanawiałem się jak wygląda zdawanie aut o tej porze. Wiem, ze niektóre wypożyczalnie liczą sobie dodatkowe euraski za taką opcję, inne w ogóle jej nie oferują tylko po prostu otwierają o 8 rano. Rentalcars odpisał, cytuję: "Auto może Pan bez problemu oddać o wspomnianej godzinie, poprostu wrzuca Pan kluczyki i dokumenty do specjalnie przygotowanej na to skrzynki. Nie wiąże się to z dodatkowymi opłatami" I tu trochę paranoiczne pytanie: jaką mam pewność, ze po takim wrzucie nie dopiszą mi jakichś wyimaginowanych zadrapań i puknięć i nie ściągną np. 400EUR z depozytu?
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 27 Lip 2012 13:22 

o! Plus dla Hertza - jest już odpowiedź. Minus - patrzcie jaka:
" w momencie wynajmu
blokowany jest udział własny w wysokości 1100 EUR + 140 EUR (paliwo).

Udział własny jest formą depozytu. Jeżeli samochód zostaje zwrócony bez
kolizji z pełnym zbiornikiem paliwa kwota jest odblokowywana.

Samochód można zwrócić o preferowanej godzinie, ponieważ auto pozostawia się
na miejscu parkingowym, a kluczyki i dokumenty wrzuca do skrzynki
znajdującej na terenie parkingu."

1250EUR blokady. tiiaaaaaa....

Niemniej jednak, gdyby ktoś mógłby coś napisać o rentalcars, to byłbym wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 13 Sie 2012 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
jesli ktos planuje wynajem autka w Hiszpani dobrze booknac przed 1 wrzesnia.
Hiszpanie wprowadzaja podwyzke VAT - 3% skok to nie majatek - ale moze lepiej wydac to na winko :)
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 13 Sie 2012 19:22 

correos napisał(a):
jesli ktos planuje wynajem autka w Hiszpani dobrze booknac przed 1 wrzesnia.
Hiszpanie wprowadzaja podwyzke VAT - 3% skok to nie majatek - ale moze lepiej wydac to na winko :)

correos, nie orientujesz się czy chodzi o podwyższenie VAT od 1.09. dla aut klepnietych i wypożyczanych po tej dacie czy klepniętych przed 1.09., ale na okres po 1.09?
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 13 Sie 2012 19:28 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
W Hiszpanii polecam doyouspain.com zawsze brałem od nich auto na Majorce i w Maladze.
doyouspain.com - pośrednik, a auto zawsze miałem z Recorgo
Auto za grosze
Płatny z góry cały bak, oddajemy z pustym
zamiast depozytu własnego, można wybrać ubezpieczenie 5€/dzień

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#296 PostWysłany: 13 Sie 2012 19:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Skoni

Otrzymuje regularnie newslettery od hiszpanskich wypozyczalni

info z dzisiaj od doyouspain.com

jak bookniesz autko przed 1 wrzesnia z data nawet na styczen 2013 cena na starym Vacie bedzie policzona, wazna data dokonania rezerwacji a nie data faktycznego odbioru auta
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 13 Sie 2012 22:05 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
jeszcze jedna uwaga.
doyouspain.com ma przeważnie darmową anulację, także jak do końca sierpnia cena auta się zmieni można dokonać nowej rezerwacji, a starą anulować.
sprawdzałem to w styczniu i działa :)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#298 PostWysłany: 14 Sie 2012 19:18 

@ JIK
@ correos

Dzięki za rady. Już wcześniej zdecydowałem się na Hertza z blokadą na karcie. Była promocja na autka rezerwowane na 30dni przed wypożyczeniem i generalnie było o jakieś 40EUR taniej (na 14dni) niż w doyouspain. Ale nie znałem tej strony - stawki mają bdb.

Gdyby ktoś, tak jak ja, brał po raz pierwszy auto i chciał podróżować na trochę większe odległości, to drobna uwaga: w Hertzu nie mają nic przeciwko temu (czyt. nie pobierają dodatkowych opłat), aby podróżować po całej Europie (przekraczać granice) jezeli tylko jest to Europa kontynentalna. Myślę, ze w innych wypożyczalniach jest podobnie. Ja chcę objechać Portugalię, ale zaczynam w Hiszpanii - za opcję wypożyczenia w Hiszpanii i oddania auta w Portugalii każda wypożyczalnia każe sobie słono płacić. O wiele taniej jest wypożyczyć i oddać w tym samym kraju.
 Profil Relacje PM off  

#299 PostWysłany: 15 Sie 2012 11:45 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Poszukuje auta na 3-4 dni jazdy po Cyprze. Macie jakieś doświadczenia z wypożyczalniami w tym kraju ? Polecacie lub odradzacie jakąś ?
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 15 Sie 2012 11:58 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Cypr - rezerwowalem auto przez economycarrentals.
Ladowalem przed polnoca w Pafos, na parkingu czekal busik ktory zawiozl mnie do siedziby firmy.
Cena auta atrakcyjna, mankament blokada na karcie ale zostaje jednak zwrocona nastepnego dnia po oddaniu auta jezeli nie ma uszkodzen i stan paliwa jest zgodny z otrzymanym.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 402 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości