Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Aktualne zestawienie kart "dla podróżników" znajduje się w regularnie aktualizowanym poście @seal:

dla-podroznika,181,1454&p=1567188#p1567188

a także poście @piotrkr

viewtopic.php?f=181&p=1718879#p1718879

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4014 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 197, 198, 199, 200, 201
Autor Wiadomość
#4001 PostWysłany: 22 Sty 2025 13:02 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Są kalkulatory na stronach Visa i MasterCard. Te kursy są ustalane raz na cały dzień
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive w Portugalii za 711 PLN: Loty do Porto TAP Air Portugal z Warszawy + samochód na 7 dni Fly&drive w Portugalii za 711 PLN: Loty do Porto TAP Air Portugal z Warszawy + samochód na 7 dni
Loty na Filipiny z dużym bagażem z Warszawy od 2601 PLN Loty na Filipiny z dużym bagażem z Warszawy od 2601 PLN
#4002 PostWysłany: 22 Sty 2025 14:08 

niebieski
No nie, nie na cały dzień i czasem w ciągu dnia się zmieniają. Poza tym mi chodziło o jakieś miejsce w którym można je jednocześnie porównywać. W apce Millennium jest coś takiego.
 Profil Relacje PM off  

#4003 PostWysłany: 22 Sty 2025 19:28 

srebrny
-- 22 Sty 2025 18:25 --

Jesteś pewien, że się zmieniają w ciągu dnia? Na https://www.visa.pl/wsparcie-visa/konsu ... lator.html wybiera się tylko dzień, bez godziny. Podobnie dla MC.

-- 22 Sty 2025 18:28 --

piotrkr napisał(a):
Co do tej zmiany w PKO, to z komunikatu nie wynika, jaki będzie limit maksymalny bez weryfikacji behawioralnej. Piszą tylko, że żeby ustawić największy możliwy limit (300k) to będzie ona wymagana. Może bez niej to będzie 100k albo 50k?

Na bankierze podali:

Cytuj:
maksymalne dzienne limity transakcji płatniczych dla przelewów na konto w aplikacji mobilnej, które będą obowiązywać od 3 lutego 2026 r. to:
50 000 zł – gdy w aplikacji mobilnej zostały aktywowane dodatkowe funkcje zabezpieczające bankowość elektroniczną,
20 000 zł - gdy w aplikacji mobilnej nie zostały aktywowane dodatkowe funkcje zabezpieczające bankowość elektroniczną.

maksymalne dzienne limity dla transakcji płatniczych wykonywanych z konta w serwisie internetowym i w serwisie telefonicznym – zależnie od narzędzia autoryzacji, z którego korzysta klient:
dla klientów z narzędziem autoryzacji w formie kodów SMS lub karty kodów jednorazowych – 50 tys. zł,
dla klientów z narzędziem autoryzacji w aplikacji IKO – 200 tys. zł
dla klientów z narzędziem autoryzacji w aplikacji IKO z aktywną usługą dodatkowego zabezpieczenia logowania do bankowości elektronicznej – 300 tys. zł.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/PKO-Ba ... 79777.html
 Profil Relacje PM off  

#4004 PostWysłany: 22 Sty 2025 19:41 

niebieski
f0ku5 napisał(a):
Weryfikacja behawioralna w żaden sposób nie utrudnia życia.
Może utrudnić jak zrobisz coś nietypowo i algorytm ci zablokuje dostęp.
 Profil Relacje PM off
Raphael lubi ten post.

#4005 PostWysłany: 22 Sty 2025 20:09 

niebieski
@piotrkr pewny na 100% nie jestem, ale dałbym sobie rękę uciąć, że widziałem wahania walut w ciągu dnia
@piwili mam włączoną weryfikację behawioralną w ING od paru lat i nigdy nie miałem nic zablokowane. To ma Ci pomagać, a nie przeszkadzać.
 Profil Relacje PM off  

#4006 PostWysłany: 23 Sty 2025 07:41 

srebrny
f0ku5 napisał(a):
@piwili mam włączoną weryfikację behawioralną w ING od paru lat i nigdy nie miałem nic zablokowane. To ma Ci pomagać, a nie przeszkadzać.

A z ciekawości spróbuj inaczej klikać, żeby cię nie "rozpoznało". Albo poproś kogoś z rodziny, żeby spróbował się zalogować. Może ta weryfikacja to pic na wodę i nie działa...
 Profil Relacje PM off  

#4007 PostWysłany: 23 Sty 2025 10:12 

niebieski
Możliwe, że masz rację i jest to ściema, albo algorytm jest rzeczywiście idealny i nigdy się nie myli. Nie interesowałem się głębiej tematem, więc nie wiem.
Niemniej teoretycznie jest taka możliwość, więc wg mnie stwierdzenie "Weryfikacja behawioralna w żaden sposób nie utrudnia życia." raczej nie jest prawdziwe. To, że jeszcze nikomu z nas się to nie zdarzyło niczego nie dowodzi.
Generalnie każde zabezpieczenie utrudnia życie. Jakby nikt nie kradł, to nie musiałbyś nosić kluczy do domu (można je zgubić, zamek może się zepsuć) - to też jest utrudnianie życia :-)
 Profil Relacje PM off  

#4008 PostWysłany: 27 Sty 2025 18:59 

maksymalne dzienne limity transakcji płatniczych dla przelewów na konto w aplikacji mobilnej, które będą obowiązywać od 3 lutego 2026 r. to:
50 000 zł – gdy w aplikacji mobilnej zostały aktywowane dodatkowe funkcje zabezpieczające bankowość elektroniczną,
20 000 zł - gdy w aplikacji mobilnej nie zostały aktywowane dodatkowe funkcje zabezpieczające bankowość elektroniczną.

maksymalne dzienne limity dla transakcji płatniczych wykonywanych z konta w serwisie internetowym i w serwisie telefonicznym – zależnie od narzędzia autoryzacji, z którego korzysta klient:
dla klientów z narzędziem autoryzacji w formie kodów SMS lub karty kodów jednorazowych – 50 tys. zł,
dla klientów z narzędziem autoryzacji w aplikacji IKO – 200 tys. zł
dla klientów z narzędziem autoryzacji w aplikacji IKO z aktywną usługą dodatkowego zabezpieczenia logowania do bankowości elektronicznej – 300 tys. zł.

Na razie nie wygląda to tak tragicznie jak się zapowiadało.
Obawiam się z behawioryzacja dotknie wszystkie banki, tak jak zbliżeniowość kart.
Przejrzałem ofert kont osobistych i zauważyłem że coraz mniej banków na polskim rynku, a jak zacząłem się przymierzać do innych to zawsze coś było feee i na razie zostaje po starem
Pożyjemy zobaczymy
 Profil Relacje PM off  

#4009 PostWysłany: 27 Sty 2025 19:26 

srebrny
To samo było wrzucone 5 postów wyżej...
 Profil Relacje PM off  

#4010 PostWysłany: 02 Lut 2025 23:20 

niebieski
Tak jako ciekawostka - jakiś czas temu z kimś dyskutowałem tu na forum, czy w Pekao jest podwójne przewalutowanie (X -> USD -> PLN), czy go nie ma. Twierdziłem, że go nie ma (wbrew regulaminowi), a większość mi chyba nie wierzyła.
Specjalnie przejrzałem sobie wszystkie swoje transakcje z Rzymu z przełomu września i października zeszłego roku i czarno na białym widać, że tego podwójnego przewalutowania nie ma. To jakiś stary, martwy zapis w regulaminie.
Dla przykładu - transakcja na 68,32 EUR z 30.09.2024 rozliczyła się na 292,73 PLN czyli dokładnie tyle, ile mówi kalkulator MC przy bezpośrednim przewalutowaniu z EUR na PLN. Jeśli dodać by do tego USD to rozliczenie na PLN byłoby na 294,79 PLN.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#4011 PostWysłany: 02 Lut 2025 23:58 

srebrny
@f0ku5 jeśli możesz to dopytaj o to w Pekao
 Profil Relacje PM off  

#4012 PostWysłany: 03 Lut 2025 01:30 

niebieski
Już pytałem i dostałem odpowiedz w stylu „jeśli uważa Pan, że jest nie tak to prosimy o złożenie reklamacji” ;)
Po prostu regulamin w Pekao jest bodajże z 2021 roku i nie nadąża za wprowadzanymi zmianami. Przecież nawet nowy prezes się złapał za głowę jak to wszystko zobaczył od środka :)
 Profil Relacje PM off  

#4013 PostWysłany: 03 Lut 2025 14:12 

@f0ku5 to zloz reklamacje i napisz ze oczekujesz ze zaktualizuja regulamin
 Profil Relacje PM off  

#4014 PostWysłany: 03 Lut 2025 14:44 

niebieski
Nie oczekuję, że zaktualizują swój regulamin ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4014 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 197, 198, 199, 200, 201

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: mrmrooz oraz 10 gości