Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: VOUCHER RYANAIR
#81 PostWysłany: 20 Lis 2012 11:52 

pemat napisał(a):
szczotek99 napisał(a):
Doradzam ostrożność, zakupiłem dwa vouchery na probe i mimo zapewnień w opisie już 3 dni czekam na vouchera "przed wplata" (a komentarzy mam 1000+), kupujący loguje się do serwisu odbiera emaile, ale nie odpowiada, na tel także.

ja vouchery otrzymałem 20 minut po zapłacie. wybrałem płatność kartą, bo w razie czego pozostaje chargeback

I zadzialaly ?
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#82 PostWysłany: 20 Lis 2012 12:01 

HON fly4free
marek. napisał(a):
pemat napisał(a):
szczotek99 napisał(a):
Doradzam ostrożność, zakupiłem dwa vouchery na probe i mimo zapewnień w opisie już 3 dni czekam na vouchera "przed wplata" (a komentarzy mam 1000+), kupujący loguje się do serwisu odbiera emaile, ale nie odpowiada, na tel także.

ja vouchery otrzymałem 20 minut po zapłacie. wybrałem płatność kartą, bo w razie czego pozostaje chargeback

I zadzialaly ?

gdyby nie zadziałały sprzedawca miałby już jednego negatywa...
rezerwacje mam zrobione na styczeń i mam nadzieję, że z lotami nie będzie żadnych problemów, a do tego czasu będę z niecierpliwością czekać na potwierdzenie od osób, które odbędą loty z wykorzystaniem tych voucherów
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 20 Lis 2012 16:32 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
Ja jednak nie zaryzykuje najpierw przedpłata, nie wiem czy chargeback tak dobrze zadziała w przypadku osoby prywatnej.

#84 PostWysłany: 20 Lis 2012 17:40 

Chargeback nie zadziala i tak bo to przeciez nie jest legalna transakcja, a co do tego ze ktos tam ma loty w styczniu to jeszcze sie tak niech nie ciesz bo do tego czasu wiele sie moze zdarzyc, a i rezerwacja Twoja moze zniknac......
W sumie do samego konca to bedzie wielka niewiadoma i stresowka, a cieszyc bedziesz sie mogl dopiero wtedy kiedy wejdziesz na poklad samolotu w styczniu.... :)
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 20 Lis 2012 19:21 

HON fly4free
romuald napisał(a):
Chargeback nie zadziala i tak bo to przeciez nie jest legalna transakcja, a co do tego ze ktos tam ma loty w styczniu to jeszcze sie tak niech nie ciesz bo do tego czasu wiele sie moze zdarzyc, a i rezerwacja Twoja moze zniknac......
W sumie do samego konca to bedzie wielka niewiadoma i stresowka, a cieszyc bedziesz sie mogl dopiero wtedy kiedy wejdziesz na poklad samolotu w styczniu.... :)

proponuję przeczytać inne moje wpisy (również te w równoległym wątku) zanim zaczniesz mnie pouczać, kiedy mogę się cieszyć
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 21 Lis 2012 18:02 

Wczoraj skusilem sie na jeden voucher. Przy probie zaplaty nim, po kliknieciu "kup" na stronie Ryanaira wyskoczyl blad "500 - Internal Server Error" i transakcja nie zostala zrealizowana.
Sprzedajacy probowal z tym walczyc, ale do teraz nic z tego nie wyszlo. Poprosilem o zabookowanie innego terminu, ale poki co chyba tez nici.
Ciezko powiedziec gdzie lezy problem, ale ostroznosc wielce wskazana.
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 21 Lis 2012 18:15 

marek. napisał(a):
Wczoraj skusilem sie na jeden voucher. Przy probie zaplaty nim, po kliknieciu "kup" na stronie Ryanaira wyskoczyl blad "500 - Internal Server Error" i transakcja nie zostala zrealizowana.
Sprzedajacy probowal z tym walczyc, ale do teraz nic z tego nie wyszlo. Poprosilem o zabookowanie innego terminu, ale poki co chyba tez nici.
Ciezko powiedziec gdzie lezy problem, ale ostroznosc wielce wskazana.

Fragment dyskusji Temat postu: Bład 500 przy próbie zamówienia biletu Ryanai

"Witam, też tak miałem w piątek, pomogło dopiero jak pozostawiłem część zapłaty gotówka

to samo u mnie. po raz pierwszy dokupiłem pierwszeństwo wejścia na pokład" (w moim przypadku dopłata kartą mastecard prepaid BZ WBK)
 PM off  

#88 PostWysłany: 21 Lis 2012 20:30 
Awatar użytkownika

A ile dopłaciliście do vouchera?
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 21 Lis 2012 20:46 

merllok napisał(a):
A ile dopłaciliście do vouchera?

Proponuję zapoznać się z wpisami z postu: Bład 500 przy próbie zamówienia biletu Ryanai

dopłata choćby jeden grosz kartą najlepiej prepaid mastecard w moim przypadku problem zakupu rozwiązała (ja dopłacałem 60 zł bo zakupiłem voucher o takiej a nie innej kwocie) - co najważniejsze same vouchery nie są problemem bo wszystkie jakie zakupiłem system zakupu Ryanera rozpoznaje i akceptuje
 PM off  

#90 PostWysłany: 22 Lis 2012 19:23 

Może ktoś co kupił voucher i jest z Warszawy odwiedził by sprzedającego i potwierdził legalność kodów?
Telefon podany w danych sprzedającego jest zły.I tutaj daje do myślenia.

Ostatnio edytowany przez dziambel, 23 Lis 2012 00:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 22 Lis 2012 20:01 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 49 676
marek. napisał(a):
Pracownicy Ryanair i pochodnych dostaja pewnie tony takich bonow na gwiazke, dzien wzorowego pracownika i inne podobne.
Moze gosc ma dobre dojscie.

Ów "gość" oferował również rezerwację biletów Wizzair za 60 % ceny bitelu. Czyżby pracował w dwóch konkurujących ze sobą firmach?

#92 PostWysłany: 23 Lis 2012 12:48 

faktem jest, że kupiłem i voucher dostałem (jeszcze przed dokonaniem wpłaty, jako, że mam powyżej tam iluś komentarzy), który działa - bilety kupione, co się będzie działo dalej, no to już się okaże pewnie później :)
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 23 Lis 2012 13:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
acomitamkurde napisał(a):
marek. napisał(a):
Pracownicy Ryanair i pochodnych dostaja pewnie tony takich bonow na gwiazke, dzien wzorowego pracownika i inne podobne.
Moze gosc ma dobre dojscie.

Ów "gość" oferował również rezerwację biletów Wizzair za 60 % ceny bitelu. Czyżby pracował w dwóch konkurujących ze sobą firmach?

a to on tam musi pracować??
...

#94 PostWysłany: 23 Lis 2012 17:17 

arafat111 napisał(a):
moj kolega napisal meila do sprzedajacego z zapytaniem o co chodzi z tymi rabatami i otrzymal taka odp:

Witam,

Skoro jest to az tak nurtujace to wyjasnie, jest to dla mnie sposob na spieniezanie wirtualnych kart przedplaconych wydawanych hurtem pracownikom w firmach, nikt nie ma jak ich wykorzystac, a sa one wydawane jako bonus wiec skupuje je za gotowke po bardzo atrakcyjnych cenach, tyle na drodze wyjasnien, zachecam do skorzystania z moich uslug, tym bardziej ze rezerwacja odbywa sie przed wplata kupujacego.

Może on skupił od ludzi karty Ticket Holiday albo coś podobnego ?
http://www.edenred.pl/pl/content/karta- ... et-holiday

Pracodawcy dają je jako świadczenia urlopowe.
Teoretycznie można nimi płacić za bilety, hotel, spa, w biurze podróży.
Nie zdziwiłabym się jakby ludzie je spieniężali, bo nie każdy ma w planach wycieczkę w ciągu najbliższych miesięcy.
Nas niedawno pracodawca tym uszczęśliwił i stąd skojarzenie ;)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 23 Lis 2012 17:58 

Maris83 napisał(a):
A nie prościej byłoby doładować sobie Paypala taka kartą i wypłacić na swój rachunek bankowy środków?

Nie można. Lista możliwości jest bardzo krótka niestety. Przerobiliśmy różne opcje, min. zapłata za paliwo, w klubie fitness, w kinie - wszystkie odrzucone. Nieodpowiedni zakup, ma być na urlop i koniec :roll:
Znajomym w restauracji przyjęli i w hotelu. My chyba właśnie bilety kupimy. Pracodawca zamawiając kartę może wręcz określić, że pracownik kartą można zapłacić np, tylko w hotelu i inne płatności będą odrzucane.
Przy płatności sprawdzany jest jakiś kod, który określa rodzaj działalności - tak nam przynajmniej tłumaczono.
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 23 Lis 2012 21:37 

niebieski
Na własnej osobie opiszę wam mój przypadek z voucherami do eventimu kupionymi na allegro trzy miesiące temu.

Kupiłem na allegro 2 vouchery po 150zł/szt opiewające na sumę 200zł/szt.
Zapłaciłem voucherami +dopłaciłem 60zł do dwóch zakupionych biletów na eventimie(230zł jeden bilet kosztował).
Po paru dniach otrzymałem przesyłkę z eventimu z dwoma biletami i spokojnie czekałem na mającą się odbyć imprezę która miała być za 2miesiące.
Po miesiącu!!! powtórzę Po miesiącu!! otrzymuję z eventimu maila że został dokonany zwrot na moje konto w kwocie 60zł.
Dzwonię i dopytuję o co chodzi z tym zwrotem.
Otrzymałem informację że nastąpiła blokada biletów i dokonany został zwrot za bilety gdyż były one opłacone voucherami które zostały zakupione fraudową kartą kredytową.
Zadzwoniłem do sprzedawcy z allegro z informacją i w tym samym dniu przelał mi pieniądze za vouchery.

To tylko w formie informacji i nie oznacza to że tak samo będzie z voucherami z Rayanera

ps.
Co to jest dokładnie karta fraudowa?

Ostatnio edytowany przez Roben 23 Lis 2012 22:04, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 23 Lis 2012 21:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Roben napisał(a):

Kradziona - nieważne czy fizycznie czy tylko dane karty.

#98 PostWysłany: 23 Lis 2012 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Roben napisał(a):
Na własnej osobie opiszę wam mój przypadek z voucherami do eventimu kupionymi na allegro trzy miesiące temu.

Kupiłem na allegro 2 vouchery po 150zł/szt opiewające na sumę 200zł/szt.
Zapłaciłem voucherami +dopłaciłem 60zł do dwóch zakupionych biletów na eventimie(230zł jeden bilet kosztował).
Po paru dniach otrzymałem przesyłkę z eventimu z dwoma biletami i spokojnie czekałem na mającą się odbyć imprezę która miała być za 2miesiące.
Po miesiącu!!! powtórzę Po miesiącu!! otrzymuję z eventimu maila że został dokonany zwrot na moje konto w kwocie 60zł.
Dzwonię i dopytuję o co chodzi z tym zwrotem.
Otrzymałem informację że nastąpiła blokada biletów i dokonany został zwrot za bilety gdyż były one opłacone voucherami które zostały zakupione fraudową kartą kredytową.
Zadzwoniłem do sprzedawcy z allegro z informacją i w tym samym dniu przelał mi pieniądze za vouchery.

To tylko w formie informacji i nie oznacza to że tak samo będzie z voucherami z Rayanera

ps.

No i to może być odpowiedź o co w tym wszystkim chodzi

#99 PostWysłany: 24 Lis 2012 14:12 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
Roben czy owe vouchery kupowałes własnie od tego użytkownika Allegro , o którym jest temat ?

#100 PostWysłany: 24 Lis 2012 14:31 

niebieski
Nie.
Od innego.
edit:

U tego z wątku zalicytowałem kupon bez płacenia.
Co mnie zastanawia:
1.Telefon ma podany w ustawieniach stacjonarny.Ale w rzeczywistości nie ma takiego numeru
2.Adres podany w allegro to Warszawa ul.Nowogrodzka 31 .Sęk w tym że google pokazuje w tym miejscu
a- http://www.patrickspub.pl/ (kod pocztowy 00-511)
b- http://www.boozeclub.pl/
3.Kod pocztowy podany u sprzedającego to 00-691.I tutaj google jak i stronie Poczty Polskiej pokazuje:

00-511 Nowogrodzka 10-26 parzyste, 15-33 nieparzyste
00-691 Nowogrodzka 28-40 parzyste, 35-43 nieparzyste

Ostatnio edytowany przez Roben 24 Lis 2012 16:45, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości