Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 24 Lis 2022 15:16 

złoty
billabong napisał(a):
Kupowałem na mytrip, płaciłem za wszystko raz.
Dasz radę zasymulować swoje połączenie w Mytrip i wrzucić zrzut ekranu? Oni sprzedają różne bilety. Czasem jest magiczny dopisek "przesiadka na ryzyko pasażera" i wtedy to są oddzielne podróże tylko kupione w jednej transakcji.
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Kolumbii: Bogota, Medellin, Santa Marta i Cali w jednej podróży z 2 miast od 3693 PLN Przygoda w Kolumbii: Bogota, Medellin, Santa Marta i Cali w jednej podróży z 2 miast od 3693 PLN
Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Sal za 3730 PLN. Wylot z Warszawy Tygodniowe all inclusive w 4* hotelu na wyspie Sal za 3730 PLN. Wylot z Warszawy
#122 PostWysłany: 24 Lis 2022 15:19 
Awatar użytkownika

platynowy
Nikt tu Ci nie powie czy to jest wykonalne czy nie. Styczeń różnie może wyglądać - odladzanie/strata slotu/czasu. Może tak może nie. Ale jeżeli jeden bilet to mniej problemów (raczej).

Tu masz mapę, z mojej strony koniec tematu.
Załącznik:
barajas.jpg
barajas.jpg [ 218.8 KiB | Obejrzany 1927 razy ]

@KL_user to nie ja robiłam i chyba przy edycji coś się u Ciebie poprzestawiało, ale OK. 8-)
 Profil Relacje PM off
KL_user lubi ten post.

#123 PostWysłany: 24 Lis 2022 17:00 
Awatar użytkownika

złoty
Spokojnie da radę, byłem w Madrycie 2 razy w ciągu ostatniego miesiąca i wszystko szło bardzo sprawnie, też byłem na 1 i 2 terminalu, ok 15 minut wystarczy od wejścia do airside, a jak tranzyt to zupełny ludzik,
przy okazji taka ciekawostka, taxi z lotniska do miasta od początku stała cena 20€, jechaliśmy 6 km i się nie zmieniła, nie wiem ile by wyszło na drugi koniec miasta, ale sądzę że do centrum się nie zmienia
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 24 Lis 2022 17:28 

super, dzięki za te słowa otuchy!
btw, to nie jest tranzyt, tzn mam osobne bilety... ale może uda się zrobić odprawę online...

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 25 Lis 2022 00:51, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 24 Lis 2022 17:53 
Awatar użytkownika

złoty
Tranzyt, mam na myśli że wchodzisz na lotnisko z samolotu i kierujesz się oznaczeniami transfer, nie wychodząc na zewnątrz cały czas jesteś w w airside czyli po odprawie bezpieczeństwa i podejdziesz tylko do odprawy paszportowej, odprawę online zrób koniecznie, wszystko będzie proste w internecie, w innym przypadku musisz wyjść na salę odpraw
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 24 Lis 2022 18:00 
Awatar użytkownika

platynowy
Mi się też wydaje, że to ryzykowne, ale wykonalne. Co innego, gdyby wylot do HAV był z T4 czy T4S…

#127 PostWysłany: 25 Gru 2022 13:39 
Awatar użytkownika

Witam serdecznie.....
Przeczytałem cały temat ale nadal nie mam pewności. Jak w temacie przesiadka Madryt. Linie Iberia. Przylot z Berlina na T4 o 10:20 wylot do Gwatemali o 12:25 z T4S. Czas na przesiadkę 2h 5min. Uda się, wnioskuję że tak, ale proszę niech ktoś potwierdzi. Na stronie linie opis: long connection time.
Powrót: przylot z Gwatemali 14:30 T4S a w odlot do Berlina z T4 o 15:55. Czas na przesiadkę 1h 25min. Uda się ??
Wszystko na jednym bilecie zakupionym na stronie Iberia. Bez bagażu rejestrowanego.
Z góry dzięki za info!!!
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 25 Gru 2022 14:20 

złoty
Skoro sprzedano taki bilet, to jest to możliwe.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#129 PostWysłany: 25 Gru 2022 14:37 

Loty: 50
Kilometry: 65 501
złoty
Zdążysz. Wychodzisz do terminala. Z T4 do T4S dostaniesz się specjalną kolejką podziemną. Jedynie kontrola paszportowa w T4S.
 Profil Relacje PM off
Andy Pekaes lubi ten post.

#130 PostWysłany: 30 Gru 2022 12:08 

Loty: 459
Kilometry: 1 026 464
złoty
Czy na lotnisku w części ogólnodostepnej jest dobry i nierwący za mocno internet? tak, żeby dało się popracować?

#131 PostWysłany: 31 Gru 2022 19:16 
Awatar użytkownika

srebrny
maxima napisał(a):
Czy na lotnisku w części ogólnodostepnej jest dobry i nierwący za mocno internet? tak, żeby dało się popracować?

tak, przez 4G
 Profil Relacje PM off
maxima uważa post za pomocny.

#132 PostWysłany: 09 Mar 2023 14:15 

Loty: 58
Kilometry: 227 144
Pierwszy raz lecę z przesiadką. Z WAW przez MAD do PUJ. Najpierw LOTem później AIR EUROPA. Na przesiadkę mam 2h 15 min. Pytanie czy zdążę jeżeli nie będę odprawiony ? Bagaż rejestrowany rozumiem, że już nie będę musiał odbierać i pojedzie bezpośrednio do drugiego samolotu...
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 09 Mar 2023 14:30 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jeśli kupiłeś te loty w ramach jednej rezerwacji to nic nie musisz odbierać i nadawać, bagaż poleci prosto do PUJ - jedyne co to musisz wyjść z samolotu i iść pod kolejną bramkę, bo na 99% będziesz mógł wydrukować oba bilety na raz przy odprawie. Dodatkowo w razie czego 2h15m to dużo czasu na taką przesiadkę nawet żeby pójść do transfer center po nową kartę pokładową w razie czego :)
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 09 Mar 2023 15:23 

Dzięki za odpowiedź. Czy na lotnisku WAW dostanę od razu bilety na trasę MAD - PUJ ?
Chciałem się odprawić online, ale niestety jakbym chciał wybrać miejsca obok siebie (lecimy 2+2) to muszę za to dodatkowo zapłacić.
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 09 Mar 2023 15:49 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jeśli kupiłeś w ramach jednej rezerwacji (transakcji, czyli masz jeden numer rezerwacji na wszystkie loty) to tak, dostaniesz od razu karty pokładowe na wszystko
Duża szansa że na WAW przy odprawie mogą zmienić miejsca jak poprosisz w ramach dostępności, ewentualnie mogą odesłać do transfer center lub gate na lotnisku MAD jeśli nie będą mieli takiej możliwości
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 09 Mar 2023 15:53 

Tak kupiłem w ramach jednej rezerwacji (sorki nie dopisałem, a nie mogłem edytować postu).
Dzięki za pomoc, już mam spokojną głowę ;)
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 09 Mar 2023 16:27 

platynowy
michzak napisał(a):
Jeśli kupiłeś te loty w ramach jednej rezerwacji to nic nie musisz odbierać i nadawać, bagaż poleci prosto do PUJ - jedyne co to musisz wyjść z samolotu i iść pod kolejną bramkę, bo na 99% będziesz mógł wydrukować oba bilety na raz przy odprawie. Dodatkowo w razie czego 2h15m to dużo czasu na taką przesiadkę nawet żeby pójść do transfer center po nową kartę pokładową w razie czego :)

BMK napisał(a):
Pierwszy raz lecę z przesiadką. Z WAW przez MAD do PUJ. Najpierw LOTem później AIR EUROPA. Na przesiadkę mam 2h 15 min. Pytanie czy zdążę jeżeli nie będę odprawiony ? Bagaż rejestrowany rozumiem, że już nie będę musiał odbierać i pojedzie bezpośrednio do drugiego samolotu...

A jest to możliwe czyli jeden bilet skoro LOT i Air Europa są w różnych sojuszach linii lotniczych?
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 09 Mar 2023 16:31 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Oczywyście ze to jest mozliwe.

LO mial przeciez z SU

https://www.lot.com/de/pl/regulacje/par ... code-share

W kupowaniach biletow, nawet nie musza byc w CodeShare (np. deal SAS i Qatar)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#139 PostWysłany: 04 Wrz 2023 15:22 

Loty: 50
Kilometry: 36 211
dg72 napisał(a):
michzak napisał(a):

BMK napisał(a):

A jest to możliwe czyli jeden bilet skoro LOT i Air Europa są w różnych sojuszach linii lotniczych?

Mi z kolei LOT jak i AIR Europa napisali, że nie mają umowy między sobą odnośnie bagażu i mimo jednego biletu to będę musiał ponownie nadać bagaż w Madrycie, pytanie jak jest w rzeczywistości
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 04 Wrz 2023 18:48 

Ja bagażu drugi raz nie musiałem nadawać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 153 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości