Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 17 Lip 2023 08:42 
Awatar użytkownika

Loty: 294
Kilometry: 330 703
złoty
@Neo86
Masz do wyboru hotel albo wycieczkę. Nie można mieć tego i tego
 Profil Relacje PM off  

Święta lub sylwester na Wyspach Kanaryjskich! Czarterowe loty z Polski już od 499 PLN Święta lub sylwester na Wyspach Kanaryjskich! Czarterowe loty z Polski już od 499 PLN
Kalendarz adwentowy PLL LOT: loty do Rumunii z Polski od 419 PLN Kalendarz adwentowy PLL LOT: loty do Rumunii z Polski od 419 PLN
#62 PostWysłany: 17 Lip 2023 09:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Hotel tak ci siak by ci nie przysługiwał
Co do Hagii Sofii, obecnie jest meczetem (ha ftu...) więć wszystko zależy czy w trakcje wycieczki jest msza wtedy.
 Profil Relacje PM off
Nea86 lubi ten post.

#63 PostWysłany: 17 Lip 2023 09:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeżeli wybierzesz lot o 15 to możesz dostać wycieczkę LUB hotel.
Jeżeli wybierzesz lot o 21 to możesz dostać wycieczkę.
 Profil Relacje PM off
Nea86 lubi ten post.

#64 PostWysłany: 17 Lip 2023 09:40 

Martinuss napisał(a):
@Neo86
Masz do wyboru hotel albo wycieczkę. Nie można mieć tego i tego

To wiem;)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 19 Lip 2023 15:00 

Wczoraj byłem na programie half day tour, 8.30-15 i tak, Haga była w programie razem z wejściem do środka.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#66 PostWysłany: 21 Sie 2023 19:17 

czy bilety kupione na lot Turkish ale przez budgetair Krk -Ist- Sgn dolot Lotem jest mozliwośc skorzystania z Touru? 17 godzin w drodze powrotnej w Ist. pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 21 Sie 2023 20:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tak jest

Wysłane przez moją Nokię 3330
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 18 Wrz 2023 15:45 

Czy ktoś wie czy w tej sytuacji przysługuje mi wycieczka? Niby jest ten znaczek Toursistanbul, ale wg regulaminu trzeba być 30min przed rozpoczęciem wycieczki i 1h 30min przed odlotem samolotu żeby skorzystać z wycieczki, czyli w praktyce wychodzi że na żadną się nie możemy załapać... trochę słabo, zwłaszcza że kupiłem akurat ten lot poniekąd skuszony możliwością wycieczki, która niby powinna być. Hotel też nam raczej nie przysługuje. Wie ktoś z Was może czy Turkish oferuje jakieś bony na jedzenie (często spotykam się z tymi komentarzami, ale nie wiem na ile to prawda)? Albo czy można coś od nich wynegocjować przy ponad 9h przesiadki, jeśli nie mogą zaoferować nam wycieczki pomimo oznaczenia, że powinna być?
Jeśli nie, to czy w te 9h w takim rozkładzie jak na zdjęciu jest opcja samemu obskoczyć na miasto przy użyciu komunikacji miejskiej? Taxi jest chyba mega drogie, nie wiem jak Bolt. Chętnie byśmy wyskoczyli, ale boję się, że komunikacją to zejdzie straszliwie długo na same transfery lotniskowe. W którą część polecacie jechać przy tak ograniczonym czasie? W drugą stronę mam przesiadkę 7h, zastanawiam się czy taki czas umożliwia zobaczenie czegokolwiek.

Załączniki:
turkish.jpg
turkish.jpg [ 52.39 KiB | Obejrzany 1162 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 18 Wrz 2023 16:59 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W teorii możesz przy takim połączeniu skorzystać z oferty Touristanbul bo masz przesiadkę powyżej 6h co system rozpoznaje i dlatego wyświetla odpowiedni znaczek. W praktyce masz taką godzinę przylotu i odlotu z IST że na żaden tour nie masz szans się załapać.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#70 PostWysłany: 18 Wrz 2023 17:20 
Awatar użytkownika

złoty
Dodam jeszcze z pewnym zastrzeżoniem, że to zależy od prowadzącego i pogody, ale nie jest to jakieś wybitne przeżycie i nie nastawiajcie się na cuda wianki, w moim przypadku był to dojazd do centrum, skromne śniadanko, potem przejście przez hipodrom, a raczej to co po nim zostało, czyli 2 kolumny, kolejka do hagia Sofia i wnętrze, powrót na obiad, też skromny i powrót na lotnisko, jak to się mówi darowanemu koniu.., ale cudów nie ma, lepiej zrobić sobie samemu stopa i spokojnie zwiedzić i zabytki i knajpki z naprawdę dobrą kuchnią niż ta masówka nie mająca wiele wspólnego z prawdziwą turecką kuchnią
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#71 PostWysłany: 19 Wrz 2023 10:28 

A wiecie czy Turkish przy dłuższych przesiadkach daje vouchery na jedzenie na lotnisku? Bo zdarzyło mi się słyszeć, że ludzie dostawali, ale nw ile w tym prawdy.
Ile Waszym zdaniem musi trwać przesiadka w IST żeby był sens pojechać na miasto? Skoro mam 9h i nie łapię sie na Touristanbul to może byłoby sens pojechać na własną rękę? Czy ewentualnie blisko lotniska jest cokolwiek wartego uwagi? Jeśli nie, to czy w tym czasie jest sens jechać do centrum?
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 12 Paź 2023 16:08 

Mam jeszcze jedno pytanie- wiecie czy w przypadku noclegu oferowanego na connecting flight linie organizują transfer do hotelu i powrót? Dostałem voucher na hotel z dopiskiem "you can reach the hotel by public transportation", z tego co kojarzę wcześniej Turkish zapewniał transfer.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 13 Paź 2023 00:52 

Niestety Zeus nie mogłem korzystać z oferty Touru bo mimo 17 godzin w IST leciałem TA i Lotem i NIE przysługuje mi żadna wycieczka, ale to nic straconego samodzielnie pojechaliśmy busem12 na miasto i z buta zobaczyć kawał miasta o zakupach nie wspomnę.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 13 Paź 2023 04:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wojtek Koziolek napisał(a):
Mam jeszcze jedno pytanie- wiecie czy w przypadku noclegu oferowanego na connecting flight linie organizują transfer do hotelu i powrót? Dostałem voucher na hotel z dopiskiem "you can reach the hotel by public transportation", z tego co kojarzę wcześniej Turkish zapewniał transfer.

Jeśli nocleg jest załatwiany z wyprzedzeniem w ramach oferty Stopover to wówczas transport we własnym zakresie, jeśli jest to przesiadka i nocleg załatwiany jest po lądowaniu w IST to wówczas zapewniany jest także transport w obie strony.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#75 PostWysłany: 17 Paź 2023 08:55 

taataah napisał(a):
Niestety Zeus nie mogłem korzystać z oferty Touru bo mimo 17 godzin w IST leciałem TA i Lotem i NIE przysługuje mi żadna wycieczka, ale to nic straconego samodzielnie pojechaliśmy busem12 na miasto i z buta zobaczyć kawał miasta o zakupach nie wspomnę.

Cześć, jak długo jechaliście tym busem do centrum? i w jakich to było godzinach?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 17 Paź 2023 09:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Zapraszamy do wkazanego tematu, czyli dojazdu z IST do miasta
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 06 Lis 2023 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 482
Kilometry: 727 230
platynowy
Mam pytanko.
Będę miał lot z długą przesiadką WAW-IST-MCT
To, że na nocleg się nie łapię (bo istnieje wcześniejsze połączenie) to już wiem, ale przysługuje mi Touristanbul.
Ponieważ przylatujemy o północy to i tak najpierw musimy przenocować (na swój koszt - zapewne w mieście, a nie gdzieś przy lotnisku).

Czy waszym zdaniem jest sens jechać rano, żeby załapać się na tour T02 lub T04 ?
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... index.html
Posiłki jak widać są przeciętne, transfer jest groszowy (a wcześniej i tak musielibyśmy się wrócić z miasta na lotnisko), zwiedzanie pobieżne.
Czy są jakieś zalety, dla których warto byłoby to brać ?

Załączniki:
tk.JPG
tk.JPG [ 123.84 KiB | Obejrzany 634 razy ]

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 06 Lis 2023 12:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Robiłem touristanbul w październiku a teraz na własną rękę (z noclegiem) więcej moi znajomy zwiedzili i pojedli niż wycieczką
Więc lepiej pojechać w samemu i zwiedzić Stambuł na własną rękę

Wysłane przez moją Nokię 3330
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 07 Lis 2023 16:56 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Trochę więcej odemnie o TourIstanbul

Miałem okazje przetestować TourIstanbul pierwszy raz w 2016 roku. Wtedy byłem zachwycony tym pomysłem. Lokale gdzie mieliśmy śniadanie (Fatih Belediyesi Çatladıkapı Sosyal Tesisleri nad Bosforem) oraz obiad (Pałac Topkapi) były po prostu idealne, zarówno smakiem i widokami. Do tego bardzo spoko przewodnik i zwiedziliśmy pałac Topkapi oraz Hagie Sofie ze środka.

Ponownie przetestowałem w 2023 roku. I tu było komplętną tragedią. Plan: Port Yenikapi, plac Beyazit, Uniwerek, Bazar oraz okolice Hagii Sofii w parę godzin to już od początku świadczy ze to nie realne czasowo.
Dojazd był ok (chociaż mi się nie spodobało jak kierowca pytał o tipa, więc go opierdoliłem po turecku) i spotkanie potem z przewodnicką. Jak zaczęła nas oprowadzać, to na początku myślałem ze to jakaś osoba z ulicy, a nie przewodnik. Ani daru ani chęci nie miała (więcej o Stambule mojej koleżance, jak powiedziałem niż ona) oraz złamała prawie wszystkie kanony przewodnika. Jak widziałem pod koniec ze ma "licencję" na przewodnika, to już smutno mi się zrobiło osobom, które kupili wycieczkę z nią. Np. zamiast dać nam czas na zakupy/zwiedzanie Wielkiego Bażaru, to nam dała na meczet Beyazit.

Knajpa to kolejne rozczarowanie wyjazdu. Wybrali jakąś knajpę turecko - azjatycką, bardziej przypominała knajpę z filmu Louis de Funesa - Skrzydełko czy nóżka

Kelnerzy także mieli lekko w.... jedzenie byle jakie (kurczak był jakotako dobry) i tyle. Niestety byłem mega rozczarowany i dlatego się cieszę ze na powrocie, klepnąłem nocleg w mieście i oprowadziłem koleżankę w samemu. Jak wreszczie metro z lotniska będzie jechać do Gayrettepe gdzie szybko skoczymy do metra do Yenikapi/Taksim to już w ogóle nie będę brać wycieczki, bo to obraża tego miasta.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#80 PostWysłany: 07 Sty 2024 12:39 

Cześć,

Mam następujący lot z Colombo do Krakowa z dość długim oczekiwaniem w Stambule.

Z tego co rozumiem to przysługuje mi wycieczka TourIstanbul, ale nie przysługuje mi nocleg.
Chciałbym prosić o poradę jak to najlepiej zorganizować? Czy lepiej na własną rękę czy z TourIstanbul i gdzie nocować?
Widziałem, że metro M11 kursuje od godz. 6:00, więc raczej nie zdąże na mój lot rano.

Załączniki:
Screenshot 2024-01-07 112025.png
Screenshot 2024-01-07 112025.png [ 133.95 KiB | Obejrzany 420 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości