Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 26 Wrz 2012 07:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Anulacja w Europcar jest bezpłatna: "Możesz anulować swoją rezerwację - przez strony Europcar lub Centrum Rezerwacji - bez opłat, jeśli zrobisz to co najmniej 2 godziny przed terminem odbioru auta."
W potwierdzeniu rezerwacji jest link do zmian/anulacji - nawet nie trzeba szukać. Polecam.
Co do cen - w czasie karnawału będą oczywiście inne, wiadomo - warto sprawdzić jak najwięcej serwisów.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Rzymie za 803 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Radomia + 3 noclegi w hotelu Przedłużony weekend w Rzymie za 803 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Radomia + 3 noclegi w hotelu
Wczasy na Maderze: 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 2269 PLN. Wylot z Katowic Wczasy na Maderze: 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 2269 PLN. Wylot z Katowic
#42 PostWysłany: 26 Wrz 2012 07:59 
Awatar użytkownika

niebieski
Uważam, że 300 CHF z haczykiem bez udziału własnego to b. dobra cena w tym czasie. Pamiętaj, że w Europcar jak nie kupisz ubezp. opcji zniesienia udziału własnego to spadający kokos, który uszkodzi dach może słono kosztować. /no może kokos to nie, ale szyby, opony i podwozie idą wtedy na Twój koszt - trzeba poczytać OW/

#43 PostWysłany: 26 Wrz 2012 08:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja mam 600 euro udziału własnego od uszkodzeń.
Być może poszukam krótko przed wyjazdem opcji z pełna ochroną, póki co mam zaklepaną rezerwację bez żadnych kosztów.
300 CHF w Twoim terminie z pełnym ubezpieczeniem to przyzwoita cena.
Notabene na ebookers.de te same ceny co na wersji szwajcarskiej, tyle, że w euro.
Bardzo przyzwoicie - 7 dni w moim terminie to tylko 145 euro, ubezpieczenie CDW 28 euro.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 26 Wrz 2012 08:43 

Zbanowany
@krzywiec - ja osobiście nie mam fb i nie zamierzam jeszcze zakładać konta tam.
Czyli jasno widać że komunikacja jest jednostronna.
Na marginesie nie do końca mogę zrozumieć mogę zrozumieć tego diva którego ustawiłeś na fixed - jedna zakładka i taki cyrk ze scrolem - troszku to nieergonomiczne, ale twoja sprawa.
Inną rzeczą jest, że wszystko się zaczęło na f4f i wypadałoby też tu skończyć, choćby po to aby za rok jeżeli na f4f znów pojawi się ten kierunek inni mogli skorzystać z naszych doświadczeń.
Generalnie każdego wola, gdzie będzie pisał.
Ja zostaję na f4f forum, mechanizm sprawdzony, każdy ma do niego dostęp, i tak będę śledził loty (czyli zaglądam na jeden portal), brak konieczności zakładania dodatkowych kont (np. fb - właściwie to dlaczego przy takim rozwiązaniu nie przenieść się całkowicie na fb ?), większa rzesza użytkowników - tam zajrzą tylko i wyłącznie osoby które lecą, tutaj być może osoby które nie lecą, lecz planują lub nie planują lecz były itp.
Ogólnie rzecz biorąc nie znajduję żadnej racjonalnej korzyści aby przenosić się na inny portal - ale to oczywiście każdego subtelna sprawa.
Podałem powody którymi się kieruję, jeżeli ktoś mi poda argumenty aby przenieść się na poprostu karaiby może stwierdzę że moje stanowisko jest błędne.
PS. jeżeli chcesz robić tego typu portal, ściągnij sobie paczkę wordpress oraz bazę danych (np. postgres lub mysql) i masz wszystko gotowe - blog, autoryzacja użytkowników, przydzielanie uprawnień, panel administracyjny,bardzo dobry RSS.
Swoją drogą jest to narzędzie/zestaw na którym jest oparte f4f - szatę graficzną oraz układ bloków będziesz miał identyczne, pozostaje tylko grafika.
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 26 Wrz 2012 09:17 
Awatar użytkownika

niebieski
SAYMON_G napisał(a):
@krzywiec - ja osobiście nie mam fb i nie zamierzam jeszcze zakładać konta tam.
Czyli jasno widać że komunikacja jest jednostronna.
Na marginesie nie do końca mogę zrozumieć mogę zrozumieć tego diva którego ustawiłeś na fixed - jedna zakładka i taki cyrk ze scrolem - troszku to nieergonomiczne, ale twoja sprawa.
Inną rzeczą jest, że wszystko się zaczęło na f4f i wypadałoby też tu skończyć, choćby po to aby za rok jeżeli na f4f znów pojawi się ten kierunek inni mogli skorzystać z naszych doświadczeń.
Generalnie każdego wola, gdzie będzie pisał.
Ja zostaję na f4f forum, mechanizm sprawdzony, każdy ma do niego dostęp, i tak będę śledził loty (czyli zaglądam na jeden portal), brak konieczności zakładania dodatkowych kont (np. fb - właściwie to dlaczego przy takim rozwiązaniu nie przenieść się całkowicie na fb ?), większa rzesza użytkowników - tam zajrzą tylko i wyłącznie osoby które lecą, tutaj być może osoby które nie lecą, lecz planują lub nie planują lecz były itp.
Ogólnie rzecz biorąc nie znajduję żadnej racjonalnej korzyści aby przenosić się na inny portal - ale to oczywiście każdego subtelna sprawa.
Podałem powody którymi się kieruję, jeżeli ktoś mi poda argumenty aby przenieść się na poprostu karaiby może stwierdzę że moje stanowisko jest błędne.
PS. jeżeli chcesz robić tego typu portal, ściągnij sobie paczkę wordpress oraz bazę danych (np. postgres lub mysql) i masz wszystko gotowe - blog, autoryzacja użytkowników, przydzielanie uprawnień, panel administracyjny,bardzo dobry RSS.
Swoją drogą jest to narzędzie/zestaw na którym jest oparte f4f - szatę graficzną oraz układ bloków będziesz miał identyczne, pozostaje tylko grafika.

Generalnie nie będę z Tobą polemizował co gdzie się zaczęło bo to przynajmniej dla mnie nieistotne. Niech każdy będzie tam gdzie chce - nikogo do niczego nie przymuszam. Stawiam na swoją wygodę akurat w tym przypadku.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 26 Wrz 2012 09:51 

Zbanowany
@krzywiec - generalnie zgadzam się, niech każdy jest tam gdzie chce. Ale nie widzę w tym nic wygodnego - jeżeli dodasz ludzi na fb i otworzysz sobie w google kalendarz, dwa linki dodam do ulubionych efekt będzie ten sam , bez dodatkowych interfejsów.
Z wygodą to jest różnie, już dla mnie przez wygodę rozumiem ergonomię pracy oraz skuteczną realizację założonych celów (w tym przypadku zdobycie jak największej ilości informacji o 2 wyspach).
Sorry, mało wygodne jest oglądać przez rok kalendarz oraz mieć świadomość, iż w tym czasie nie będzie tam żadnego nowego użytkownika.
Po za tym, myślę że nie jesteśmy tutaj dla twojej wygody tylko aby dzielić się informacjami.
Nie traktuj tego jako atak na twój pomysł (swoją drogą jest fajny - sam ci oferowałem pomoc (bezinteresownie), lecz mało orginalny gdyż jest kilka tego typu portali z przetestowanym forum, doświadczonymi w podróżach w tym kierunku ludźmi itp itp), lecz rozumiem - każda sroczka swój ogonek chwali.
Czyli, napisałem się dość duża dlaczego chciałbym abyśmy pozostali z tym na forum. Ze swojej strony zanegowałeś to, nie podając argumentów dlaczego - głównym powodem jest twoja wygoda (szczerze mówiąc wykazałem że wątpliwa, lecz ocena tego jest obiektywna).
Jeżeli piszesz że chcesz polemizować, oprzyj swoje stanowisko na wymiernych dowodach oraz argumentach.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 26 Wrz 2012 10:10 
Awatar użytkownika

niebieski
SAYMON_G napisał(a):
Po za tym, myślę że nie jesteśmy tutaj dla twojej wygody tylko aby dzielić się informacjami.

Nie zrozumieliśmy się. Zależy mi na żeglowaniu, a pomysł mam banalnie prosty - dużo ludzi + lepsze ceny per uczestnik. Taki kalendarz przydaje mi się w rozmowach bo wysyłam link i Ktoś widzi rozłożenie per miesiąc oraz czy może wyczarterować łódkę na dłuższy czas bo jest ciągłość.

Stąd stwierdzenie, że kalendarz jest dla mnie wygodny - słaba opcja, że nie działa kolorowanie (rozróżnienie na wyspy) ale dzisiaj wieczorem inaczej to rozwiąże.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 26 Wrz 2012 10:31 

Zbanowany
@krzywiec - mi nie chodzi o to abyś zamknął stronkę, żeby nie korzystać z maila czy fb, chodzi mi aby główny nurt wątku toczył się na f4f.
Kalendarz jest narzędziem wsparcia, mającym na celu wizualizację zebranych informacji w poszczególnych przedziałach czasowych - swoją drogą lepszy byłby widok od stycznia do czerwca, nie natomiast miesiącami- było by to bardziej czytelne , biorąc pod uwagę terminy z przełomów miesiąca.
Dotychczas nie otrzymałem żadnego argumentu w jaki sposób ma się odbywać komunikacja dwu kierunkowa na twoim portalu (napisałeś że taka istnieje).
Reasumując :
- napisz jaka jest komunikacja dwu kierunkowa (jeżeli napiszesz że fb, to podaniu ludzi do znajomych rola twojego portalu się kończy, jak zamierzasz rozwiązać problem ludzi którzy nie są na fb itp.)
- czy uważasz że przybędzie szybko duża rzesza nowych członków z doświadczeniem w podróżach na karaiby, poza tymi co się już zapisali.
- czy efekt nie byłby taki sam jeżeli w pierwszym poście zamiast tabeli dalibyśmy linka do kalendarza google itp.
Chodzi o to, aby wypracować skuteczny mechanizm, który umożliwi nam skuteczną wymianę informacji na przełomie kilku miesięcy.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 26 Wrz 2012 10:32 

niebieski
Tez jestem zeby zostac przy f4f-wazne tez sa wrazenia pierwszych osob ktore poleca w styczniu i bylbym wdzieczny gdyby na tym forum podzielaly sie wrazeniami

https://www.instagram.com/without_a_guide/
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 26 Wrz 2012 11:14 

Soulfly napisał(a):
Tez jestem zeby zostac przy f4f-wazne tez sa wrazenia pierwszych osob ktore poleca w styczniu i bylbym wdzieczny gdyby na tym forum podzielaly sie wrazeniami

Dla mnie też wygodniej jest na forum - a dodatkowo może ktoś w przyszłości z tego skorzyatać.

Dziękuję za informację o Europcar - zastanawiam się czy juz nie zabukować bo z podanym kodem wychodzi naprawdę dobra cena a z doświadczenia wiem, że z czasem cena rośnie a nie spada w przypadku wynajmu.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 26 Wrz 2012 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli Ktoś by chciał spojrzeć jak wyglądała pogoda w poprzednich latach poniżej wrzucam linki na swoim przykładzie:

http://www.windguru.cz/pl/historie.php? ... &model=gfs

+

http://www.wunderground.com/history/air ... atename=NA

http://www.wunderground.com/history/air ... atename=NA

http://www.wunderground.com/history/air ... story.html
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 26 Wrz 2012 21:50 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Wątek wyczyszczony z off-topicu.
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 26 Wrz 2012 22:31 

my lecimy w terminie 31.03-9.04 na Martynikę, marzy nam sie rejs i szukamy załogi jakby ktoś byl chetny to piszcie na kasiaturowiczmalpagmail.com
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 27 Wrz 2012 11:06 

Hej! Lecę od 14 do 24 stycznia. Gwadelupa. Chętnie połączę z kimś siły. http://www.facebook.com/olga.mytnik
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 27 Wrz 2012 17:25 

Dopisałbyś mnie Saymon? Martynika, Bartek, 22 lata, 15.01 -29.01 Uwagi dodatkowe: najchętniej podłączę się do jakiejś łodzi, chciałbym zwiedzić okoliczne wyspy, trekking i nurkowanie też wchodzi w gre, wypad na luzie :)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 27 Wrz 2012 17:43 
Awatar użytkownika

Loty: 107
Kilometry: 270 851
niebieski
To i ja się dopiszę :-)
Agata, 30 lat.
24.01-31.01, Martynika.
Bez konkretnych planów, również wypad jak najbardziej na luzie :-)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 27 Wrz 2012 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Piotrek, 26 l, świętokrzyskie.

1/10 kwietnia, Gwadelupa ;)
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 27 Wrz 2012 23:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Spłynęły do mnie jak na razie trzy oferty - moim zdaniem dwie odpadają z miejsca natomiast trzecia jest całkiem ciekawa:

[...]

Popatrzylem na liste i jesli beda chetni, moge zorganizowc specjalnie dla Was rejsy w nastepujacych terminach:

Rejsy z Gwadelupy:
14-23.01 (9 dni)
6-13.02 (7 dni)
25.03-04.04 (10 dni)
06-20.04 (12 dni)
15-27.06 (12 dni)
Trasy do w zaleznosci od dlugosci rejsu do uzgodnienia z uczestnikami. Mozemy odwiedzic nastepujace wyspy: Marie Galante, Pigeon Island, Wyspy Swietych, Dominike, Montserrat, a moze nawet Antige. Ostatni rejs odbedzie sie na trasie Gwadelupa - Grenada z odwiedzeniem Wysp Swietych, Dominiki, Martyniki, St Lucii, St Vincent, Grenadyn i Grenady. Powrot na Gwadelupe lokalna linia lotnicza LIAT.

Rejsy z Martyniki:
31.03-09.04 (9 dni)
9-18.04 (9 dni)
5-12.05 (7 dni)
12-22.05 (10 dni)
23.05-02.06 (10 dni)
2-12.06 (10 dni)
Trasy w zaleznosci od dlugosci rejsu do uzgodnienia z uczestnikami. Mozemy odwiedzic nastepujace wyspy: Dominike, St Lucie, Vincent, Grenadyny i Grenade. Czesc rejsow moze byc rejsami w jedna strone z martyniki na grenade lub na Gwadelupe. Powrot na Martynike lokalna linia lotnicza LIAT.

Rejsy odbywac sie beda na katamaranie Shanties (typ Leopard 46) lub katamaranie Shanties Too (typ Leopard 42). Kazdy z nich ma cztery 2 lub 3 osobowe kabiny, kazda z prywatna lazienka.
Zdjecia i szczegolowe informacje o katamaranach, informacje o organizatorze i skiperach prowadzacych rejsy znajdziecie na naszej stronie www.rejsy-po-karaibach.pl.

[...]

Za chwilę wyślę szczegóły - do tych do których mam e-mail:

s.pobrotyn@*.*
piotrek.ciszek@*.*
ptz@*.*
bakalia21@*.*
sting_drw@*.*
sebalotos@*.*
cs@*.*
zielo53@*.*
dczemierowski@*.*
jabtom@*.*
marcelina.zabinska@*.*
lahu@*.*
kasiaturowicz@*.*
stelcia@*.*
korektor1982@*.*
ania3031@*.*
oliwia.luniewska@*.*
lmlodzin@*.*
piotr.samborski@*.*
jakub.bialach@*.*
evelajda@*.*
jen15@*.*
kennny@*.*
amc@*.*
diosmina7@*.*
darus34@*.*
annastanek@*.*
cezary.bojko@*.*
konradkam@*.*
martakamykowa@*.*
jobiman1@*.*
dens@*.*
juliuszzurawski@*.*

Jeżeli nie ma Cię na liście, a interesuje Cię poznanie szczegółów wyślij mi proszę adres e-mail poprzez PW.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 28 Wrz 2012 10:43 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
dzięki krzywiec za maila, oferta rejsu faktycznie bardzo ciekawa, cena też dobra ;)

w moim terminie akurat nie ma rejsu z Gwadelupy, pewnie mógłbym popłynąć promem na Martynikę i się dołączyć, ale jednak ST Martin jest nie do odpuszczenia :D zauważyłem, że Air Caraibes lata tam z Gwadelupy, tylko nie na SXM obok Maho Beach, a na SFG, drugie sporo mniejsze lotnisko położone po drugiej stronie wyspy; cena na tą chwilę w 2 strony - 770 zł; ale może wrzucą jeszcze jakieś promo :D z Gwadelupy jak wiadomo regularnie pływają promy na Dominikę, Martynikę i St Lucię i myślę, że właśnie tak będzie wyglądać moja karaibska przygoda. Bo o Barbados już chyba nie zahaczę. W 10 dni to ciężko.

Gdybym 2 razy tam poleciał, to na pewno bym się zahaczył na taki rejs, bo jednak rejs to rejs !
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 28 Wrz 2012 10:44 

Pomysł jest super, ale na pewno do rozważenia są jego daty, bo musi być jakiś margines czasowy od przylotu i do wylotu z wyspy. Ceny, ekhm... wysokie :roll: , ale zdaję sobie sprawę że tyle to kosztuje. Wstępnie jestem za, mniej więcej teminie 27.03-02.04 (2 osoby z Gwadelupy).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 448 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości