Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Jaki internet w UK
#41 PostWysłany: 14 Wrz 2023 08:40 

Ja mam niestety starą umowę w Play (której nie chcę zmieniać) i nie łapię się na żadne zniżki, opłaty są więc jak w Turcji itp. Czy ktoś może mi doradzić? Jedyną sensowną opcją jest chyba wykupienie jakiegoś startera w UK - Lycamobile itp.

Moje pytanie to czy mogę to kupić już gdzieś na lotnisku (lecę do Edynburga), ewentualnie gdzie to najlepiej kupić ?

Drugie pytanie, rozumiem, że muszę to jakoś zarejestrować i doładować? Jadę dosłownie na cztery dni, będę korzystał "turystycznie" czyli z navi, trochę wyszukiwarki i ewentualnie jakieś rozmowy na whatsupie. Jeśli ktoś to przerabiał ten temat, czy to jakieś strasznie skomplikowane (mam już swoje lata :-) i jaki będzie koszt całości?

Ostatnie pytanie: na jednym z portali a..... są karty już zarejestrowane w UK, czy ktoś to kupił i używał? Czy lepiej na miejscu kupić?

Bardzo dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie.
 Profil Relacje PM off  

Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️ Bilety w cenie obiadu 😅 Zbiór lotów w jedną stronę od 55 PLN ✈️
Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥 Zobacz Fudżi i Pałac Cesarski 🇯🇵 Bilety (również na wakacje) do Kraju Kwitnącej Wiśni od 2990 PLN 🔥
#42 PostWysłany: 14 Wrz 2023 22:26 

srebrny
Jeśli masz telefon z obsługą esim i zadowoli cię 1 GB, to ciągle aktualna jest opisana na forum oferta Redbulla za darmo.
macbull uważa post za pomocny.

#43 PostWysłany: 14 Wrz 2023 22:40 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 342 181
srebrny
@macbull

Jak masz eSIM w tel to może np. Airalo?
Używałem w UK i sprawdzało się OK.
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
macbull uważa post za pomocny.

#44 PostWysłany: 15 Wrz 2023 14:50 

Bardzo dziękuję za odzew. Niestety nie mam u siebie obsługi esim :-(
Czy jakieś inne opcje?
 Profil Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.

#45 PostWysłany: 16 Wrz 2023 06:50 

@macbull giffgaff wysyła do Polski darmowo kartę którą można aktywować jeszcze będąc w Polsce.
 PM off
macbull lubi ten post.

#46 PostWysłany: 18 Wrz 2023 12:01 

Anonymous napisał(a):
@macbull giffgaff wysyła do Polski darmowo kartę którą można aktywować jeszcze będąc w Polsce.

Dzięki! Ponieważ już nie ma czasu, kupiłem za kilkanaście złotych z przesyłką taką kartę na wiadomym portalu. Aktywuję sobie w kraju i kupię top up voucher na lotnisku. Wiem, że można też chyba doładować w Polsce, ale nie chcę podpinać karty do konta, a paypalla nie mam i nie chcę mieć. Pozdrawiam serdecznie
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 17 Sty 2024 15:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Kupwał ktos moze karte SIM na lotnisku Stansted ? Sa jakies automaty z kartami SIM ? CO mozna najtajniej kupic tak zeby byl interenet na 2-3 dni (głownie mapy) ?
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 17 Sty 2024 15:50 
Awatar użytkownika

srebrny
@maarcin1938
Masz karty SIM w WHSmith
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 09 Lut 2024 20:18 

Loty: 116
Kilometry: 198 993
niebieski
Ja korzystałam z pakietu flexa i przez trzy dni zużyliśmy niecałe 2 GB na mapy google.

#50 PostWysłany: 12 Lut 2024 09:30 

2 GB na mapy Google? Przecież w aplikacji można pobrać je offline zaznaczając interesujący nas obszar. Internet potrzebny będzie tylko sporadycznie, aby wyświetlić coś, czego nie dało rady zapisać offline, np. Moje Mapy.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 12 Lis 2024 22:35 

Niedawno, wróciłem z Anglii. Byłem tydzień. Mam T-Mobile na kartę, postanowiłem zaryzykować i nie kupować Angielskiej karty. Używałem map Google i sporadycznie internetu żeby sprawdzić na co patrzę 😜. W czasie gdy nie używałem internetu wyłączałem dane mobilne. Kiedy mogłem korzystałem z wi-fi. Podsumowując, za ten tydzień wyszło mi 21 zł. Więc chyba nie ma tragedii.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 08 Sty 2025 15:30 
Awatar użytkownika

niebieski
W edynburgu na lotnisku jakis internet kupie na pare dni ?
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 08 Sty 2025 15:59 
Awatar użytkownika

srebrny
@maarcin1938

Jak masz eSIM to kup Airalo lub w Orange pakiet 1GB za 15zl na 24h lub 10 GB za 79zl na 14 dni. Wyjdzie Ci to korzystniej niż karta SIM z UK
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 10 Sty 2025 02:23 

maarcin1938 napisał(a):
W edynburgu na lotnisku jakis internet kupie na pare dni ?
Lyca Mobile 10GB/30dni za £2.5 (~12.50PLN).
Jak masz eSIM to najprościej będzie zakupić kartę przez internet i w ciągu kilku minut masz na mailu kod QR.
Zwykłą kartę najlepiej i najtaniej będzie zamówić przez stronę (zamówienie do 1pm dostarczają następnego dnia).
Kartę można również zakupić w lokalnym sklepie (lista punktów) ale tego nie polecam ~£6 (SIM £1 + doładowanie min. £5).
Pozostały transfer można wykorzystać po powrocie do kraju.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości