Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Lut 2015 15:57 

niebieski
http://www.k-popguesthouseseoulstation. ... 3godo1sAEw

Małe, skromne pokoiki, skromne śniadanie, łazienka w pokoju, ale za to rzut kamieniem od stacji głównej oraz stacji metra. Cena również śmieszna nawet jak na polskie realia, a to przecież stolica...
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Rzymie za 803 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Radomia + 3 noclegi w hotelu Przedłużony weekend w Rzymie za 803 PLN. Bezpośrednio PLL LOT z Radomia + 3 noclegi w hotelu
Wczasy na Maderze: 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 2269 PLN. Wylot z Katowic Wczasy na Maderze: 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 2269 PLN. Wylot z Katowic
#2 PostWysłany: 10 Kwi 2015 11:11 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Znalazłem w internecie taką ciekawą informację
Cytuj:
Można w razie problemu spać również w miejskich łaźniach – można w takiej spędzić do 24 h – są tam przeważnie pomieszczenia do spania – w cenie wejścia do łaźni.

Ktoś był w miejskiej łaźni (niekoniecznie na spanie) i mógłby podzielić się opinią? :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Mar 2023 12:36 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

W Seulu, mogę polecić Guesthouse Myeongdong Mom House, dokładnie przy stacji metra Myeongdong. Nocleg klepnięty przez Agodę, i za 2 nocki wyszło mi 60 eur za pokój. Pokój jako tako był spoko. Duży jak na warunki koreańskie, z własną toaletą i wspólny taras, gdzie jest widok na N Seoul Tower.

Oczywyscie jak ktoś jest fanem K-Popu, to właścicielka hotelu, jest mamą piosenkarza Cho Kyu-hyun
https://en.wikipedia.org/wiki/Cho_Kyu-hyun a na dachu jest skrzynka pocztowa, gdzie można listy wysłać do niego.

http://www.mom2014.co.kr/EN/mom/around.php

Załącznik:
IMG-20230324-WA0062.jpg
IMG-20230324-WA0062.jpg [ 45.17 KiB | Obejrzany 1989 razy ]

Pokój

Załącznik:
IMG-20230325-WA0033.jpg
IMG-20230325-WA0033.jpg [ 59.07 KiB | Obejrzany 1989 razy ]

Widok z tarasu

Załącznik:
IMG-20230325-WA0035.jpg
IMG-20230325-WA0035.jpg [ 45.23 KiB | Obejrzany 1989 razy ]

Listy do Cho Kyu-hyun
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 27 Mar 2023 16:42 
Awatar użytkownika

złoty
U mnie trochę drożej, bo 100€ za 2 noce, ale przylot był przed 23, i nie chciało mi się już jechać do centrum, a był jeszcze kurs metrem później ale tylko lokalny, więc wybrałem golden tulip niedaleko lotniska, ponieważ wylot był wcześnie a hotel zapewnia transfer w cenie, więc jak ktoś ma loty o kiepskich godzinach to hotel spoko i metro bliziutko i knajpki w okolicy
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 09 Gru 2023 17:02 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Ja ze swojej strony mogę polecić Sejong Hotel Seoul Myeongdong. Blisko hotelu znajduje się stacja metra oraz nocny street food.
Pod hotelem dwa sklepy 7/11. Pokoje bardzo duże - ponad 30m2.
Na plus na pewno też dość dobre i obfite śniadania. Obsługa na śniadaniach bardzo miła.
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 09 Gru 2023 19:07 
Awatar użytkownika

Loty: 602
Kilometry: 948 667
złoty
Ja także polecę miejsce w Myeongdong - G2 Hotel.
Hotel niespecjalnie drogi, nowoczesny, bardzo czysty.
Duże, dobrze wyciszone pokoje z komfortowymi łazienkami. Super śniadania (z opcją a la carte).
Obsługa bez zarzutu, czyli standard w Korei.

https://www.booking.com/hotel/kr/g2-mye ... en-gb.html

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#7 PostWysłany: 18 Kwi 2024 15:12 

Loty: 89
Kilometry: 138 913
niebieski
Ze swojej strony polecam Toyoko Inn Seoul Dongdaemun 2 토요코인 서울동대문2. Rezerwacja przez popularne serwisy. Toyoko Inn to japońska sieć hotelowa, coś jak Ibis albo Campanile. Pokoje są kompaktowe, wyposażone we wszystko co potrzeba. W hotelu jest dostępna pralka i suszarka (za opłatą). Pranie wychodzi za względne grosze.
Lokalizacja niedaleko stacji metra i przystanków autobusowych, szybki i sprawny dojazd do głównych atrakcji. W pobliżu bazar, mnóstwo miejsc z jedzeniem i kawiarni oraz kwartał rosyjsko-mongolsko-uzbecki. Gdyby ktoś był zainteresowany można wysłać paczkę do Rosji i Mongolii oraz wymienić ruble. Są też knajpy rosyjskie i mongolskie (piszę o tym jako ciekawostce, zaskoczyło mnie to w Korei).
Cena za noc ze śniadaniem w kwietniu 2024 dla dwóch osób to 265 zł. Na uwagę zasługuje śniadanie, jest typowo azjatyckie, co nie często zdarza się w hotelach w Korei. Na śniadanie 2 rodzaje zupy do wyboru, warzywa, ryż i ciekawostki jak: wodorosty, marynowane jaja przepiórcze, bulgogi, zupa z wodorostów, kimchi, wodorosty, kiełki fasoli mung, suszona i marynowana ryba. Plus tosty, sok, dżem itp
 Profil Relacje PM off
Zeus uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 20 Cze 2024 21:57 

Loty: 116
Kilometry: 198 993
niebieski
Spałam w Kukdo Hotel, blisko stacji metra Euljiro 4, trochę dalej Euljiro 3. Pokoje jak najbardziej ok. Nie mieliśmy śniadań ale korzystaliśmy ze sklepu na parterze. Niedaleko pasaż z knajpkami. Jednak następnym razem wybrałabym hotel przy stacji metra z większą liczbą linii metra, np. Jongno 3 albo zaznaczyłąbym atrakcje, które chcę zobaczyć i sprawdziła dojazd do nich. Na przesiadkach traci się masę czasu.

#9 PostWysłany: 07 Sie 2024 14:31 

Loty: 1039
Kilometry: 1 007 551
platynowy
Nie wiem, czy trafiłem na jakiś specyficzny okres, choć nie wydaje mi się (początek listopada).
Ceny hoteli w Seulu są kosmiczne - w zasadzie ciężko znaleźć coś (nie mówię tu o niby hotelach, w których np. trzeba zmywać po sobie itp.) poniżej 500-600 zł/noc. Sprawdzałem także te polecane w poprzednich wpisach jako "tanie".
Czy to są normalne stawki w tym mieście?
Grover uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 07 Sie 2024 16:16 
Awatar użytkownika

Loty: 332
Kilometry: 593 430
HON fly4free
@Sudoku standardowe ceny to nie są. Coś musi być na rzeczy. Od siebie dorzucę Grid Inn Hotel. Blisko stacji metra, w wiele miejsc można się dostać pieszo. bez fajerwerków ale ok.
 Profil Relacje PM off
Sudoku lubi ten post.

#11 PostWysłany: 25 Sie 2024 19:53 

niebieski
Czy ktos w ostatnim czasie korzystał z airbnb i mógłby coś polecić ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 25 Sie 2024 20:52 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
Tydzień temu spaliśmy tutaj, 3 dni

https://www.airbnb.pl/rooms/1212054270878880574

W sumie mogę polecić, jeśli szukasz czegoś blisko Seoul Station. Ale ogarnialiśmy nocleg na kilka dni przed przyjazdem, więc nieco już ograniczony wybór był. Miejsce było nowe na airbnb więc poszliśmy nieco w ciemno. Ale host miał dobre recenzje, więc założyłem że będzie w miarę ok.
 Profil Relacje PM off
Zjadacz lubi ten post.
Zjadacz uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 03 Paź 2024 09:35 
Awatar użytkownika

Loty: 347
Kilometry: 646 645
niebieski
W Seulu postanowiliśmy się osiedlić w Myeong-dong ze względów logistycznych (łatwy dojazd metrem/autobusami do wielu miejsc, dostępność knajpek itp.). Po przylocie mieszkaliśmy w Sostesa Fresu Inn - polecam (warto jednak prosić o pokój na wyższym piętrze, bo iliczki Myeongdong są dość głośne a hotel mieści się na kilku piętrach). Pokoje czyste, wygodne łoże, czajnik, herbatki a w lobby też darmowa (choć kiepska) kawa.
Przed wylotem spaliśmy również w Myeong-dong: Huga Inn. Miejsce nowe i ogólnie przyjemne, ale pokój (nie wiem jak inne), który dostaliśmy nie miał okna + prysznic jest typu "zalewasz całą łazienkę". Na plus nowa wspólna kuchnia (czajnik, mikrofalówka, wodopój, toster, opiekacz) i jakieś mini śniadanko (gąbczasty chleb, dżem, płatki, kawa, herbata) w cenie.

#14 PostWysłany: 05 Paź 2024 13:38 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Ja sprawdziłem K-Grand Hostel(Wangsimni) https://maps.app.goo.gl/LLXHg5Yu84tZKtQg9. Może nie jest to mega lokalizacja, ale blisko dwóch stacji metra, więc połączenie uważam za bardzo sprawne, w tym także z lotniskiem. Pokój przestronny, nawet bardzo duży, ale brak większej szafki do wypakowania ubrań. Jedynie wieszaki. Czysto, łazienka również, choć w niej prysznic nad kibelkiem, więc trzeba było przemyśleć kolejność 8-)

W cenie - lekko poniżej 200 zł za noc za dwójkę - śniadanie do samodzielnego zrobienia. Czyli tu jajka, tu chleb, tu dżemik i proszę sobie robić. A po śniadaniu pozmywać.

Generalne wrażenia bardzo pozytywne przy tej cenie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości