Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Wrz 2024 11:38 

w tym roku byłem w Maroku i z drona zrezygnowałem, ilość papierologii aby go wwieźć mnie przeraziła, legalny wjazd to jedno a jeszcze potem użytkowanie to drugie, widząc jak wielki popłoch budzi dron nie polecam, bez wątpienia wzbudza zainteresowanie miejscowych, niezliczoną ilość pytań i dziwnym sposobem nagle wyrastają spod ziemi mundurowi

DAD napisał(a):
Na tym forum ktoś kiedyś napisał, ze dla niego podróżowanie to dwa rozdziały. Pierwszy do momenty kiedy kupił drona, a drugi od czasu kiedy podróżuje z dronem. No i w sumie można się z tym zgodzić.
Ja tez zabieram zawsze drona. Mialem przypal 2 miesiące temu w Saharze Zachodniej, bo zapomniałem ze to Maroko, ale upiekło mi się.
Nie mniej trzeba sprawdzać jakie przepisy regulują ten dany konkretny kraj do którego jedziemy.

Co do latania, to oczywiście przede wszystkim zdrowy rozsadek. Pisanie do urzędów lotnictwa w niektórych krajach jest bezcelowe. Zazwyczaj nie odpisują. Nie mniej każdy musi brać na siebie taka ewentualność, potencjalnych kłopotów, w zależności od konkretnego kraju i restrykcji.
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN Czarterowe loty do Sri Lanki do Sri Lanki (z bagażem rejestrowanym) z 2 miast od 1799 PLN
Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast Wyspy Kanaryjskie: 7 dni w 4* hotelu z all inclusive na Fuerteventurze od 2549 PLN. Wyloty z 3 miast
#22 PostWysłany: 03 Paź 2024 00:06 

niebieski
Irlandia (lotnisko DUB) + Irlandia Północna - 0 zainteresowania. 10/10 :) Osobiście polecam :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 27 Lis 2024 21:26 

niebieski
Kolejny kraj z przypałem to Etiopia (dron DJI mini 2). O dziwo nie było to od razu po przylocie do Etiopii, a kolejny wylot ze stolicy do innego miasta w kraju. W sumie bez problemu przeszedłem z 11 kontroli bezpieczeństwa i dopiero za 12 razem ktoś się doczepił, więc wszystko zależy na kogo trafimy. Procedura taka sama jak w Tunezji - dron razem z kontrolerem zabrany do depozytu i przy wylocie poza kraj oddany (trzeba to zrobić przed check in). Gdyby ktoś potrzebował punktu odbioru, to znajduje się on naprzeciwko taśmy bagażowej nr 5 w terminalu międzynarodowym (w korytarzu są drzwi z kartką INSA office).
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Lis 2024 22:02 

złoty
Kilka lat temu jeszcze zabierałem drona na wyprawy. Teraz mija się to z sensem. Wiekszosc atrakcyjnych turystycznie miejsc ma zakaz latania dronem. Więc nawet jak cudem da się go przetransportować statkiem lub samolotem to na miejscu pozostaje nagrywanie dzikich plaz.

Lepiej juz chyba kupić wędkę i na wędce wieszać kamerę

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#25 PostWysłany: 28 Lis 2024 00:02 

niebieski
No i szczerze mowiac swietnie - nie za bardzo rozumiem dlaczego operatorzy dronow uwazaja, ze np wszyscy lezacy na plazach czy jedzacy kebaba maja ochote byc nagrywani przez jakichs przypadkowych ludzi.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości