Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Lis 2012 08:55 

Witam,

Przy próbie zamówienia biletu przez stronę ryanair.com wyskakuje taki komunkat:
500 - Internal server error.
There is a problem with the resource you are looking for, and it cannot be displayed.

Kiedyś był już poruszany ten problem ale rozwiązania nie znalazłem.

dodam, że za bilety płacę voucherami.
proszę o szybką pomoc.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#2 PostWysłany: 21 Lis 2012 14:19 

Witam, też tak miałem w piątek, pomogło dopiero jak pozostawiłem część zapłaty gotówka (koszt biletu 700 zł voucher 640zł, 60 zł kartą mastecard prepaid i poszło od razu, wcześniej przez dwa dni kilkadziesiąt nieudanych prób) Wychodzi, że system Ryanaira nie akceptuje zapłaty samymi voucherami o wartości powyżej ceny biletu bez dopłaty choćby 1 grosza z karty nawet gdy ich wartość znacząco przekracza cenę biletu lub biletów. Pozdrawiam
 PM off  

#3 PostWysłany: 21 Lis 2012 14:43 

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Witam, też tak miałem w piątek, pomogło dopiero jak pozostawiłem część zapłaty gotówka

to samo u mnie. po raz pierwszy dokupiłem pierwszeństwo wejścia na pokład
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Lis 2012 14:44 
Awatar użytkownika

Loty: 286
Kilometry: 463 034
Anonymous napisał(a):
Witam, też tak miałem w piątek, pomogło dopiero jak pozostawiłem część zapłaty gotówka (koszt biletu 700 zł voucher 640zł, 60 zł kartą mastecard prepaid i poszło od razu, wcześniej przez dwa dni kilkadziesiąt nieudanych prób) Wychodzi, że system Ryanaira nie akceptuje zapłaty samymi voucherami o wartości powyżej ceny biletu bez dopłaty choćby 1 grosza z karty nawet gdy ich wartość znacząco przekracza cenę biletu lub biletów. Pozdrawiam

Ostatnio placilem za lot o wartosci 150zl voucherem o nominale 160zl, bez zadnej doplaty i bez koniecznosci podawania danych karty. Przeszlo bez problemu, wiec to raczej nie w tym tkwi problem.

#5 PostWysłany: 21 Lis 2012 15:00 

XXXHOMBREXXX napisał(a):
Anonymous napisał(a):

Ostatnio placilem za lot o wartosci 150zl voucherem o nominale 160zl, bez zadnej doplaty i bez koniecznosci podawania danych karty. Przeszlo bez problemu, wiec to raczej nie w tym tkwi problem.

ok niech będzie że podałem jeden z przykładów jak rozwiązać problem (ty zapłaciłeś ale nie wyjaśniłeś co jest przyczyną problemów z zapłatą zakładającego ten temat - voucher raczej nie bo system Ryanaira go akceptuje)
 PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lis 2012 02:18 
Awatar użytkownika

Mój przykład jest odwrotny do obu Państwa:
Voucher nie przechodzi zarówno przy próbie kupna biletu bez dodatkowej wpłaty, jak i z dodatkową wpłatą paszportem ryanaira.

Jakieś inne metody na rozwiązanie problemu?

PS. mackoski5, czy twój problem z zakupem przez voucher został rozwiązany?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Lis 2012 07:57 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Pamiętaj ze voucher jest imienny i dane jakie wprowadzasz do rezerwacji muszą zgadzać się z danymi na voucherze :)
przypominam bo sam sprawdzałem symulacje cen itd... przy użyciu vouchera , ale wprowadzałem inne dane i błąd :D
istona może być tu również przeglądarka , pamiętam ze za zwykłe loty jak płaciłem prepaidem przechodziły mi tylko płatności na Google Chromie :D
pozdrawiam

edit:
stosowałem różne przeglądarki , problem nie znika :/

#8 PostWysłany: 28 Lis 2012 08:11 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
przekopiuje mój post z innego tematu dla potomnych :)
aby użyć voucherów ( dla tych co mieli "błąd 500" ) lub po prostu tym co wyskakuje ten błąd instalujemy Mozille Firefox, w przeglądarce w lewym górnym rogu zaznaczamy "przejdź do trybu prywatnego" i włala wchodzimy na stronę, robimy rezerwacje, wpisujemy nr vouchera i już działa nam zapłata za lot samymi voucherami
pozdrawiam

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości