Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 77 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 16 Cze 2023 20:40 

Ja kupowałam bilet przez internet jak wyżej na godz. 21.00, ale okazało się ze bilet ważny jest dobę, tak więc nie ma obawy, możesz jechać kolejnym busem, tak jak to było w naszym przypadku. Odprawa niestety trwa długo, cyfrowe bramki paszportowe są tylko dla osób, które mają już wizę w paszporcie, pozostali muszą stać w kolejce do okienka i niestety trochę to trwa (pominę już kolejne opóźnienie po zeskanowaniu drona w naszym bagażu podręcznym, na co straciliśmy dodatkowo jeszcze jakieś pół godziny). Potem tylko wymiana biletów elektronicznych na papierowe i wsiedliśmy do autobusu o 22.00. Do Dubaju dotarliśmy więc o 23.15 co oznaczało, że spóźniliśmy się na ostatnie metro do hotelu w centrum. Musieliśmy więc kombinować z taksówką, co nie było łatwe przy 5 osobach, więc to też radzę wziąć pod uwagę planując wieczorną trasę do Dubaju. W drugą stronę niestety nie wiem, w dalsza podróż lecieliśmy Etihadem, który ma bezpłatny transfer z Dubaju na lotnisko i skorzystaliśmy z tej opcji.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 02 Sie 2023 09:29, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Sylwester w Kopenhadze za 804 PLN. Loty z Gdańska + hotel w centrum Sylwester w Kopenhadze za 804 PLN. Loty z Gdańska + hotel w centrum
Jesienna wycieczka do Pragi za 696 PLN. Loty z Gdańska + 2 noce w hotelu Jesienna wycieczka do Pragi za 696 PLN. Loty z Gdańska + 2 noce w hotelu
#62 PostWysłany: 02 Sie 2023 08:53 

Czy taki bilet można zakupić przez neta wcześniej i samemu sobie jeszcze w pl wydrukować?
Lub gdzie tam na miejscu to zrobić?

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 02 Sie 2023 09:29, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 02 Sie 2023 09:19 
Awatar użytkownika

niebieski
[/quote]
Odprawa niestety trwa długo, cyfrowe bramki paszportowe są tylko dla osób, które mają już wizę w paszporcie, pozostali muszą stać w kolejce do okienka [/quote]

Wg mnie nie masz racji, Jeżeli masz paszport biometryczny , to przechodzisz przez bramki szybko i bez kolejki.
Co do bilet ów na autobus, to przy wyjsciu z terminala stoi automat, karte kupujesz w 2 minuty.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 23 Paź 2023 20:19 

Loty: 54
Kilometry: 160 144
Od początku listopada Wizz będzie latał z nowego terminalu A.
Ciekawe czy w związku z otwarciem nowego terminala autobus do Dubaju będzie nadal odjeżdżał z tego samego miejsca...
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 09 Lis 2023 00:41 

Loty: 54
Kilometry: 160 144
Susan Dee napisał(a):
Czy taki bilet można zakupić przez neta wcześniej i samemu sobie jeszcze w pl wydrukować?
Lub gdzie tam na miejscu to zrobić?

Mam to samo pytanie - kupując bilety przez internet gdzie później zdobyć już ten właściwy bilet papierowy?

I przy okazji wygląda na to, że rozkład się zmienił i autobus nie startuje już o równych godzinach z lotniska w Abu Dhabi tylko 40 minut po każdej godzinie tj. 1:40 , 2:40 itd.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 09 Lis 2023 09:43 

Loty: 407
Kilometry: 693 643
niebieski
Zapewne chodzi Ci o Abu Dhabi Airport Express - ich autobusy mają na tyle wielką reklamę Wizz Aira.
Po wylądowaniu na terminalu ,,wizzairowym" strefa ogólnodostępna jest bardzo mała i bez problemu znajdziesz punkt sprzedający bilety, gdzie wymienisz rezerwację na papierowy bilet.
Natomiast na stacji Ibn Batutta w Dubaju, obok przystanku skąd odjeżdża autobus stoi kontener gdzie sprzedają bilety.
Tenroh lubi ten post.
Tenroh uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 09 Lis 2023 15:53 

Loty: 227
Kilometry: 371 198
niebieski
Wróciłem z Abu Dabi wczoraj i mnie się też wydawało na przylocie, że te bramki są tylko dla paszportów biometrycznych i straciłem chyba ponad pół godziny w kolejce do okienka. Na powrocie podszedłem jednak do tych bramek i bez problemu się odprawiłem ze zwykłym paszportem.

A jeśli chodzi o bilety to po mobilnej odprawie mamy tylko powiedzmy... bilet z którym musimy się zgłosić do check-inu i po jego okazaniu otrzymuje się kartę pokładową.
Tenroh lubi ten post.
Tenroh uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 27 Lis 2023 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 474
Kilometry: 704 594
platynowy
Wrzucę swoje doświadczenia z przejazdem z AUH do Dubaju i w drugą stronę.

W jedną stronę jechałem Airport Express.
Na lotnisku AUH wyszukujemy stoisko na końcu terminala po prawej stronie.
Można też kupić bilety online - ale mnie strona działała jakoś źle - albo nie pokazywało godzin odjazdów, albo pokazywało tylko odległe godziny.
https://book.distribusion.com/landing?r ... rCode=ADAI
Bilet kosztuje 35 AUH - można płacić kartą.
Autobus odjeżdża o równych godzina i jedzie zgodnie z rozkładem ok. 1:15h do stacji Ibn Batuta gdzie mamy metro.
Kierowca nie sprzedaje biletów.

W drugą stronę postanowiłem pojechać autobusem komunikacji miejskiej RTA E102
Autobus startuje z dworca autobusowego Al Jalifiliya obok stacji metra Max
Załącznik:
x.JPG
x.JPG [ 244.97 KiB | Obejrzany 1532 razy ]

Na przejazd płacimy kartą NOL - koszt 25 AED, zarówno na stacji metra jak i na dworcu autobusowym mamy automaty doładowujące.
Image
Image

Google Maps dobrze pokazuje połączenia.
Autobus zajeżdża na stację Ibn Batuta (ale po przeciwnej stronie niż Airport Express - nie od autostrady, a za stacją).
Autobus zabiera tylko pasażerów na miejsca siedzące - w moim przypadku 4 osoby zostały na przystanku.
Więc warto startować na początku trasy.

Po przyjeździe na lotnisko AUH autobus dalej jedzie do Abu Dabi - nie wiem jak wygląda droga powrotna, czy jadąc z Abu Dabi do Dubaju zajeżdża na lotnisko.
Na lotnisku AUH nie kupimy karty NOL, więc nie da się przejechać z AUH do Dubaju tym autobusem.
Autobus podjeżdża na stanowisko 9
Image
Image

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 09 Sty 2024 23:09 

Tomo14 napisał(a):
Wrzucę swoje doświadczenia z przejazdem z AUH do Dubaju i w drugą stronę.

W jedną stronę jechałem Airport Express.
Na lotnisku AUH wyszukujemy stoisko na końcu terminala po prawej stronie.
Można też kupić bilety online - ale mnie strona działała jakoś źle - albo nie pokazywało godzin odjazdów, albo pokazywało tylko odległe godziny.
https://book.distribusion.com/landing?r ... rCode=ADAI
Bilet kosztuje 35 AUH - można płacić kartą.
Autobus odjeżdża o równych godzina i jedzie zgodnie z rozkładem ok. 1:15h do stacji Ibn Batuta gdzie mamy metro.
Kierowca nie sprzedaje biletów.

To już info po oddaniu nowego terminalu? Łatwo idzie znaleźć ten przystanek? Na stronie te busiki mają napisane, że wyjazd z terminalu A ale żadnej mapki tam nie ma
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 09 Sty 2024 23:12 
Awatar użytkownika

Loty: 474
Kilometry: 704 594
platynowy
Tak - to już na nowym terminalu.

Wychodzimy ostatnimi drzwiami po prawej i po wyjściu po prawej mamy stanowiska autobusów jadących z/do Dubaju.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 03 Lut 2024 17:58 

niebieski
Dzień dobry,
Jak nazywa się przewoźnik który świadczy usługę przewozu na trasie AUH lotnisko - Dubaj. Usługa która sprzedaje wizzair na swojej stronie internetowej.
Ktoś wie w którym miejscu jest przystanek tego autobusu na lotnisku AUH?
Bilet który otrzymam elektronicznie serio muszę wymieniać na papierowy na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 18 Lut 2024 16:33 
Awatar użytkownika

niebieski
-- 18 Lut 2024 15:29 --

Bilet kartonikowy na trasie AUH -> Dubaj(Ibn Battuta) w cenie 35 Dirham. Autobus odjeżdża z przystanku nr 3.

-- 18 Lut 2024 15:33 --

Bilet z lotniska AUH do Dubaju (Ibn Battuta) w cenie 35 Dirham.

Załączniki:
Komentarz do pliku: bilet w cenie 35 Dirham kupiony w punkcie na lotnisku.
bilet.jpg
bilet.jpg [ 235.02 KiB | Obejrzany 1168 razy ]
Komentarz do pliku: Bilet kartonowy na trasie AUH -> Dubaj (Ibn Battuta) . Autobus odjeżdża z przystanku nr 3.
przystanek 3.jpg
przystanek 3.jpg [ 236.31 KiB | Obejrzany 1171 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 31 Mar 2024 09:00 

niebieski
Jeżeli ktoś sie wybiera przed lotem powrotnym do któregoś z parków rozrywki w Abu Dhabi , to kursują z kilku miejsc w Dubaju darmowe Yas Island shuttle busy. Wystarczy miec bilet do Parku i ich aplikacje , celem rezerwacji przejazdu. Czad jazdy ok 1.10 min.
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 15 Maj 2024 17:34 

niebieski
Hej,
Gdzie obecnie znajduje się stanowisko na którym można wymienić obecnie elektroniczne bilety na papierowe? AHU Airport express do Dubaju
Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 19 Wrz 2024 15:19 

Hmm bilety poszły w górę czy ja źle coś kupuje? Bo mi za 40 AED czyli 42 zł wysokakuka. Dzieci płatne są od 0 lat? Czy dzieci na kolanach za free?
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 27 Paź 2024 23:01 

srebrny
Zawsze można skorzystać z E102 pomiedzy AUH a Dubai

Za Dubai Express na google ktos wrzucił 2 tyg temu opinie że dalej 35AED

Załączniki:
2024-10-27 22_00_39-E102.png
2024-10-27 22_00_39-E102.png [ 39.8 KiB | Obejrzany 151 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 28 Paź 2024 06:46 

platynowy
mateusz323 napisał(a):
Zawsze

A dokładniej - tylko wtedy, gdy każdy ma przygotowaną NOL Card z załadowanym saldem wystarczającym na taki przejazd :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 77 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości