Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 19 Mar 2023 23:40 

Loty: 231
Kilometry: 431 345
niebieski
Kolejka RER B z CDG do centrum kosztuje teraz 11.45 euro, pozwala się oczywiście przesiąść na metro. Wracaliśmy metrem plus autobusem 350, cena 4.20 euro za całość. Przesiadka na Port Chapelle dość osobliwa, jak to w Saint Denis, jest obok Fran Prix, kawałek dalej też supermarket, ale nocą bym się tam raczej nie zapuszczał.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wakacje w Dubaju za 2585 PLN. Loty Lufthansą z Krakowa i 7 nocy (ze śniadaniami) w 4* hotelu Novetel Wakacje w Dubaju za 2585 PLN. Loty Lufthansą z Krakowa i 7 nocy (ze śniadaniami) w 4* hotelu Novetel
Wiosenny tydzień (z wyżywieniem) na Majorce za 2639 PLN. Wypoczynek z Warszawy Wiosenny tydzień (z wyżywieniem) na Majorce za 2639 PLN. Wypoczynek z Warszawy
#242 PostWysłany: 15 Maj 2023 10:29 

Poradźcie proszę bo się zgubiłam - na CDG byłam ostatnio ponad 10 lat temu i nie pamiętam zbyt wiele.
Dolatujemy o 22;45 na Terminal 1, nocleg koło Gare du Nord, więc pozostaje nam RER B, Lecimy z podręcznym i w tego co widzę na rozkładzie mamy szansę się załapać albo na pociąg o 23.30 albo 23;50, ale wyszukiwarka Google w pobliżu terminala 1 podaje tylko połączenia CDG Val.

Z kolei wyszukiwarka RATP podaje lokalizację Aéroport Ch. de Gaulle 1 tam gdzie Google tylko CDG Val
https://www.ratp.fr/en/itineraires/A%C3 ... 10%20Paris
W ogóle RATP o tej porze podaje połączenie z Roissy bus i przesiadką (?), albo pociągiem? ale za 2.10 Euro i jadące prawie 1,5 h?

Pytanie: gdzie faktycznie jest zlokalizowana stacja RER B Aéroport Ch. de Gaulle 1 - czy iść na piechotę czy trzeba tam podjechać CDGVAL (czasu niewiele)?
Czy bilety można kupić przez jakąś aplikację?

Załączniki:
Screenshot 2023-05-15 101138.png
Screenshot 2023-05-15 101138.png [ 213.77 KiB | Obejrzany 1886 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 25 Lip 2023 11:31 

W najbliższy piątek ląduje o 22:00 (lot z Radomia) na lotnisku CDG. Jak najtaniej o tej porze dostać się do hotelu ibis budget Paris Porte de Montmartre 45, Rue du Docteur Babinski 75018 Paris?
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 25 Lip 2023 11:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Google maps prawde ci powie

https://goo.gl/maps/BaW2KCo9izqehJyZ9
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 11 Paź 2023 12:12 

niebieski
W której apce polecacie kupować bilety na metro pociągi RER, android?

Dzięki
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 21 Gru 2023 14:45 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Rockriderr napisał(a):
Kolejka RER B z CDG do centrum kosztuje teraz 11.45 euro, pozwala się oczywiście przesiąść na metro. Wracaliśmy metrem plus autobusem 350, cena 4.20 euro za całość. Przesiadka na Port Chapelle dość osobliwa, jak to w Saint Denis, jest obok Fran Prix, kawałek dalej też supermarket, ale nocą bym się tam raczej nie zapuszczał.

Rozumiem, że bilet na RER B pozeala na jedną przesiadkę na metro?
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 21 Gru 2023 14:46 

HON fly4free
O ile nie wyjdziesz poza bramki, możesz się przesiadać i jeździć ile ci się podoba.
 Profil Relacje PM off
snooka lubi ten post.
snooka uważa post za pomocny.

#248 PostWysłany: 14 Sty 2024 19:10 

srebrny
Potrzebuję na 1 dzień dla 4 osób kilku przejazdów komunikacją w obrębie stref 1-5 (uwzględniając dojazd i przyjazd z/do CDG). Czy obecnie najtańsza i najszybsza opcja (tylko 9 h między lotami) to karta Navigo w opcji one day pass?
Czy do kosztu 20,6 EUR dochodzi też koszt samej karty, jeśli kupuje się ją w formie fizycznej?

#249 PostWysłany: 14 Sty 2024 21:51 

HON fly4free
Raczej tak. Wyrobienie fizycznej karty wymaga zdjęcia i płaci się jednorazową opłatę, jeśli się nie zmieniło to 5 Euro. Nie musisz jednak mieć fizycznej karty - gdyż system pozwala na "założenie" takiej karty (konieczne również zdjęcie cyfrowe) w telefonie z NFC (instaluje się łącznie dwie aplikacje) i wtedy przykładasz do czytnika bramki telefon. Nie wszystkie telefony są zgodne z systemem, nowe są, starsze czasami mają objaw taki, że owszem, kupić przez telefon kartę można, ale NFC nie działa (do użycia na bramkach), ale można doładować nim... fizyczną kartę. Zawsze coś :) W tym drugim przypadku - kartę można wyrobić tylko wtedy jeśli jednocześnie się ją w jakiś sposób doładuje, czyli np. takim dziennym biletem. Ja raz kupiłem bilet (akurat tygodniowy, na telefonie z kompatybilnym NFC), ale chciałem też kupić kartę fizyczną, żeby ją zasilić z telefonu i używać na bramkach - i niestety czystej karty kupić (założyć) nie można, musi być z jakimś planem.

Reasumując, jeśli masz telefon bez NFC lub telefon z niekompatybilnym NFC, musisz wyrobić fizyczną kartę Navigo (5 euro + plan), jeśli masz właściwy telefon, to plan możesz zakupić wprost na telefonie i używać telefonu przy wchodzeniu. Uwaga: nie da się na jednym i tym samym telefonie (z NFC) założyć dwóch różnych kont Navigo, wylogowanie i zalogowanie na inne konto nie pomaga - cały czas widzi się to samo (pierwsze) doładowanie. Zatem nie da się użyć jednego telefonu z NFC dla więcej niż jeden bilet.
 Profil Relacje PM off  

#250 PostWysłany: 10 Sty 2025 19:48 

Planuję wypad do Paryża. Powrót będę miał o 7.rano, więc sprawdzam opcje dojazdu na lotnisko. Będę wracał w niedzielę albo w poniedziałek.
Sprawdzam rozkład jazdy RER-B i nie widzę żadnego ogólnego rozkładu, tylko można wybierać konkretne dni. Ja lecę jednak w maju raczej budżetowo, więc jest to dla mnie istotne, żeby nie wepchać się w jakiś dojazd taksówką, albo hotel za miliony w okolicach lotniska. Niestety, ale można sprawdzać tylko styczeń.
https://maligneb.fr/wp-content/uploads/ ... cdg-my.pdf
https://maligneb.fr/wp-content/uploads/ ... em-rob.pdf
https://maligneb.fr/wp-content/uploads/ ... cdg-my.pdf

Wziąłem więc trzy przykładowe dni z tego miesiąca, aby sprawdzić godzinę odjazdu pierwszego pociągu z Gare de Nord i jest tak:
20.-23.01 (poniedziałek-czwartek) - pierwszy odjazd o 5,30, na lotnisku o 6:04.
10.01. (piątek) 4,55 - 5.32
19.01 (niedziela) 5.30-6.04

Czy ktoś może kojarzy, czy te godziny odjazdów zmieniają się w trakcie sezonu? Z tego, co wkleiłem, wygląda na to, że obojętnie, czy w niedzielę, czy w poniedziałek, na lotnisku byłbym nie wcześniej, niż o 6:04, co przy locie o 7.00 wygląda słabo...Ale może w maju są wcześniejsze odjazdy? Czy jest jakaś inna opcja, żeby dostać się na CDG wcześniej, niż o tej 6:04? Niekoniecznie z Gae de Nord.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 11 Sty 2025 18:19 

srebrny
To może nocnym? N140 albo N143. Wyguglałem to i strona RATP potwierdza.
 Profil Relacje PM off
Icek2024 lubi ten post.
Icek2024 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 251 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość