Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 01 Wrz 2023 11:37 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 203 776
Witam, planuje polecieć do Tajlandii przez Pekin. Pytanie, czy międzylądowanie w Chinach obliguje mnie do szczepień itd ?

Święta lub sylwester na Wyspach Kanaryjskich! Czarterowe loty z Polski już od 499 PLN Święta lub sylwester na Wyspach Kanaryjskich! Czarterowe loty z Polski już od 499 PLN
Kalendarz adwentowy PLL LOT: loty do Rumunii z Polski od 419 PLN Kalendarz adwentowy PLL LOT: loty do Rumunii z Polski od 419 PLN
#102 PostWysłany: 01 Wrz 2023 12:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

O jakich szczepieniach Ci chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 01 Wrz 2023 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 203 776
wiadomo że Covid :D

#104 PostWysłany: 01 Wrz 2023 12:16 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie do końca, bo są także inne szczepienia jak WZW, tężec, dur brzuszny, żółta febra

Odpowiedz znajdziesz w temacie o Chicnach, Covid i przesiadkę w Pekinie
 Profil Relacje PM off
miotaczkiszonki lubi ten post.

#105 PostWysłany: 01 Wrz 2023 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 666
Kilometry: 1 077 481
srebrny
Nie obliguje. W Chinach po prostu szczepią przymusowo.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#106 PostWysłany: 01 Wrz 2023 22:29 

złoty
To by było dobre - do antycovidowego planu chińskiego rządu dołożyć przymusowe szczepienia pasażerów w trakcie przesiadki w Chinach haha
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 01 Wrz 2023 22:43 

złoty
Koniec z testami: https://tvn24.pl/biznes/turystyka/chiny ... ia-7311523
 Profil Relacje PM off
classy lubi ten post.

#108 PostWysłany: 02 Wrz 2023 02:15 

Zbanowany
pawelekwch napisał(a):
Witam, planuje polecieć do Tajlandii przez Pekin. Pytanie, czy międzylądowanie w Chinach obliguje mnie do szczepień itd ?

Chiny zniosły ograniczenia wjazdowe związane z Covid-19.

#109 PostWysłany: 02 Wrz 2023 13:55 

Hej, na początku stycznia będę miał 11.40h na przesiadkę w Pekinie, nie zależy mi na zwiedzaniu miasta, czy będę mógł opuścić lotnisko. Poleca ktoś hotel w pobliżu? dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Przesiadka w Pekinie
#110 PostWysłany: 21 Paź 2023 12:10 

-- 21 Paź 2023 11:21 --

Witam.
Mam przesiadkę w Pekinie z lotu z Manili na lot do Monachium, zmieniam linię lotniczą i pewnie będę musiał ponownie odprawić bagaże, mam 2h 10 min, zdążę ?

-- 21 Paź 2023 12:10 --

Loty są na jednej rezerwacji i mają ten sam PNR , czy w tej sytuacji będzie konieczne ponowne nadawanie bagażu, czy mimo zmiany linii lotniczej będzie to zwykły transfer ?
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 21 Paź 2023 12:16 
Awatar użytkownika

złoty
A w Manili dokąd nadali bagaż ?, powinna być adnotacja na bilecie
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 21 Paź 2023 12:19 

Nie nadali. Lot jest dopiero w styczniu. Firma GotoGate odpisali mi , że ponieważ jest ten sam numer rezerwacji to nie powinno być konieczności ponownego nadania bagażu, ale nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 21 Paź 2023 12:22 
Awatar użytkownika

złoty
To się dowiesz przy check-in w Manili, przy nadawaniu bagażu zapytaj obsługę dokąd nadają bagaż, wg mnie do muc
 Profil Relacje PM off  

#114 PostWysłany: 21 Paź 2023 16:04 

Panna Anna napisał(a):
Wysyłam Wam garść aktualnych informacji o tranzycie - testowane w dwie strony w ciągu ostatnich dwóch tygodni:

Lecąc w tamtą stronę mieliśmy 8 godzin i spędziliśmy cały ten czas na tranzycie. Faktycznie nie było wówczas nikogo w okienku wizowym, więc poszliśmy prosto na tranzyt, na który zresztą kieruje obsługa lotniska. Uwaga - wyrzucają wszystkie butelki z wodą. Później jednak dostępne są wspomniane w różnych wątkach poidełka z zimną i gorącą wodą, więc jak najbardziej można jeść swoje lub zakupione na miejscu (dwa sklepy na T3 czynne do 20) zupki chińskie w cenie od 7 juanów. Polecałabym jednak zabranie własnej łyżki, większość zupek ma widelec w zestawie lub nie ma go wcale. Terminal 3 świeci pustkami, widać, że są w bardzo początkowej fazie recovery po covidzie. Po przejściu na tranzyt działa jedynie KFC (ubogie menu, cena za najtańszy zestaw ok. 60 juanow) i Starbucks. Pizza Hut w dniu, w którym byliśmy się nie otworzyła i podejrzewam jej zamknięcie na stałe. Nie ma umiarkowanej temperatury - jest albo gorąco albo zimno, polecam zabranie odpowiednich ubrań. Mi w bluzie i leginsach było momentami za zimno.

Zainstalujcie koniecznie apkę Alipay - można pod nią aktualnie podpiąć polskie karty (mi się podpięła kredytówka Mastercard). Przy pomocy Alipay można kupować z automatów różne napoje (ceny 3-7 juanów). Większość sklepów jest zamknięta, więc lepiej się zaopatrzyć w swoje jedzenie.

Spać spokojnie można. Nikt nie budzi. Jest dużo miejsca, terminal świeci pustkami.

Można się spokojnie odświeżyć w łazience dla niepełnosprawnych - jedynie tam są umywalki z wodą, która nie wyłącza się automatycznie po 3 sekundach. Jedynie rozmiar umywalki trochę ogranicza pole działania - stopy w rozmiarze 37 ciężko tam zmieścić :lol:

O wyjściu na miasto w drugim wątku, bo udało nam się wyjść na powrocie :)

Cześć Anna! Mam jeszcze kilka pytań do Ciebie :) Czy puste butelki z filtrem też zabierali? Czy można brać powerbank bo słyszałem że zabierają i czy są gniazdka na lotnisku żeby kompa podładować i telefon? Dziękuję i pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 24 Paź 2023 09:36 

Hej, tak co do przesiadki i otrzymaniu wiz y 24h, niby jest z tym problem jak macie wbitą wize z Tajwanu. Info od kolegi :)

Sam za miesiąc będę na tym lotnisku i modle się abym mógł dostać się normalnie do centrum :) na szczeście mam czysty paszport :)
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 27 Paź 2023 09:08 

cześć,

przeszukuję wątki na temat tranzytu ale mimo wszystko zapytam bo jestem zestresowana...

Będę mieć powrót z phuket /lub bkk do warszawy przez pekin Air China na jednym bilecie przesiadka 1.5 ( półtorej godziny) godziny oraz wycieczka: moi rodzice i dwójka małych dzieci :| czy my zdążymy? będziemy lecieć przez pekin z postojem ok 36h i przy tej okazji pojedziemy na mur chiński oraz spróbuję obczaić lotnisko ale nie wiem czy to będzie wystarczająca obczajka aby sprawnie poradzić sobie z szybką przesiadką na tak dużym lotnisku :| martwię się bo jeszcze nigdy nie mieliśmy tak szybckiej przesiadki...ktoś wesprze jakąś informacją oraz słowem pocieszenia aczkolwiek informacją bardziej pożądana :)
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 27 Paź 2023 10:46 

Loty: 153
Kilometry: 334 757
niebieski
to masz postój 36h czy 1,5h ?
Ciężko po Polsku czyta się Twoją wiadomość
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 11 Lis 2023 16:08 

Warszawa- Pekin ( przesiadka 36h ) - bkk
Phuket- Pekin ( przesiadka 1:30 ) - Warszawa to jest jeden bilet nie jakiś składak ale mimo wszystko martwię się czy zdążymy na lajcie czy musimy tę przesiadłem zrobić w biegu na aumacie
 Profil Relacje PM off  

#119 PostWysłany: 17 Lis 2023 22:24 
Awatar użytkownika

Loty: 210
Kilometry: 518 079
niebieski
mdb777 napisał(a):
-- 21 Paź 2023 11:21 --

Witam.
Mam przesiadkę w Pekinie z lotu z Manili na lot do Monachium, zmieniam linię lotniczą i pewnie będę musiał ponownie odprawić bagaże, mam 2h 10 min, zdążę ?

-- 21 Paź 2023 12:10 --

Loty są na jednej rezerwacji i mają ten sam PNR , czy w tej sytuacji będzie konieczne ponowne nadawanie bagażu, czy mimo zmiany linii lotniczej będzie to zwykły transfer ?

Mam dokładnie tę samą sytuację. Też kupione w Gotogate.
MNL - PEK Philipine Airlines, zgadza się? Jeden numer PNR. Dziś na infolinii Lufy powiedzieli mi, że jest to rezerwacja "gwarantowana" (czyli jeśli spóźni się samolot, przebukują), ALE ... bagaż w Pekinie mam odebrać i nadać ponownie. "Takie reguły lotniska." Mega dziwne. Niby to jest tak policzone, że wg infolinii zdążę. Ktoś to przerabiał na żywca?

Dobrze myślę, że aby odebrać bagaż musiałbym "wyjść w Chiny", czyli nie tranzyt, tylko kontrola paszportowa, wiza tranzytowa, dopiero odbiór bagażu i szybkim krokiem do check-inu?

Przecież to bez sensu ...

Pytanie tak naprawdę o łączenie lotów Lufthansa - Philipine Airlines na trasie z Polski / Europy do Manili z przesiadką w Pekinie. Mają w systemie takie loty.
Może ktoś leciał? Nadali bezpośrednio do Manili (tam) / do Polski (z powrotem)?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 09 Gru 2023 23:41 

Cześć
Planuję zakup lotu FRA->PEK-HKG (air china jeden bilet) -> MNL (tu drugi bilet).
Czy w PEK przesiadka 1:15h wystarczy? AirChina oferuje taki bilet więc zakładam że realne?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 133 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości