Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 16 Paź 2012 19:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Już sobie przypomniałem. Kiedyś zakupiłem taki voucher. Na dwa dni przed lotem okazało się, że rezerwacja została anulowana. Po telefonie do Ryanair mówili coś, że płatność została dokonana kradzioną kartą.

Czyli pewnie w taki sposób ktoś pierze pieniądze...

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#42 PostWysłany: 18 Paź 2012 20:30 

i jak tam na dzien dzisiejszy??? jakies nowe fakty??
przegladalem ten link z allegro i tam jest info, ze mozliwosc zabukowania nie tylko lotow na WIZZAIR czy RYANAIR, ale tez na LOT, EASYJET, NORWEGIAN...... Czy mozna miec dojscie do voucherow wszystkich czolowych przewoznikow na naszym polskim niebie??
Ktos ma jakies nowe fakty zwiazane z ta dosc ciekawa sprawa??
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: VOUCHER RYANAIR
#43 PostWysłany: 15 Lis 2012 21:54 

mod: przeniesiono

http://allegro.pl/voucher-bilet-bon-rya ... 87855.html

Witam, informacyjnie podaję link do strony allegro, na której ponownie oferowane są vouchery o wartości 160 zł za 105 zł do wykorzystania w RYANAIR ( poprzednie cieszyły się dużym powodzeniem, a brak jest negatywnych komentarzy - sam je zamierzam zakupić celem zakupu stosunkowo drogich biletów do Madrytu). Pozdrawiam
 PM off  

Temat postu: Re: VOUCHER RYANAIR
#44 PostWysłany: 15 Lis 2012 23:28 

A czy przy płatności tym voucherem nie są pobierane dodatkowe koszty haraczu, ktorych unikamy Prepaidem? :)
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 16 Lis 2012 00:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Dokładnie, sam raz miałem taką sytuację...

#46 PostWysłany: 16 Lis 2012 12:41 

Zbanowany
kerad85 napisał(a):
Dokładnie, sam raz miałem taką sytuację...

anulowali rezerwację czy musiałeś ponownie zapłacić ?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 16 Lis 2012 12:52 

Zbanowany
niebieski
ja kupilem kilka voucherow z pierwszej akcji tego allegrowicza, gdy wysylal jeszcze przed wplata. Zapytalem sie goscia, czy jest mozliwosc zaplaty po odbyciu lotu z obawy przed anulacja kuponu - nie bylo problemu. Polecialem dwa razy i wszystko bylo OK.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Odp: VOUCHER RYANAIR
#48 PostWysłany: 16 Lis 2012 13:26 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Oby nie okazało się tak jak w kilku przypadkach wcześniej na Allegro, że najpierw wszystko było ok, a po zdobyciu dobrych komentarzy kolejne aukcje były przekrętem.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 18 Lis 2012 23:19 
Awatar użytkownika

Witam - czy ktoś odbył już lot po zakupieniu vouchera?
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 18 Lis 2012 23:39 
Awatar użytkownika

Jakieś nowe informacje o voucherach? Ktoś z długim stażem na forum może potwierdzić uczciwość tego allegrowicza? Czy ktoś odbył już bezproblemowy lot, po zakupieniu vouchera u allegrowicza Mazbi-M1?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 18 Lis 2012 23:41 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Wytłumaczy mi ktoś o co biega? Gość się zgadza, że zapłacę po odbytym locie ? sprzedaje vouchery wartości 160zł za 105zł?
WTF??

#52 PostWysłany: 18 Lis 2012 23:53 

Zbanowany
niebieski
Gaszpar napisał(a):
Wytłumaczy mi ktoś o co biega? Gość się zgadza, że zapłacę po odbytym locie ? sprzedaje vouchery wartości 160zł za 105zł?
WTF??

mi do glowy przychodza tylko skradzione karty kredytowe, bo gdzie tu sens, gdzie logika
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 19 Lis 2012 00:11 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Komornik napisał(a):
Gaszpar napisał(a):
WTF??

mi do glowy przychodza tylko skradzione karty kredytowe, bo gdzie tu sens, gdzie logika

A co było na potwierdzeniu rezerwacji jako sposób płatności ? Ktoś pisał, że leciał na tych "voucherach"?

#54 PostWysłany: 19 Lis 2012 00:18 

Jak uważacie jest to pewne i zgodne z prawem?
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 19 Lis 2012 00:20 

Zbanowany
niebieski
Gaszpar napisał(a):
Komornik napisał(a):
Gaszpar napisał(a):
WTF??

A co było na potwierdzeniu rezerwacji jako sposób płatności ? Ktoś pisał, że leciał na tych "voucherach"?

Płatność #1: potwierdzone
Nazwisko właściciela karty
Numer karty VO XXXXXXXXXX0001
Kwota płatności 14,99 EUR
Zapłacona kwota 14,99 EUR
Należna kwota 0,00 EUR

gdzie: XXXXXXXXXX0001 to nr vouchera
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 19 Lis 2012 00:25 
Awatar użytkownika

Komornik: Czy skorzystałeś z vouchera tzn. odbyłeś lot i nie miałeś żadnych problemów?
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 19 Lis 2012 00:34 

W opisie aukcji jest napisane, ze wołki są imienne czy to oznaca, ze użyć może jej tylko ta osoba na którą jest wydany ?
W kwestii skradzionych kart kredytowych to wydaje mi się, ze prościej można "wyprać" kasę niż przez vouchery Ryanair
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 19 Lis 2012 01:17 

moj kolega napisal meila do sprzedajacego z zapytaniem o co chodzi z tymi rabatami i otrzymal taka odp:

Witam,

Skoro jest to az tak nurtujace to wyjasnie, jest to dla mnie sposob na spieniezanie wirtualnych kart przedplaconych wydawanych hurtem pracownikom w firmach, nikt nie ma jak ich wykorzystac, a sa one wydawane jako bonus wiec skupuje je za gotowke po bardzo atrakcyjnych cenach, tyle na drodze wyjasnien, zachecam do skorzystania z moich uslug, tym bardziej ze rezerwacja odbywa sie przed wplata kupujacego.
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 19 Lis 2012 01:56 
Awatar użytkownika

Cóż - nie oszukujmy się - najłatwiej jest zmyślić historię, która w ogóle brzmi logicznie, ale kiedy skupia się na jej szczegółach, połowa nie jest jasna.
 Profil Relacje PM off  

#60 PostWysłany: 19 Lis 2012 02:04 

ocene pozostawiam forumowiczom...ja bym sie nie zdecydowal na taka oferte...a jak zrobia inni to nie wiem...moze ten meil im pomoze w podjeciu decyzji...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości