Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna
Autor Wiadomość
#261 PostWysłany: 25 Cze 2024 14:11 

Mam pytanie do mądrych głów. Czy wiecie może dlaczego za ten jeden odcinek wpadło aż 1000 mil? Nie żebym marudził ale deczko to dziwne, no chyba że to forma rekompensaty za opóźniony lot dnia poprzedniego. Poprzednie odcinki były jednakowe 125+bonus.

Załączniki:
waw-gdn.jpeg
waw-gdn.jpeg [ 52.06 KiB | Obejrzany 2035 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Rzymie za 803 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Radomia + 3 noclegi w hotelu Przedłużony weekend w Rzymie za 803 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Radomia + 3 noclegi w hotelu
Wczasy na Maderze: 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 2269 PLN. Wylot z Katowic Wczasy na Maderze: 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 2269 PLN. Wylot z Katowic
#262 PostWysłany: 25 Cze 2024 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Y to klasa ekonomiczna z pełną taryfa, czyli droga. Może dlatego? :)
Zeus lubi ten post.

#263 PostWysłany: 25 Cze 2024 14:15 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wpadło dokładnie tyle ile powinno za klasę rezerwacyjną Y.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#264 PostWysłany: 25 Cze 2024 14:16 

Ano faktycznie... pomroczność...
 Profil Relacje PM off  

#265 PostWysłany: 15 Lip 2024 10:10 

Loty: 459
Kilometry: 1 026 464
złoty
chcę się upewnić w 2 kwestiach, co do liczenia Points, nie Qpoints, bo z kolegą mamy przeciwstawne view czy zostaną naliczone i sama nie wiem, jak w końcu będzie:
1. LH bus - tu chyba nie ma nic oprócz mil?
Cytuj:
You cannot earn Points, Qualifying Points or HON Circle Points on journeys by Lufthansa Express Bus.

2. points za loty TK, AC, LA, ET
Cytuj:
Punkty (Points) są naliczane za rejsy Polskimi Liniami Lotniczymi LOT, Lufthansa Group, partnerskimi liniami lotniczymi programu Miles & More oraz liniami lotniczymi należącymi do Star Alliance.

czy za odcinek międzykontynentalny TK np. IST-TAS czy IST-KWI, AC np. MUC-YYZ czy YYZ-SCL dostanę po 60 points w eco/200 w biz czy jednak nic? czy za LA np. EZE-SCL czy SCL-IPC dostanę po 20 w eco czy nic? za ET WAW-ADD 60, a ADD-COO 20?

z tabelki wynika, że dostanę, podobnie z przykładu
Cytuj:
Przykład 2:

Lot z Frankfurtu (FRA) do Bangkoku (BKK) w Klasie Ekonomicznej liniami Thai Airways

Gromadzisz 60 punktów, ale bez punktów kwalifikujących i punktów HON Circle.

https://www.miles-and-more.com/pl/pl/pr ... #countries

#266 PostWysłany: 15 Lip 2024 11:19 

srebrny
@maxima co do punktu 2, to za TK, AC i ET dostaniesz Points i mile, za LA z mojego doświadczenia nie dostaniesz nic lub tylko mile a i to po reklamacjach.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#267 PostWysłany: 15 Lip 2024 14:22 
Awatar użytkownika

HON fly4free
maxima napisał(a):
czy za odcinek międzykontynentalny TK np. IST-TAS czy IST-KWI, AC np. MUC-YYZ czy YYZ-SCL dostanę po 60 points w eco/200 w biz czy jednak nic? czy za LA np. EZE-SCL czy SCL-IPC dostanę po 20 w eco czy nic? za ET WAW-ADD 60, a ADD-COO 20?

eco eco nierówne. Za TK punkty i mile dostaniesz tylko za wyższe eco.
 Profil Relacje PM off  

#268 PostWysłany: 08 Wrz 2024 20:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dla tych którzy zastanawiali się jak w nowej rzeczywistości będą liczone odcinki kolejowe (i zapewne autobusowe) to wszystkie typy punktów dostajemy tak samo jak za normalny lot, żenującą liczbę mil za oba odcinki wynikającą ze śmiesznej ceny biletu (360 PLN RT) przemilczę.
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#269 PostWysłany: 08 Wrz 2024 21:00 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Tylko pamiętajcie, że jest limit punktów otrzymanych za odcinki kolejowe, które liczą się do statusu: 160 na FTL i 500 na Senatora.
Cytuj:
Punkty i punkty kwalifikujące są przyznawane za przejazdy pociągami Austrian AIRail, Lufthansa Express Rail lub SWISS Air Rail. Określono maksymalną liczbę punktów kwalifikujących, które można zgromadzić za te przejazdy na potrzeby osiągnięcia poszczególnych statusów. Maksymalne progi to: 160 punktów kwalifikujących do statusu Frequent Traveller oraz 500 punktów kwalifikujących do statusu Senator.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#270 PostWysłany: 10 Wrz 2024 19:07 

niebieski
The feedback of our Senators is something we take seriously, which is why we’re delighted to tell you about a new benefit. From now on, you’ll enjoy exclusive access to Lufthansa Group lounges and to partner lounges when you choose the Eurowings BASIC fare too. The only requirement is that you have a valid Eurowings boarding pass for the same day.

As usual, you can take a guest into the lounge as well as your children if they are under 18.

We feel sure this change will make your travels even more relaxing, and look forward to welcoming you on board again soon.
 Profil Relacje PM off  

#271 PostWysłany: 05 Paź 2024 21:03 
Awatar użytkownika

srebrny
flus napisał(a):
Kol. @snooka
Ale przeciez FTL osiagnie jak przekroczy 650 pkt, wiec przy 700 bedzie juz go miec.

Wrócę do tematu - podpowiedzcie jeszcze jedną rzecz, proszę.

Mam tego ftl-a, 700P i 460QP (brak QP za loty ET i SA). I teraz:
1. Przede mną jeszcze 6 krajówek Lotem (120 P i 120 QP) oraz RT WAW-IST-MAD-ASU Turkishem (200 P, ale 0 QP). Dobrze liczę?
2. Voucher na upgrade jest za 700 QP, a tych powinienem mieć 580. Warte świeczki, by próbować dobić te 120? Krajówkami to ok. 500-600 zł - inaczej pewnie yrochę taniej? Ale nie wiem, ile taki voucher jest wart.

Wszelkie opinie i sugestie mile widziane.
kraft uważa post za pomocny.

#272 PostWysłany: 05 Paź 2024 21:47 

HON fly4free
Z 1 voucherem niewiele zrobisz, no chyba że masz w perspektywie upa z Y+ do C gdzieś na longu, gdzie taki voucher może wystarczyć w sprzyjających okolicznościach. Nawet jakbyś chciał go odstąpić potem komuś innemu, to nie weźmiesz znacząco więcej niż inwestycja, żeby go pozyskać.
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.
kameander uważa post za pomocny.

#273 PostWysłany: 05 Paź 2024 23:22 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Tylko że voucher jest ważny 2 lata, więc w 2025 można ewentualnie "dociułać" drugi. Jeśli w przyszłym roku planujesz latać więcej, niż w 2024 i skompletujesz drugi już nie na siłę to 500-600 zł w mojej ocenie nie jest wygórowaną kwotą.
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#274 PostWysłany: 06 Paź 2024 10:32 
Awatar użytkownika

Loty: 410
Kilometry: 578 998
złoty
Nie jest wygórowaną pod warunkiem, że wykorzysta się go na long haul a nie lot po Europie :)
Niestety przykład wielu osób pokazuje, że wykorzystanie takiego vouchera nie jest proste i często ląduje on później w śmieciach.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#275 PostWysłany: 06 Paź 2024 18:15 
Awatar użytkownika

Loty: 312
Kilometry: 503 256
srebrny
Żaden z moich voucherów nigdy nie wylądował w śmieciach.
A rozwiązanie tej zagadki to waiting list. Jeśli tylko jest miejsce w wyższej klasie dostajesz upa podczas odprawy lub na bramce.
Raz dostałem taki upgrade na bramce pomimo że biznes był pełny. Ktoś się nie stawił i wydrukowali mi nowe karty pokładowe przy wejściu na pokład.
Więc jeśli robisz kilka długich lotów rocznie zawsze znajdziesz sposób na spalenie tych kuponów, pomimo, że w systemie możliwości nie widać należy dzwonić i to działa.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#276 PostWysłany: 06 Paź 2024 18:35 

niebieski
kameander napisał(a):
flus napisał(a):

(...) RT WAW-IST-MAD-ASU Turkishem (200 P, ale 0 QP). Dobrze liczę?

Nie za wszystkie taryfy TK dostaniesz P - sprawdź sobie w kalkulatorze czy Twoje się kwalifikują.
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#277 PostWysłany: 06 Paź 2024 19:01 
Awatar użytkownika

srebrny
@Siemion No właśnie z jakiegoś powodu nie mogłem tego lotu wklepać w kalkulator na stronie M&M, więc trochę na czuja to wyliczyłem.

#278 PostWysłany: 06 Paź 2024 19:07 

kameander napisał(a):
2. Voucher na upgrade jest za 700 QP, .
Qurcze, nigdy nie wnikałem za co w zasadzie się je dostaje a tymczasem okazuje się że jeszcze w tym miesiącu powinienem mieć. : :D

Ile QP dostaje się za intercontinental a ile za europejski w Premium Economy?
 Profil Relacje PM off
kameander lubi ten post.

#279 PostWysłany: 06 Paź 2024 19:57 
Awatar użytkownika

Loty: 294
Kilometry: 553 965
niebieski
turczy napisał(a):
Żaden z moich voucherów nigdy nie wylądował w śmieciach.
A rozwiązanie tej zagadki to waiting list. Jeśli tylko jest miejsce w wyższej klasie dostajesz upa podczas odprawy lub na bramce.
Raz dostałem taki upgrade na bramce pomimo że biznes był pełny. Ktoś się nie stawił i wydrukowali mi nowe karty pokładowe przy wejściu na pokład.
Więc jeśli robisz kilka długich lotów rocznie zawsze znajdziesz sposób na spalenie tych kuponów, pomimo, że w systemie możliwości nie widać należy dzwonić i to działa.

ja przyznam, że jeden spaliłem, bo nie chcialem wykorzstywac na shorta, potem zrobilem waiting list do Teheranu, do którego mialem leciec za tydzien, po czym z miesiac temu anulowali mi lot, aczkolwiek ostatnio mialem upgrade ( pierwszy raz w życiu po ponad 250 lotoach) niespodziewany na shortcie - kilka dni po tym jak zmatchowałem status do SEN, wiec powiedzmy ze karma wrocila, ale jednak biznes na shorcie to not fun at all.

#280 PostWysłany: 06 Paź 2024 23:34 

Sam sobie odpowiem. Zgodnie z kalkulatorem:
https://www.miles-and-more.com/pl/pl/pr ... lator.html

Za europejski w PE jest tyle samo co w eco czyli 20 a za interkontynentalny o 20 więcej niż w eco czyli 80.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 283 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 11, 12, 13, 14, 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości