Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 17 Maj 2022 16:16 

Loty: 166
Kilometry: 271 855
Ten kantor jest czynny w ścisłym sezonie letnim. Za 1 EUR można normalnie dostać 1,94 BGN. Kursy w bankach ciut lepsze niż w kantorach, ale bez wyraźnych różnic. Ostrzegam natomiast przed korzystaniem z sezonowych bankomatów sieci Euronet, które pobierają lichwiarską prowizję. Bankomaty te są zwożone do miejscowości wypoczynkowych hurtowo i są ustawiane tylko na sezon. Gdyby ktoś się zastanawiał ile potrzebuje gotówki na bilet do Słonecznego Brzegu, to obecnie autobus linii 10 kosztuje 8 BGN.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami Kalabria okołoweekendowo za 906 PLN. Loty z Krakowa do Lamezii Terme + 3 noclegi ze śniadaniami
Relaks w 5* hotelu (z wyżywieniem) na Cyprze za 3198 PLN. Wylot z Katowic Relaks w 5* hotelu (z wyżywieniem) na Cyprze za 3198 PLN. Wylot z Katowic
#142 PostWysłany: 07 Cze 2022 23:37 

niebieski
Ja z kolei napiszę o "atrakcjach" na BOJ (Burgas) w tym tygodniu w związku z wylotem.
Ryanair "krzyczy" w apce i mailach, żeby być na lotnisku przynajmniej 3 a najlepiej 3,5 godziny przed wylotem, a na wielu lotniskach w Europie dzieje się, jak się dzieje nie zawsze wesoło.
Ale Bułgaria przecież nie jest mentalnie ani w Europie ani w UE :lol: więc tam jest inaczej:
Przybyłem na lotnisko więc spokojnie dużo wcześniej, idę do security z rodziną a tutaj widzę.... zonk! Taśmy pozaciągane, żadnych pracowników(!), żadnej informacji, że ewidentnie "Closed". :shock: No przelazłem przez te taśmy i widzę, jak na taśmach przy rentgenach obsługa "baluje": siedzą, śmieją się, chichoczą. To grzecznie pytam czy można?
Kazali "się wynosić". No to ja - młody już nie jestem, a dodatkowo byłem "uzbrojony w koszulę i poważne okulary" :mrgreen: - nie dałem się łatwo i zbyt szybko "wywalić" i tłumaczę, że "Ryanair tak każe". Panu - bo paniusia za nim była - się ciśnienie podniosło, że jeszcze się bezczelnie odzywam. No to mi się ciśnienie podniosło - a u mnie to raczej widać :twisted: :twisted: :mrgreen: - że "nie wyjdę, bo ma powiedzieć kiedy łaskawie otworzą"? :twisted: :mrgreen: :x
Po mojej trzeciej, upartej próbie gostek odpuścił w sensie, że wywalony i tak już zostałem, ale powiedział, że na około 1,5 godziny przed wylotem. :shock: Otworzyli ciut wcześniej, bo się kolejka ustawiła. Ciut.
A to nie koniec "atrakcji": paniusia na tym security później wzięła a następnie.... upuściła telefon. :shock: :shock: Na całe szczęście był w dobrym pokrowcu i spadł "na dobrą stronę" i nic się nie stało.
...ale to nie koniec "atrakcji": rozpakowując się do security, mało mnie nie aresztowali, bo chciałem i domagałem się... pudełka! Tak, tak! Pudełka na rzeczy - paniusia krzyknęła, że "spokój" i że "nie da", bo "da jak podejdę" - w sensie, jak będę na kolejce. Bo dwie osoby(!) zajmowały się po kolei jednym(!) kolejnym każdym pasażerem. :x :mrgreen:

Tak swoją drogą: przez 2,5 godziny, jak mieli "Closed", to wszystkie sklepy i restauracje za kontrolą miały "zero" dochodów: bo lotów żadnych nie było w tym czasie. A ponoć to Europa. :roll: :shock:

P.S. Jak admin uważa, że lepiej przenieść do wątku o BOJ, to oczywiście bardzo proszę. :D :D
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
maczala1 uważa post za pomocny.

#143 PostWysłany: 09 Cze 2022 09:08 

niebieski
Na podstawie polecenia tutaj skorzystałem i sam polecam kontakt dla transportu do/z lotniska BOJ:
517517426 i 502580970.
To są numery do gościa, który jeździ taxi w Warszawie. Ma apartament w Aheloy i zaprzyjaźnione małżeństwo, które 2 autami wozi ludzi.
Sam kontaktuje się z tym małżeństwem (acz poda wtedy numer oczywiście bezpośredni również bułgarski do nich) i monitoruje, czy jadą na spotkanie itd.
Bardzo przyjemny transfer.
Cena na czerwiec 2022 (paliwo u nich również jak u nas ~8 zł/litr) 30 EUR za przejazd na początek (od strony Burgas) Słonecznego Brzegu z lotniska BOJ lub 55 EUR za przejazd RT.
Posiadają samochody, które mogą wziąć więcej niż 4 osoby jednorazowo: nas było pięcioro :)
Polecam! :D
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 10 Cze 2022 21:52 

Czy na lotnisku Burgas są bezprowizyjne bankomaty z których można wypłacić bezpłatnie kasę kartą Revoulta?
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 10 Cze 2022 22:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Post #29
 Profil Relacje PM off
arturro lubi ten post.

Temat postu: [BOJ] lotnisko Burgas
#146 PostWysłany: 11 Cze 2022 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 486
Kilometry: 747 502
platynowy
zielo53 napisał(a):
Czy na lotnisku Burgas są bezprowizyjne bankomaty z których można wypłacić bezpłatnie kasę kartą Revoulta?

Po wyjściu z airside idziesz w lewo i jedyny bankomat w ścianie bezprowizyjnie wypłaca z Revoluta.

W zeszłym roku pytał o przewalutowanie przez EUR (należało wybrać, że nie) - w tym roku tego nie ma.

Jakby coś pytaj - za godzinę będę na lotnisku.

EDIT: to jedyny bankomat na landside jaki znalazłem.
Tuż obok wejścia na security.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 30 Lip 2022 20:30 

Jeździ coś z lotniska po 23? Są nocne autobusy czy pozostaje tylko taksówka i Uber?
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 30 Lip 2022 22:12 
Awatar użytkownika

złoty
Uber? :lol: , poczytaj temat, pisałem rok temu jak rozwiązać tę sprawę
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#149 PostWysłany: 07 Wrz 2022 21:38 

Cytuj:
Dojazd z lotniska Burgas do Sozopolu:

Z lotniska:
Autobus nr 15 z przystanku przy rondzie. To 2 minuty spacerkiem od momentu opuszczenia terminalu.
Uwaga - przystanek autobusowy linii nr 15 zaraz obok terminala to przystanek dla chcących jechać do centrum Sarafova. Aby dojechać do Burgas a potem do Sozopolu należy iść dalej za tym przystankiem i skręcić w prawo w kierunku ronda. Na rondzie jest przystanek linii nr 15 w kierunku Burgas.
Bilet na autobus kosztuje 1.50 lewa (ok. 3.50 zł).
Bilety sprzedaje bileterka w autobusie. Płatność tylko gotówką.
Jechaliśmy z dwuletnią córka - córka przejazd bezpłatny.
Autobusem linii nr 15 dojeżdżamy na końcowy przystanek znajdujący się na dworcu południowym i po przejściu ok. 30 metrów dalej jesteśmy na przystanku autobusowym z którego odjeżdżają autobusy/busy w kierunku Sozopola (ze stanowiska 4).
Cena za bilet to 5 lewa (ok. 12 zł). Dwuletnie dziecko za darmo. Płatność za bilet tylko gotówką.
Autobusy do Sozopolu jeżdżą średnio co godzinę.

Bardzo dziękuję za ten opis - właśnie wróciliśmy z Sozopolu - opis fantastyczny z małą poprawką: w tym roku autobus do Sozopolu z dworca południowego odjeżdżał ze stanowiska nr 5. A! i bilet do Sozopolu kosztuje 6 lewa za osobę dorosłą. Może jeszcze opiszę dokładnie jak wygląda przejazd - jak kolega napisał powyżej - z lotniska wychodzimy na wprost w kierunku ronda. UWAGA!!! nie słuchamy miłej pani w informacji turystycznej na lotnisku - autobus do Burgas nie odjeżdża z przystanku na lotnisku - z tego przystanku jedzie do Saforowa i dopiero potem do Burgas. (ja zapytałem z czystej ciekawości czy jej "zeznania" pokryją się z praktyką kolegi Pawła J. Autobus nr 15 zatrzymuje się na dworcu południowym - a właściwie przed nim troszeczkę. Należy przejść przez wejście główne (po prawej stronie zostawiając wejście na dworzec kolejowy) i udać się na stanowisko nr 5 (stan na wrzesień 2022). Tam oczekujemy autobusu do Sozopola. Jeszcze raz dziękuję Pawłowi J za opis bardzo nam pomógł.
 Profil Relacje PM off
Paweł J lubi ten post.

#150 PostWysłany: 20 Wrz 2022 21:41 

Korzystalem z uslug pani, trasa lotnisko - nessebyr 30 euro w jedna strone. Wszystko o czasie i milo.
Kontakt prze whatsapp mozliwy, mozna dogada sie z nia po angielsku.
+359 87861 1092

PS. dzisiaj pierwszy raz doswiadczylem overbookingu, ale na szczescie udalo mi sie dostac na lot.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#151 PostWysłany: 30 Cze 2023 15:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Info z czerwca 2023
Gdyby ktoś chciał się udać do tej spokojnej, familijno-emeryckiej miejscowości to należy udać się na omawiane tu szeroko duże rondo i wybrać przystanek zaznaczony na mapce:
Załącznik:
przystanek.png
przystanek.png [ 357.9 KiB | Obejrzany 2009 razy ]

Można próbować rozszyfrować rozkład:
Załącznik:
20230624_101117.jpg
20230624_101117.jpg [ 345.56 KiB | Obejrzany 2009 razy ]

Ale w sumie i tak trzeba cierpliwie poczekać na autobus linii nr 10. Ma tabliczkę i zabiera raczej wszystkich chętnych, gdy nie starcza miejsc siedzących - można stać.
Załącznik:
20230624_104216.jpg
20230624_104216.jpg [ 134.2 KiB | Obejrzany 2009 razy ]

Bilet sprzedaje nam w autobusie pani bileterka, tylko gotówka, tylko lewy. Koszt 6,50.
Załącznik:
20230624_103706.jpg
20230624_103706.jpg [ 94.65 KiB | Obejrzany 2009 razy ]

Młodzież próbująca zapłacić euro została wywalona w miejscowości Pomorie (tam jest pierwszy przystanek).
W Rawdzie pierwszy przystanek jest na wjeździe do miejscowości, przy Lidlu (15 minut piechotą od centrum), kolejny już w centrum.
Załącznik:
20230624_105816.jpg
20230624_105816.jpg [ 168.14 KiB | Obejrzany 2009 razy ]

Dalej jedzie w kierunku Nessebaru, Sveti Vlas.
Powrót na lotnisko z Rawdy - przystanek jest na przeciwko tego w centrum. Wklejam rozkład, ale nie przywiązywałabym się do niego zbytnio. Gdy jechałam do Burgas - autobus przyjechał punktualnie, ale gdy się wybierałam na lotnisko - to na przystanku był 11 minut wcześniej niż powinien...
Załącznik:
20230625_193059.jpg
20230625_193059.jpg [ 113.63 KiB | Obejrzany 2009 razy ]
2022 dhow-przez-zatoke-chwaka-bay-czyli-zanzibar-z-plecakiem,213,168117
2018 Alesund na trzecią randkę
2017 Na Białoruś z Waszmościami
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#152 PostWysłany: 01 Lip 2023 00:07 
Awatar użytkownika

złoty
Wszystko fajnie, tylko po co zakładać nowy wątek jak jest już o dojazdach z lotniska i to całkiem duży, a bus jedzie ten sam co do słonecznego brzegu
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 04 Lip 2023 17:52 
Awatar użytkownika

platynowy
[BOJ] Burgas <--> Złote Piaski

Niestety busem podróż nie należy to najszybszych. Czas przejazdu orientacyjny w każdym punkcie. Zależy, o której godzinie się wyjedzie w trasę.

1. Na początek najtaniej jest podjechać busem nr 15 z ronda koło lotniska do końca trasy do dworca autobusowego w Burgas (Bus Station South Terminal) za 1,5 BGN (płatnośc tylko gotówką). Czas przejazdu ok 30 min.
2. Bus z Burgas do Warny kosztuje ok. 17 BGN (cena może się róznicą o kilka lewa w zależności od przewodnika). Czas przejazdu ok 3 godziny. Uwaga, bo później na trasie może nie być miejsc. Dlatego wg mnie lepiej kupić bilet na dworcu autobusowym w Burgas, aby mieć gwarancję miejsca i wsiąść na startowym przystanku.
3. Z Warny do Złotych Piastków busem bilet kosztuje 2 BGN za 60 min lub 2,5 BGN za 90 min (wybór czasu w zależności od lokalizacji noclegu). W autobusie jest automat na karty i gotówkę, który nie działał na karty, więc zostaje gotówka. Google maps dobrze pokazuje, którymi dwoma busami można dojechać, ale uwaga na drugi bus nr 9 do Złotych Piasków, który stanął ok 5 przystanków przed końcem trasy i załoga powiedziała, że koniec trasy. Pomimo oburzenia pasażerów wszyscy musieli wysiąść, więc potem było do wyboru albo 45 min pieszo, albo taxi za 9 BGN i ok 10 min. Suma sumarów proponuje wziąć taxi z dworca w Warnie, która kosztuje ok 30 BGY za całą trasę z Warny do Złotych piasków (czas przejazdu taxi ok 40 min.).

ps. Warto też rozważyć wynajem auta na cała trasę i pobyt. Na pewno duża oszczędność czasu jak komuś zależy.
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 05 Lip 2023 19:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Ancyna napisał(a):
Info z czerwca 2023
Gdyby ktoś chciał się udać do tej spokojnej, familijno-emeryckiej miejscowości to należy udać się na omawiane tu szeroko duże rondo i wybrać przystanek zaznaczony na mapce:
Załącznik:
przystanek.png

Załącznik:
20230624_101117.jpg

Ale w sumie i tak trzeba cierpliwie poczekać na autobus linii nr 10. Ma tabliczkę i zabiera raczej wszystkich chętnych, gdy nie starcza miejsc siedzących - można stać.
Załącznik:
20230624_104216.jpg

Bilet sprzedaje nam w autobusie pani bileterka, tylko gotówka, tylko lewy. Koszt 6,50.
Załącznik:
20230624_103706.jpg

Młodzież próbująca zapłacić euro została wywalona w miejscowości Pomorie (tam jest pierwszy przystanek).
W Rawdzie pierwszy przystanek jest na wjeździe do miejscowości, przy Lidlu (15 minut piechotą od centrum), kolejny już w centrum.
Załącznik:
20230624_105816.jpg

Powrót na lotnisko z Rawdy - przystanek jest na przeciwko tego w centrum. Wklejam rozkład, ale nie przywiązywałabym się do niego zbytnio. Gdy jechałam do Burgas - autobus przyjechał punktualnie, ale gdy się wybierałam na lotnisko - to na przystanku był 11 minut wcześniej niż powinien...
Załącznik:
20230625_193059.jpg

@Ancyna , piszesz o kierunku -》 Słoneczny Brzeg?
A ten rozkład to z ronda przy BOJ? 😏

#155 PostWysłany: 06 Lip 2023 08:47 
Awatar użytkownika

niebieski
wtak napisał(a):
Ancyna napisał(a):
Info z czerwca 2023
Załącznik:
przystanek.png

Załącznik:
20230624_101117.jpg

Załącznik:
20230624_104216.jpg

Załącznik:
20230624_103706.jpg

Załącznik:
20230624_105816.jpg

Załącznik:
20230625_193059.jpg

@Ancyna , piszesz o kierunku -》 Słoneczny Brzeg?
A ten rozkład to z ronda przy BOJ? 😏

Hej, ja jechałam tylko do Rawdy, nie chcę zgadywać. Nr 10 na tabliczce ma tak jak na zdjęciu z mojego posta - Nessebar i Sveti Vlas.
Pierwszy rozkład jest z przystanku przy rondzie, zaznaczyłam go na mapie, drugi - centrum Rawdy, kierunek BOJ.
2022 dhow-przez-zatoke-chwaka-bay-czyli-zanzibar-z-plecakiem,213,168117
2018 Alesund na trzecią randkę
2017 Na Białoruś z Waszmościami
 Profil Relacje PM off
wtak uważa post za pomocny.

#156 PostWysłany: 19 Lip 2023 13:02 

Loty: 105
Kilometry: 141 758
niebieski
Orientuje się ktoś czy obecnie lądując w BOJ 23:20 z Krakowa jestem się jakoś w stanie komunikacją publiczną dostać do Słonecznego Brzegu?
Mamy mały podręczny jedynie.

#157 PostWysłany: 27 Sie 2023 20:39 

Loty: 36
Kilometry: 97 212
Witam
Jak dojechać z lotniska w Burgas do Obzor?
Czy jest możliwość z lotniska bezpośrednio czy trzeba dojechać do centrum?
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 02 Wrz 2023 03:21 

srebrny
Bilety ze Słonecznego Brzegu na lotnisko obecnie po 8 lewa. Autobus linii nr 10 do Burgas odjeżdża około co 40 min z dworca w Słonecznym Brzegu ze stanowiska nr 1. Za bilet zapłacimy dalej tylko gotówką u bileterki. Autobus jedzie przez Nessebar aż pod bramę starego miasta i Pomorie i zatrzymuje się koło sławnego ronda na trasie koło lotniska. Podróż zajmuje około 1 godzinę i 10 min. Alternatywą jest transfer z booking. com który po pseudo zniżce pokazywał kwotę 184 złote w jedną stronę. Na rondzie zatrzymują się również międzynarodowe autobusy firmy Arda Tour, natomiast kupowanie na nie biletu może być ryzykowne z uwagi na spore opóźnienia związane z przekraczaniem granicy. Natomiast jak ktoś się wstrzeli w kurs autobusu to jak najbardziej polecam, bo autobusy jadą główną trasą i zatrzymują się tylko na przystanku wzdłuż trasy w Nessebar na wjeździe do Słonecznego Brzegu a potem na dworcu, co znacząco skraca czas dojazdu.
Poniżej aktualny rozkład jazdy z dworca w Słonecznym Brzegu autobusu linii 10.

Załączniki:
IMG_20230829_131356.jpg
IMG_20230829_131356.jpg [ 59.49 KiB | Obejrzany 1310 razy ]
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#159 PostWysłany: 02 Wrz 2023 07:26 

Loty: 247
Kilometry: 243 058
niebieski
Panowie taksówkarze na rondzie przed lotniskiem oferują transport do Słonecznego Brzegu za 80 lewa. Kilku pytaliśmy, ta sama cena, zero targowania.
Wytrzymaliśmy presję czasu i po dłuższym czekaniu na autobus dojechaliśmy za wspomniane wyżej 8 lewa.
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#160 PostWysłany: 03 Wrz 2023 13:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Chcę się upewnić. Moi rodzice lecą wizzair, czy na pewno nie mam potrzeby drukować kart pokładowych i wystarczą elektroniczne?
Ich znajomi, którzy tam mają apartament twierdzą, że drukowane są konieczne... stąd moja rozkimna

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 171 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości