Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna
Autor Wiadomość
#741 PostWysłany: 10 Lis 2012 22:29 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
W tej chwili nie ma już chyba kart prepaid bez paypass więc koszt to 20 zł
Pozostałe opłaty masz w tabeli opłat i prowizji ale nie ma tego dużo, powiedziałbym nawet że ciężko "uzyskać" jakąś opłatę , no chyba że będziesz chciała wycofać większą kwotę to wtedy nie jest już tak latwo uniknąć kosztów

Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów Zamiast tłumów góra 60 osób na godzinę. Duże ograniczenia w jednej z największych atrakcji Kanarów
Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa Wczasy na Costa Dorada: 6 dni z wyżywieniem w 4* hotelu za 2001 PLN. Wylot z Krakowa
#742 PostWysłany: 10 Lis 2012 22:35 
Awatar użytkownika

Chaykin napisał(a):
p14c3k napisał(a):
ja probowalem wlasnie dzisiaj, tez z place z ing, i chyba tak bede czekal do poniedzialku

O której godzinie próbowałeś? W soboty wewnątrz BZ WBK przelewy są natychmiastowo chyba tylko do 16 czy 17.

probowalem okolo 11, do teraz nic
 Profil Relacje PM off  

#743 PostWysłany: 12 Lis 2012 18:24 
Awatar użytkownika

a wiec, dzisiaj do godziny 11 nadal nic, wiec zadzownilem do przelwy24, podalem kody transakcji i pan powiedzial ze oddzowni,, za jakies 10 min tel ze powinno juz byc ok,, sprawdzam dalej nic,, po jakis 5 min juz wszystko bylo na karcie,,

po jakiej godzineie, kolejny tel ze powinno byc ok, potwierdzilem, uzyslakem rowniez info ze byl to problem z ich strony i generalnie powonno to latac 24/7 w max kilka min,,
 Profil Relacje PM off  

#744 PostWysłany: 14 Lis 2012 13:11 

Witam,

chciałem zarezerwować lot na trasie BLQ-WMI-BLQ.
Przy próbie płatności kartą Mastercard Prepaid z WBK system dolicza 12 EUR opłaty administracyjnej. Przy oddzielnej rezerwacji BLQ-WMI a następnie WMI-BLQ dodatkowa opłata pobierana jest tylko na odcinku BLQ-WMI. Domyślam się że MasterCard Prepaid z WBK zwalnia z opłaty administracyjnej jedynie na loty rozpoczynajace się na terenie Polski.
Czy jest możliwość uniknięcia opłaty administracyjnej dla lotów rozpoczynających się z innych krajów, niż Polska?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#745 PostWysłany: 14 Lis 2012 13:45 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Inaczej
Mastercard Prepaid NIE zwalnia z opłat przy wylotach z UK, IT, DE, ESP i chyba jeszcze z jakiegoś kraju nie pamiętam już dokładnie którego.
Aby być zwolnionym z opłaty w ww. krajach musisz być w posiadaniu lub skorzystać z pomocy któregoś z posiadaczy Ryanair Cash Passport.

#746 PostWysłany: 14 Lis 2012 13:56 

OK, dzięki za info.
podzieliłem zakup na dwie odrębne rezerwacje. Jakoś przeżyję te 6 EUR opłaty administracyjnej.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#747 PostWysłany: 14 Lis 2012 23:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Pytam tutaj, bo chyba bez sensu zakładać nowy temat..
Mam rezerwację hotelu w hrs zaklepaną tą właśnie kartą prepaid, ale teraz pojawiła się niezła okazja w Accor i na hotel tej samej klasy wychodzi mi za weekend 100 zł mniej. Czy jeśli wypłacę kasę z karty będę mogła jeszcze z niej korzystać (np. za miesiąc)? Jak w praktyce wygląda nie stawienie się w hotelu i ew. ściąganie kasy z "kredytówki" - w tym przypadku prepaid? Mam tam jakieś 70-100 zł, tyle, co na bilety w Ryainarze w jakiejś promo :)
Jestem pewna, że gdzieś poruszana była podobna kwestia, ale niestety nie mogę znaleźć odpowiedzi..
Dzięki z góry :)
 Profil Relacje PM off  

#748 PostWysłany: 14 Lis 2012 23:57 
Moderator forum

invasion,
nie wiem jakie sa warunki twojej rezerwacji w hrs, byc moze mozesz ja odwolac ?
Jesli hrs zrobi debet i na koncie karty nie bedzie (wystarczajaco) pieniedzy, bedziesz dluzniczka banku, zatem korzystanie z uslug tego banku (nie wiem jak innych) bedzie mozliwe chyba tylko po uregulowaniu dlugu.

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#749 PostWysłany: 15 Lis 2012 00:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Niestety oferta jest bezzwrotna, za to karta jest bezimienna - to karta prepaid, nierejestrowana. :roll: Sama nie wiem, może do nich napiszę, że odwołują mi lot i że pierwsza nocka na pewno nie wchodzi w rachubę, ciekawe, co mi odpiszą. Dodam tylko, że ofertę mam zarezerwowaną w niewielkim hotelu w Polsce. Spróbuję to jakoś odkręcić, choć szczerze wątpię w powodzenia. No ale tak to jest, jak coś ogarniam na kilka dni przed wyjazdem :?
 Profil Relacje PM off  

#750 PostWysłany: 18 Lis 2012 22:51 
Awatar użytkownika

niebieski
No i wszystko jasne, byłe blondynki także mają wszystko utrudnione :D
Nie wiem, jakim cudem, ale pomyliłam daty rezerwacji i... powinnam być w hotelu kilka dni wcześniej. Nie żartuję :? Miły recepcjonista zaproponował mi jednak pokój w regularnej cenie (**** hotel w byłej stolicy Polski, cena w granicach 250 zł/noc/bez śniadania), więc próbowałam niby wyjaśniać z mężem błędną rezerwację. Sprawdziłam dostępność hotelu w lepszej cenie i zarezerwowałam. Na szczęście autobusem to było tylko kilka przystanków. Wyszłam po angielsku :oops:
Obstawiam więc, że należności z kart nie są ściągane z poziomu hrs, a hotelu - mam nadzieję, że tego nie doświadczę. Nocować powinnam 7 dni temu. Nikt do mnie nie dzwonił i nie pisał maila. Na karcie nic nie wisi.
 Profil Relacje PM off  

#751 PostWysłany: 23 Lis 2012 00:36 

Ja mam pytanie: przejrzałem kilkanaście stron i nie mam już siły dalej, a to dość istotne.
Co trzeba wpisać w miejsce danych posiadacza karty? Niestety płatność jest cały czas odrzucana - wyskakuje jakiś błąd.
Co ciekawe - mam również voucher i mimo że przekracza on kwotę płatności i ta wynosi 0,00 PLN - nadal muszę podawać dane posiadacza karty (chociaż już bez danych samej karty) i również wyskakuje błąd.

Nic nie rozumiem. Jeśli to ma jakieś znaczenie chodzi o połączenie Wrocław-Bolonia.
 Profil Relacje PM off  

#752 PostWysłany: 23 Lis 2012 01:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Ktoś podrzuci pomysł jak za darmo bądź najtaniej wyciągnąć kasę z tej karty? Przypadkiem poszło 250zł zamiast 25 i nie uśmiecha mi się tego tam trzymać ;-)

#753 PostWysłany: 23 Lis 2012 01:20 
Moderator forum

damianesc napisał(a):
Ja mam pytanie: przejrzałem kilkanaście stron i nie mam już siły dalej, a to dość istotne.
Co trzeba wpisać w miejsce danych posiadacza karty? Niestety płatność jest cały czas odrzucana - wyskakuje jakiś błąd.
Co ciekawe - mam również voucher i mimo że przekracza on kwotę płatności i ta wynosi 0,00 PLN - nadal muszę podawać dane posiadacza karty (chociaż już bez danych samej karty) i również wyskakuje błąd.

Nic nie rozumiem. Jeśli to ma jakieś znaczenie chodzi o połączenie Wrocław-Bolonia.

jaki to błąd ?
blad-500-przy-probie-zamowienia-biletu-ryanair,181,21242 ?
czy karta ma aktywowanie (czy limit) płatności w internecie ?
z tego co czytałem, można było wpisywać imie Karta nazwisko Bzwbk lub Mickey Mouse
[zresztą, jeśli nie trzeba podawać numeru karty to chyba wszystko jedno (?)]

szymonpoznan1, zapłać za coś 225 zł lub zmontuj jakąś płatność sobie samemu na allegro
Jeśli chcesz gotówkę , to jeśli masz kartę zarejestrowaną , kosztuje chyba 15 zł w oddziale,.
oo, zob wntl ponizej

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#754 PostWysłany: 23 Lis 2012 01:35 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
idź do żabki albo na stacje banzynową. Kup coś za 1zł poproś o wypłate 200zł z karty ;) (inny rodzaj Cash Back'u). Ewentualnie zatankuj auto za 25zł i wypłać 200 ;)

#755 PostWysłany: 03 Gru 2012 14:41 
Awatar użytkownika

niebieski
wntl napisał(a):
idź do żabki albo na stacje banzynową. Kup coś za 1zł poproś o wypłate 200zł z karty ;) (inny rodzaj Cash Back'u). Ewentualnie zatankuj auto za 25zł i wypłać 200 ;)

Próbowałeś tego? Jest za darmo CB dla kart MC WBK? Bo jeśli tak to wystarczy jeszcze pokminić jak doładować taką kartę inną kartą (np kk) i jazda : )

#756 PostWysłany: 03 Gru 2012 15:05 
Awatar użytkownika

srebrny
To nie przechodzi. Na orlenie wyskakuje komunikat, że cashback dla tej karty jest niedostępny.

#757 PostWysłany: 22 Gru 2012 03:08 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
To nie przechodzi. Na orlenie wyskakuje komunikat, że cashback dla tej karty jest niedostępny.

przecięz cashback to usługa visy :mrgreen: ciężko zeby przeszła wypłata z MC :)
 Profil Relacje PM off  

#758 PostWysłany: 07 Sty 2013 22:03 

Witam,

Mam szybkie pytanie, bo dawno nie kupowałem biletów, a teraz zasady się dynamicznie zmieniają.

Czy kupując bilet w Ryanair na lot z terytorium Wielkiej Brytanii lub Hiszpanii lepiej wykorzystywać RYR Cash Passport czy mogę płacić swoim BZ Prepaidem? Na pierwszy rzut oka cena się nie różni, ale wolę się upewnić.

Pozdrawiam
Adam
 Profil Relacje PM off  

#759 PostWysłany: 12 Sty 2013 00:16 
Awatar użytkownika

Ja mam pytanie w kwesti rezerwacji i oplaty karta, ktora przy dwoch osobach liczona jest razy 2??

Kod:
2 x Opłata za kartę kredytową   6.32 PLN
 Profil Relacje PM off  

#760 PostWysłany: 12 Sty 2013 13:00 

niebieski
A jak brzmi pytanie?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 785 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 31 gości