Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 26 Paź 2021 07:35 
Awatar użytkownika

srebrny
ptak23 napisał(a):
WYJAZDU z przystanku końcowego

Raczej z początkowego :)

Urlop w Dubaju: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2935 PLN. Wylot z Krakowa Urlop w Dubaju: tydzień w hotelu z wyżywieniem za 2935 PLN. Wylot z Krakowa
Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami
#102 PostWysłany: 26 Paź 2021 08:58 

Ja bylem na 1-dniowce 24.10. Autobus z lotniska do Slonecznego Brzegu byc moze mi uciekl albo nie przyjechal. W powrotna strone z dworca w Slonecznym Brzegu odjechal za to co do minuty. Podobno na wakacjach wszystko jezdzilo zgodnie z rokladem. Teraz po sezonie podobno niekoniecznie zawsze tak jest.
Jeszcze informacyjnie podaje ze taxi z przystanku na rondzie przy lotnisku do Slonecznego Brzegu wynioslo mnie 40 lev.
Aktualnie w Sl. Brzegu praktycznie wszystko zamkniete jest na glucho i prawie nikt nie spaceruje. Dlatego polecam ruszenie sie do Burgas. To nie jest miasto typowo turystyczne, wiec po sezonie wciaz tetni zyciem.
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 28 Paź 2021 22:54 
Awatar użytkownika

Hose napisał(a):
ptak23 napisał(a):
WYJAZDU z przystanku końcowego

Raczej z początkowego :)

wybacz, zawsze jak wracam z lotniska to pierwsze co robię to siadam do kompa i dzielę się spostrzeżeniami póki pamiętam :D
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 30 Sty 2022 23:22 

niebieski
A czy w przypadku lądowania w BOJ po godzinie 22 w niedzielę, to w kwestii transportu do Słonecznego Brzegu (maj) pozostaje (poza wynajmem auta) tylko i wyłącznie taxi?
I czy cena podawana przez http://www.exotaxiburgas.com - link ze strony lotniska - czyli 35 EUR jest prawdziwa na dzień dzisiejszy?
Zaznaczam, że chodzi o taksówkę dla 5 osób, więc auto minimum 6-osobowe - no chyba że kierowca nie jedzie. ;) :mrgreen:

Ostatnio edytowany przez sanchopan, 30 Sty 2022 23:40, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 30 Sty 2022 23:29 

srebrny
Raczej faktycznie pozostaje taxi. Na teraz 35-40 E za kurs do SB za 5 os jest realny.W maju myślę będzie podobnie.W sezonie mogą podnieść stawki.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
sanchopan uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 30 Sty 2022 23:41 

niebieski
OK, dziękuję. Hotel odpisał, że proponują za 45 EUR, więc ceny jak widzę zbliżone. ;)
Pytanie tylko czy do tego czasu zdążą zlikwidować wymóg PCR-a dla zaszczepionych, który IMHO jest totalnym bezsensem - no ale to inna historia. :)

A w ciągu dnia - również pytam o niedzielę - to rozumiem, że da się bez problemu i tanio zrobić trasę Słoneczny Brzeg - lotnisko BOJ, prawda? ;)
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 31 Sty 2022 00:08 
Awatar użytkownika

tak, 10 albo 12 leva nie pamiętam dokładnie ceny
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#108 PostWysłany: 31 Sty 2022 00:27 

niebieski
Z poważaniem, Miroslav Ganchev
+7 (926) 3838-040 WhatsApp

+359-877-121-993 Viber Kiedyś korzystałem
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#109 PostWysłany: 31 Sty 2022 09:52 
Awatar użytkownika

złoty
@sanchopan, przy tak późnym lądowaniu proponuje hotel w Sarafovie za kilkadziesiąt zł, a rano busem bez problemu, sam też tak zrobiłem
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#110 PostWysłany: 31 Sty 2022 09:57 

niebieski
Jest to jakaś myśl. :idea:
Pieszo dreptałeś do hotelu czy też jakiś transport brałeś? :)
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 31 Sty 2022 10:40 

Loty: 247
Kilometry: 243 058
niebieski
Spójrz na mapę, Sarafovo jest kilkanaście minut pieszo od lotniska. Spokojnie można podreptać. Droga prościutka, mijasz ulicę i już Sarafovo.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#112 PostWysłany: 31 Sty 2022 11:37 

srebrny
sanchopan napisał(a):

Może przy 1-2 osobach to się opłaca. Dla 5-ciu raczej za kilkadziesiąt zł trudno znaleźć nocleg nawet w Sarafovie. Tracisz pół następnego dnia a oszczędzisz może 10 E. Chyba, że komuś zależy zobaczyć Sarafovo :) Jeśli znajdziesz taxi za 35-40 E to za pół godziny będziesz na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 31 Sty 2022 11:41 
Awatar użytkownika

Loty: 486
Kilometry: 747 502
platynowy
Zapewne przy przystanku na rondzie będą czekali taksówkarze (uwaga tylko na tego oszusta w Audi, o którym pisano, że kradnie bagaże !) to oni podadzą swoją cenę.
Jeżeli będzie za wysoka, to od ronda mamy 5 minut spacerem do centrum Sarafova, gdzie należy wypatrywać białej Dacii Dokker - te samochody są 7-osobowe, więc bez problemu zabiorą 5 pasażerów.

"Podróżować to żyć..."

Ostatnio edytowany przez Tomo14, 31 Sty 2022 13:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#114 PostWysłany: 31 Sty 2022 13:29 

niebieski
miriam napisał(a):
sanchopan napisał(a):

Może przy 1-2 osobach to się opłaca. Dla 5-ciu raczej za kilkadziesiąt zł trudno znaleźć nocleg nawet w Sarafovie. Tracisz pół następnego dnia a oszczędzisz może 10 E. Chyba, że komuś zależy zobaczyć Sarafovo :) Jeśli znajdziesz taxi za 35-40 E to za pół godziny będziesz na miejscu.

To taka trochę zagwozdka do rozpatrzenia później. Dlaczego?
Ano zasadniczo - racja!
Ale patrząc szerzej, to czasem... zależy po ile ten nocleg a po ile... hotel od nocy wykupiony w SB: bo jeśli drogi, a przyjedziemy około północy, to i tak "nic nie ma z dnia" już, więc można zaoszczędzić te parę stówek na 1 nocy w SB, a część z tego wydać w Sarafowie. ;)
Także wdzięczny jestem za wszystkie uwagi - :D :D
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 31 Sty 2022 13:31 
Awatar użytkownika

albo do restauracji Kamynite, najlepsza w jakiej byłem w Bułgarii i jedyna z względnie normalnymi cenami i domowym winem :D
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 31 Sty 2022 13:33 

niebieski
...w sensie że na nockę całą do restauracji? :D :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
miriam lubi ten post.

#117 PostWysłany: 31 Sty 2022 13:37 

srebrny
Dobry pomysł w sumie do pierwszego autobusu to 5-6 h ;)
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#118 PostWysłany: 31 Sty 2022 17:12 
Awatar użytkownika

złoty
Nocleg w końcu czerwca znalazłem za 80 zł z łazienką, a przylot był po 22, rano telefon do gościa który dostarczył auto bez zbędnych formalności i wczesnym popołudniem byłem w złotych piaskach w hotelu z AI, uważam, że to najlepszy sposób, pełna doba w hotelu z ai wykorzystana, jazda autem za dnia bezpieczniejsza, a śniadanie w Sarafovie przy głównym skrzyżowaniu b.dobre i tanie, polecam też nocleg w drugą stronę, nie trzeba celować z powrotem tylko wychodzę z knajpki 10 minut przed wejściem na lotnisko, nie ma stresu
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#119 PostWysłany: 08 Mar 2022 15:26 

niebieski
Wracam do wątku, bo korzystając z wojennej (niestety!) zawieruchy, Ryan rzucił nowe połączenie KRK-BOJ na poniedziałki - no i wreszcie(!!) jest o normalnej porze. Wcześniej loty były albo w niedzielę i przylot około 22:00 oraz we wtorki - tutaj z kolei wylot z KRK o 5:55. :shock: A nagle się teraz pojawiły poniedziałki z wylotem o normalnej porze popołudniowej do BOJ, przylot 17-18 i wylot z powrotem o podobnej godzinie. :)
No to kupiłem przełom maja/czerwca, bo i ceny - jak na Burgas w poprzednich latach i w tym okresie - nienajgorsze. :D
No i wypadałoby zdążyć do 19-20 dojechać do Słonecznego Brzegu z lotniska (aż 5 osób!), żeby zdążyć na kolację, jeśli myślę o tym hotelu, o którym myślę w formula AI.
1) Za Taxi jak pisałem - hotel - życzy sobie 45 EUR. A te z lotniska to po ile obecnie...?
2) A może wyjść z lotniska i z Sarafowa wziąć taxi? To będzie normalny dzień roboczy i normalna godzina. Taniej w ogóle niż w niedzielę będzie czy nie bardzo?
3) Z powrotem, jako że doba hotelowa kończy się w południe, to do 17:50 zapewne spokojnie autobusem. Czyli jak to - bo w BG byłem wiele razy, ale zawsze swoim własnym autem - będzie: a) autobus do Burgas i potem b) z Burgas na lotnisko -> tak?
4) Jak znaleźć przystanek w SB i dobrze wsiąć? :)
5) Bilety u kierowcy tylko ichnią gotówką...?
6) Dzieci nastoletnie mają jakieś zniżki na taki autobus?
7) ...czy przy takiej ilości osób jednak dogadać się z jakimś taksiarzem na miejscu w SB? Albo skorzystać z podanego tutaj wcześniej kontaktu? :) ;)
8) Czy taksówka (dla 5 osób!) ze Słonecznego Brzegu do Sarafowa będzie tańsza niż na lotnisko? Wiem, że odległość taka sama, ale w wielu krajach jest dodatkowa opłata za wjazd na lotnisko dla taksówek - nie wiem, jak to jest w BOJ? Bo w sumie jakbym jechał taxi, to by jeszcze był czas się "poszwędać" po Sarafowie...? ;)

Ostatnio edytowany przez sanchopan, 08 Mar 2022 16:05, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 08 Mar 2022 16:04 
Awatar użytkownika

złoty
Autobusem odejdziesz z Sarafova i tam też wrócisz, nie musisz jechać do Burgas, przystanek po lewej stronie po przejściu pod wiaduktami i obok zaraz jest postój taxi, jeśli to w sezonie to ktoś podejdzie i zapyta o przejazd taxi, wtedy można negocjować, cena spokojnie niższa niż oficjalnie, bus kosztuje 7 lewa więc taksiarz doliczy sobie trochę razy liczba osób, a jak nie to konduktor kasuje gotówką w busie, trzeba wymienić w atm na lotnisku, dworzec autobusowy jest mniej więcej w centrum SB, jak zawsze google map pokaże przystanek, chociaż nie pokazywał godzin odjazdu
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości