Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Koh Tao -> BKK
#1 PostWysłany: 20 Sty 2024 23:34 

Może ktoś mógłby pomóc - szukam rozsądnego cenowo i czasowo powrotu z Koh Tao do BKK 5 - 6 marca.
7. marca rano (8:00) lot powrotny.

Na ten moment wpadłam tylko na przewoźnika Lomprayah (prom + autobus):

05.03. - 14:45 prom - 00:45 w BKK (ponad doba do wylotu)
06.03. - 10:15 prom - 20:30 w BKK (12 h do wylotu)

Trochę szkoda mi jednego dnia na Koh Tao, ale zastanawiam się, czy to nie rozsądne wrócić do BKK na dobę przed wylotem? Czy ktoś mógłby mi doradzić? Czy jeśli zdecyduję się na powrót 06.03., 12h przed wylotem może nie wystarczyć? Pomijając kwestię czasu na swobodny zakup pamiątek, bo przy drugiej opcji jasne, że tego nie ma. :)

Czy pomijam jakiś sposób na szukanie powrotów do BKK? W starych postach czytałam o promie + pociągu, ale 12goasia nie pokazuje takiego połączenia. Liczyłam też na transport typowo nocą, ale też nie mogę niczego takiego znaleźć.
Loty wykluczyłam z powodu dużo wyższych cen (przy ok. 200 zł/os. za połączenie Lomprayah, lotem wyszłoby łącznie ok. 500 zł/os).
 Profil Relacje PM off  

Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹 Słońce, złote plaże i pełen relaks 🏖️ 🌴All inclusive na Rodos za 2609 PLN 🍹
Poczuj się jak Fileas Fogg 🌎 Podróż dookoła świata za 4415 PLN ✈️ Poczuj się jak Fileas Fogg 🌎 Podróż dookoła świata za 4415 PLN ✈️
 Temat postu: Re: Koh Tao -> BKK
#2 PostWysłany: 21 Sty 2024 00:01 

złoty
Sprawdź jeszcze opcję prom+bus do Surat Thani, a następnie samolot do BKK
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Sty 2024 23:10 
Awatar użytkownika

niebieski
@eekhmm dokładnie najlepiej (szybko i tanio) prom+bus do Surat Thani+samolot, tylko pamiętaj, że lecisz na lotnisko DMK a nie BKK (ale jest transfer z jednego lotniska na drugie). Loty z Surat Thani na Don Mueng to ok. stówka AirAsia.
Ja parę lat temu leciałam w ten sposób w jedna stronę, a powrót pociągiem do BKK. I przyleciałabym na Twoim miejscu dzień wcześniej, jeśli masz tego dnia powrót do Europy to zawsze jakieś ryzyko jest, a w Bangkoku jest co robić.
Załącznik:
urt-dmk.png
urt-dmk.png [ 119.29 KiB | Obejrzany 340 razy ]
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 02 Lut 2024 11:14 

Loty: 63
Kilometry: 117 882
Nie wiem czy wciąż temat w mocy, ale u nas jest tak, że z Koh Tao przemieszczamy się na Koh Samui i stamtąd lot do BKK. Bilety zakupione za 200zł/os ale zależało mi, żeby do BKK dostać się możliwie jak najszybciej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Lut 2024 12:56 

Finalnie jednak wzięliśmy prom+bus. Stwierdziliśmy, że ten jeden dzień w BKK jednak się przyda, a będzie bezpieczniej być wcześniej.

Loty wyszukiwało mi dużo drożej niż wyżej i niż prom+bus (170 zł/os.), może przez to, że mamy bagaże. :/

W każdym razie dziękuję Wam za wskazówki. :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Lut 2024 13:51 

Loty: 63
Kilometry: 117 882
eekhmm napisał(a):
może przez to, że mamy bagaże. :/

Bangkok airways ma w podstawowej taryfie bagaż rejestrowany - znam ten ból bo sama mam bagaż i BA o wiele korzystniej wychodził niż air asia :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości