Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Sty 2022 10:21 

Loty: 247
Kilometry: 320 590
niebieski
Czy ktoś wie jak dotrzeć z lotniska w Lille do centrum miasta na stację autobusową? używając komunikacji miejskiej? może odpowiem sobie sam: autobus 68 z lotniska do dworca kolejowego w jedną stronę 8 EUR a w dwie strony 10 EUR; jakaś alternatywa?

https://www.lille.aeroport.fr/getting-t ... t/shuttle/

Fly&drive w Kalabrii za 374 PLN. Loty z Katowic + auto na 3 dni Fly&drive w Kalabrii za 374 PLN. Loty z Katowic + auto na 3 dni
Rejs (z all inclusive): Madera, Gran Canaria, Teneryfa, Fuerteventura i Lanzarote + loty z Krakowa za 3114 PLN Rejs (z all inclusive): Madera, Gran Canaria, Teneryfa, Fuerteventura i Lanzarote + loty z Krakowa za 3114 PLN
#2 PostWysłany: 26 Cze 2022 10:10 

Loty: 22
Kilometry: 31 820
Czy to lotnisko jest czynne w nocy?mam przesiadkę ,przylot ok północy a następnie rano wylot
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 26 Cze 2022 10:54 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Według https://www.sleepinginairports.net/guid ... -guide.htm nie ma możliwości spania na lotnisku, ponieważ jest ono zamykane na noc.
Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4 PostWysłany: 26 Cze 2022 13:47 

mam nadzieje,że te dane są nieaktualne. Info,że lotnisko czynne 7-21.Mój przylot jest koło północy a widziałem też loty o 2 w nocy

info z lotniska otrzymane 26.06.2022-może sie komuś przyda przy jakiejś przesiadce :
Bonjour,
Le terminal reste ouvert la nuit et vous pourrez y rester sans problème.
Cordialement
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Sie 2022 08:24 
Awatar użytkownika

Loty: 327
Kilometry: 544 252
HON fly4free
Czy bilet powrotny za 10 euro na linie 68 ma jakis okreslony czas na powrot tzn. przylatujac w sobote moge na nim wrocic we wtorek ?

alternatywa by dostac sie do centrum
Pieszo z lotniska na stacje kolejowa Lesquin okolo 30 min szybkim krokiem, przejazd do Lille 2.20 EUR
Załącznik:
Lesquin1.jpg
Lesquin1.jpg [ 53.02 KiB | Obejrzany 4761 razy ]

Załącznik:
lesquin.jpg
lesquin.jpg [ 46.03 KiB | Obejrzany 4762 razy ]
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 16 Wrz 2022 22:07 

Loty: 894
Kilometry: 1 384 818
niebieski
Shuttle bus kosztuje 8€ OW, 10€ RT. Autobusy jeżdżą co pól godziny, czas przejazdu w zależności od natężenia ruchu 20-40 min.
https://www.lille.aeroport.fr/getting-t ... t/shuttle/
Najtaniej można dojechać metrem i przesiąść się w autobus miejski.
Lotnisko małe, kameralne.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Wrz 2022 06:47 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W sobotę jechałem autobusem z lotniska do pierwszego przystanku metra kierowca powiedział, że bezpłatnie, pomyślałem luzak jak na pierwszym rondzie skręcił od razu w lewo zamiast przykładnie je objechać. We wtorek rano pierwszy kurs na lotnisko autobusu z centrum kierowca nie wydawał biletów.
Pasażerowie to głównie rodacy. Kierowca wyjął swój telefon wbił w translator "przejazd bezpłatny" i z tą informacją przeszedł po wszystkich pasażerach.

Może jest gdzieś oficjalne info?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 20 Wrz 2022 21:23 

Chyba robią jakieś akcje. Dzisiaj też jest darmowy i jest info na stronie lotniska:
W najbliższy wtorek, 20 września, transport lotniskowy jest bezpłatny!
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Lip 2023 16:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Od kiedy zlikwidowano połączenie do miasta?
Kursuje tylko flibco?
edit.
https://www.lille.aeroport.fr/mobile/navette.php
Można kupić bilet u kierowcy. Płatność kartą lub gotówką.
Lokalizacja przystanków bez zmian.
U kierowcy bilety tylko OW za 8 euro.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Lip 2024 21:32 

Loty: 83
Kilometry: 110 515
Czy ktoś odwiedził to lotnisko ostatnimi czasy i jechał do miasta? Z tego co widzę można podjechać autobusem miejskim do metra i się przesiąść (co jest tańszą opcją niż flibco za 7 EUR).

Czy da się kupić bilet na autobus miejski u kierowcy? Po moim researchu okazuje się, że prawdopodobnie niestety nie da się kupić biletu na lotnisku (używane są jakieś wielorazowe karty). Jest też apka Ilevia (do lokalnego transportu), ale coś średnio mi się udaje w niej skonfigurować NFC. Ten miejski z tego co widzę kosztuje 1.8 EUR, zawsze 5 EUR w kieszeni zostaje...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 18 Sie 2024 18:44 

Loty: 83
Kilometry: 110 515
Odpowiem sobie sam. Biletu nie udało mi się niestety kupić w apce, ale na lotnisku jest Relay, w którym można kupić bilety ładowane na taki kartonik magnetyczny. Co ciekawe można go podobno później doładować w automacie. Cena - 2 EUR.

Wygodny przejazd autobusem 68, praktycznie pod bramki samobieżnego metra, którym szybko można dojechać do centrum na tym samym bilecie.
 Profil Relacje PM off
lukket lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości