Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 22 Gru 2022 21:20 
Awatar użytkownika

No to teraz czas na mnie. W wyniku chwilowego zaćmienia do mojego głównego lotu ZRH - BKK, który przylatuje w sobotę o 10:50 dokupiłam DMK - PNH na 15.15. Zakręciłam się robiąc rezerwację i wyszło jak wyszło: kupiłam DMK. Tak, tak, wiedziałam o tych 2 lotniskach w Bangkoku i byłam na obydwu ale nigdy nie robiłam między nimi transferu.
Teraz zastanawiam się, jakie mam szanse. Niby są 4 godziny 25 minut layoveru, ale wiem, że na BKK potrafią być straszne kolejki do immigration, a lot z Zurychu może się też trochę opóźnić. Bagaż mam tylko podręczny.
W związku z tym mam kilka pytań:
- Czy macie może świeże doświadczenia dotyczące czasu od momentu lądowania do wyjścia z lotniska BKK?
- Czy aktualnie dla Air Asia przy wylocie z DMK do Kambodży wystarczy karta pokładowa z aplikacji lub samodzielnie wydrukowana w domu (czy też muszę drukować sobie nową w automacie do odprawy albo stać w kolejce do stanowiska - jak wspomniałam mam tylko podręczny)?
- Ile czasu zajmuje na DMK przejście przez kontrolę bezpieczeństwa i immigration?
- Czy taksówką dojadę dużo szybciej niż darmowym, lotniskowym busem i jaką cenę zapłacę na przejazd droższą, płatną trasą.
Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi i sugestie.

Odwiedź miasto wpisane na listę UNESCO 🇭🇷 Wycieczka do Trogiru za 870 PLN 😍 Odwiedź miasto wpisane na listę UNESCO 🇭🇷 Wycieczka do Trogiru za 870 PLN 😍
Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹 Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹
#142 PostWysłany: 23 Gru 2022 09:08 
Awatar użytkownika

niebieski
W tamtym miesiacu , przylot do BKK ( opozniony QR okolo 15 minut A380) - do emigration 10 minut od gate, 20 minut w kolejce na pieczatke i 60 minut oczekiwanie na bagaz.

Kolejki niby SA dlugie ale stanowisk odprawy jest duzo I idzie sprawniej niz przejscie na wielu innych lotniskach.

Taxi powinnas ogarnac w 35 minut I za okolo 350 lub mozesz dac troszke wiecej I sobie Grabka buknac.

Nie wiem jak do Kambodza ale z DMK do VN niestety zadne app I inne bilety tylko wizyta w okienku I mysle ze to Samo bedzie u ciebie. Ale w 4h powinno wystarczy.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Ekspansja uważa post za pomocny.

#143 PostWysłany: 04 Gru 2023 03:39 
Awatar użytkownika

platynowy
@Kashpir juz o tym pisal przed pandemia, a tutaj uaktualnienie z 2023 BKK<=>DMK. Info ze zdjeciami i wszystkimi howto.
https://thaiest.com/blog/shuttle-bus-be ... don-mueang
 Profil Relacje PM off
MaciekM uważa post za pomocny.

#144 PostWysłany: 20 Lut 2024 18:54 

złoty
Krajówka - lepiej wybrać przylot na BKK czy DMK? Lot z podręcznym, bez żadnych wymysłów. Zależy mi, żeby opuścić jak najszybciej lotnisko i udać się do centrum i być w nim równie szybko ;)

Z tych ciekawszych zaliczone: Mikronezja, Syria, Liban, Izrael, Kosowo, Laponia, Hawaje, Kazachstan, Guam, Wietnam, Filipiny
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 237
Kilometry: 518 278
platynowy
@jaras724 Ja osobiście wolę BKK, masz z terminalu pociąg, którym w pół godziny będziesz na stacji Makassan i dostęp do metra, a dwa przystanki dalej także BTS.
Do DMK też już pociągnęli kolejkę, ale jest spoty kawałek od terminalu.
Jeśli poza godzinami korków, to najszybciej będzie Boltem i wtedy DMK.

#146 PostWysłany: 20 Lut 2024 19:07 

Loty: 472
Kilometry: 1 048 667
srebrny
bez różnicy raczej - w autobusie z DMK można płacić kartą, w kolejce z BKK nie :)
ja bym wybrała lotnisko w zależności od lokalizacji hotelu :)

#147 PostWysłany: 06 Cze 2024 15:13 

Witam, ja mam pytanie trochę z i innej beczki. Ląduję w BKK o 12:40 w nocy, a wylot do Trang mam z DMK o 7:50 rano. Z Trang mam od razu transfer na Koh Ngai, a mam kilka rzeczy do ogarnięcia typu zakup karty sim, wymiana pieniędzy itp. Czy jest szansa, że na którymś z tych lotnisk są otwarte sklepy i kantory w nocy?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 06 Cze 2024 17:45 
Awatar użytkownika

platynowy
Jeat szansa.
A poważnie bkk I dmk pracują 24/7
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 148 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 23 gości