Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 29 Maj 2024 12:29 

niebieski
Trochę zgłupiałem z tym stopoverem. Lot z Warszawy do Taszkentu, przerwa w Stambule 23 godziny z kawałkiem. Po zwykłym wyszukiwaniu pokazuje, że przysługuje tylko touristambul. Gdy zaznaczyłem opcję ze stopoverem, druga wyszukajka pokazuje już ten sam lot z teoretycznym darmowym noclegiem, przynajmniej jest taka ikonka. Są oczywiście wcześniejsze loty z krótszą przerwą, pytanie czy sugerować się tą ikonką i stopover będzie mi przysługiwał.

Ponadto jest taka informacja na stronie: "Only passengers starting their journey from the countries listed in the First Departure Country section and traveling to the Arrival Points specified in the lists below can benefit from the service. If the country you started your trip from is included in this list, you can apply through the relevant contact information. Please check the eligibility of your trip in the table below." No i ta tabelka poniżej: "Poland - Australia, Brazil, China (PVG, XIY, CAN, PEK), Colombia, Egypt, Ethiopia, India, Indonesia, Iran, Israel, Jordan, Kenya, Lebanon, Malaysia, Maldives, Mauritius, Nigeria, Seychelles, Singapore, South Africa, Sri Lanka, Tanzania, Thailand, Vietnam"
Rozumiem, to tak, że jeśli Uzbekistanu nie w tabeli, to także stopover nie przysługuje?

Załącznik:
Screenshot 2024-05-29 at 12-14-48 Turkish Airlines Booking Availability.png
Screenshot 2024-05-29 at 12-14-48 Turkish Airlines Booking Availability.png [ 47.24 KiB | Obejrzany 913 razy ]

Załącznik:
Screenshot 2024-05-29 at 12-11-01 Availability Multicity Booking Turkish Airlines ®.png
Screenshot 2024-05-29 at 12-11-01 Availability Multicity Booking Turkish Airlines ®.png [ 109.37 KiB | Obejrzany 913 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Sylwester w Kopenhadze za 804 PLN. Loty z Gdańska + hotel w centrum Sylwester w Kopenhadze za 804 PLN. Loty z Gdańska + hotel w centrum
Jesienna wycieczka do Pragi za 696 PLN. Loty z Gdańska + 2 noce w hotelu Jesienna wycieczka do Pragi za 696 PLN. Loty z Gdańska + 2 noce w hotelu
#122 PostWysłany: 29 Maj 2024 20:14 

złoty
Teoretycznie nie przysługuje. W praktyce możesz dostać, ale możesz też nie dostać. Zależy na kogo trafisz.
Oni sami niekiedy się gubią w tych, swoich regulacjach.
System pozwala im na sporą elastyczność.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 02 Wrz 2024 13:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Zastanawiam się nad lotem Turkishem do Manili. Przesiadka w Stambule 15h. Na stronie jest na pisane, że można dostać darmowy nocleg w hotelu. Jak to jest w praktyce? Dostane? Czy tylko TourIstanbul?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 02 Wrz 2024 13:11 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak spełnisz warunki, to tak
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 02 Wrz 2024 13:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Zeus napisał(a):
Jak spełnisz warunki, to tak

A jakie tutaj trzeba spełnić warunki?
Jest gdzieś opisane co i jak?
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 02 Wrz 2024 14:14 
Awatar użytkownika

srebrny
https://www.turkishairlines.com/en-int/ ... l-service/

Image
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#127 PostWysłany: 02 Wrz 2024 14:18 
Awatar użytkownika

niebieski
kubus571 napisał(a):
https://www.turkishairlines.com/en-int/flights/hotel-service/

Czyli lecąc WAW-MNL i mając przesiadkę w IST 15h, będzie mi przysługiwać hotel, gdyż lot do MNL będzie trwał około 10h
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 02 Wrz 2024 14:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie ma znaczenia ile trwa lot. Liczy się to jaki masz "connection time" i ważne jest że w ciągu tych 15h oczekiwania, nie ma innego lotu TK do Manili. Co jest zresztą dość łopatologicznie wyjaśnione w punkcie nr 1.

Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#129 PostWysłany: 12 Wrz 2024 21:36 

Loty: 103
Kilometry: 186 181
złoty
Mam prawie cały dzień na przesiadce. Czy warto jechać na wycieczkę z takim planem?
Raczej nie są to topowe atrakcje Stambułu i sensowniej będzie pojechać samemu?
Breakfast
Pierre Loti Hill& Coffe house
Eyüp Sultan Mosque
Byzantine City walls
Ayvansaray Sahaba Tombs
Church of St Mary (Panagia-Blachemae)
Balat with ancient houses
Bulgarian St Stephen Church (Outside Visit)
Ahrida Synagogue
Fener Greek Orthodox College (Outside Visit)
Patriarchate of İstanbul
Lunch
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 13 Wrz 2024 08:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Jesteśmy na forum o tani podróżowaniu, więc za darmo to uczciwa cena ;)
Zawsze lepiej się ruszyć. Miejsca nie są topowe, pytanie czy gdybyś był w Stambule to sam byś do nich trafił i chciał je zobaczyć.
Reasumując brał bym.

Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#131 PostWysłany: 13 Wrz 2024 08:50 
Awatar użytkownika

złoty
Jakbym miał cały dzień to brałbym rejs po bosforze zdecydowanie najciekawsza opcja z proponowanych wycieczek, a ogólnie zawsze warto wyskoczyć, coś zjeść przy okazji, nie mam na myśli tych oferowanych posiłków i coś kupić do domu
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 13 Wrz 2024 22:40 

Czy ktokolwiek z Was przerabiał wariant w ramach Touristanbul jedynie podwózki do miasta oraz posiłku?
Nie interesują nas zabytki, wolimy z żoną spacerować po mniej uczęszczanych szlakach, więc każda "atrakcja" zafundowana przez Turkish byłaby dla nas udręką. Jedynie czego chciałbym od nich oczekiwać to transportu z/na lotnisko i ciepłej strawy.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 14 Wrz 2024 07:39 
Awatar użytkownika

złoty
Byłem na wycieczce, gdzie była kolejka do agia Sofia i padało, powiedziałem przewodniczce, że już tam byłem i będę realizował własny plan, bez problemu, spotkaliśmy się przed wyjazdem na lotnisko
 Profil Relacje PM off
abernacka lubi ten post.

#134 PostWysłany: 06 Paź 2024 13:24 

Loty: 140
Kilometry: 217 897
Mam problem z zarezerwowaniem wycieczki w ramach Touristambul. Mój samolot z KUL ląduje w IST w poniedziałek o 6:05, kolejny lot do KRK mam o 17:50, wychodzi zatem 11:45h czasu przesiadki, wszystko na jednym bilecie. Chciałem wybrać wycieczkę T02 która trwa od 8:30-15:00, czyli idealnie pasuje. Niestety podczas próby zarezerwowania na stronie www wyskakuje komunikat "We are unable to process your transaction at the moment. Please try again later.", kontakt przez facebooka bezskuteczny, odsyłają do kontaktu mailowego. Ma ktoś może pomysł na czym polega problem?

#135 PostWysłany: 06 Paź 2024 13:37 
Moderator forum

Ale bez problemu dopiszą Cię do tej wycieczki na miejscu. Jak jest dużo chętnych, podstawiają kolejny autokar, ewentualnie dzielą grupę na 2 mniejsze.
Idź do stanowiska i wskaż w której chcesz uczestniczyć
freddy_gonzalez uważa post za pomocny.

#136 PostWysłany: 06 Paź 2024 13:44 

Loty: 96
Kilometry: 238 052
-- 06 Paź 2024 13:43 --

Tylko trzeba pamiętać że trzeba być co najmniej 30 minut przed rozpoczęciem wycieczki. Po mnie byla grupa która miała 28 minut i nie zostali przyjęci

-- 06 Paź 2024 13:44 --

Tylko trzeba pamiętać że trzeba być co najmniej 30 minut przed rozpoczęciem wycieczki. Po mnie byla grupa która miała 28 minut i nie zostali przyjęci
 Profil Relacje PM off
freddy_gonzalez uważa post za pomocny.

#137 PostWysłany: 07 Paź 2024 22:41 

niebieski
freddy_gonzalez napisał(a):
Mam problem z zarezerwowaniem wycieczki w ramach Touristambul. Mój samolot z KUL ląduje w IST w poniedziałek o 6:05, kolejny lot do KRK mam o 17:50, wychodzi zatem 11:45h czasu przesiadki, wszystko na jednym bilecie. Chciałem wybrać wycieczkę T02 która trwa od 8:30-15:00, czyli idealnie pasuje. Niestety podczas próby zarezerwowania na stronie www wyskakuje komunikat "We are unable to process your transaction at the moment. Please try again later.", kontakt przez facebooka bezskuteczny, odsyłają do kontaktu mailowego. Ma ktoś może pomysł na czym polega problem?

chyba mail najlepiej bo na infolinii nie pomogą,
Ja nie byłem pewien czy lecąc LOT-Turkish przysługuje mi majać przeszło 9h, infolinia nie pomogła na stronie jak wpisałem swoja rezerwacje to pokazywało że tak, w końcu napisałem maila i potwierdzili.
Obecnie zrobiłem bez problemu rezerwację online i dostałem potwierdzenie

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 137 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości