Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Lis 2012 00:36 

tompot napisał(a):
Witam. Nie znalazłem innego watku, ale w zwiazku z planowanymi zmianami w Ryanie chciałem zapytać czy znalazłaby się jakaś dobra duszyczka, która pomogłaby ominać haracz w zakupie biletów z Włoch i Hiszpanii. Kontaktowałem się już z wiekszościa osob (dysponentow Ryan CashPassport) na tym forum, ale każdy rozkłada ręce. Oczywiście mogę odpalić coś za fatygę ;) Poszukuję przede wszystkim osób z Ryan CashPassport rozliczanego w EUR.

We wrześniu bodaj korzystałem z pomocy użytkownika junkers w zakupach z Ryanie z Bergamo do Krakowa i nie było problemów.

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#22 PostWysłany: 25 Lis 2012 00:40 
Awatar użytkownika

cypel77 napisał(a):
We wrześniu bodaj korzystałem z pomocy użytkownika junkers w zakupach z Ryanie z Bergamo do Krakowa i nie było problemów.

Pytałem go i niestety zostałem odesłany z kwitkiem. Zastanawiam się nad allegro - sa tam aukcje na których można kupić za symboliczna zlotówkę usługę pomocy w zakupie Ryan/Wizz (również loty rozpoczynajace się poza Polska) - korzystał ktoś może?
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 25 Lis 2012 15:35 

tompot napisał(a):
czy znalazłaby się jakaś dobra duszyczka, która pomogłaby ominać haracz w zakupie biletów z Włoch i Hiszpanii.

Stoję przed podobnym problemem...
Czyżby zbliżająca się nieuchronnie data 1.12. tak podziałała na dobre duszyczki ?

Image
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 25 Lis 2012 16:23 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
To czy w końcu wiadomo, co się będzie działo przy rezerwacji z wylotem z UK, IT, ES, etc. po 1 grudnia?
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 25 Lis 2012 16:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Nadal nie wiadomo. Podejrzewam, że będzie tak jak z W6 - haracz dodany od razu a RCP będzie dawał "zniżkę". Tak to Wizzair rozwiązał i to chyba najsprytniejszy sposób. ;)

#26 PostWysłany: 25 Lis 2012 17:02 

niebieski
Czyli czekamy do soboty, tak? :)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 25 Lis 2012 19:35 
Awatar użytkownika

Na Allegro kogo nie zapytałem, to twierdzi, że nie · ma na razie możliwości kupna. Chociaż się zdziwiłem bo np. na odcinku Barcelona - Rzym rzekomo można ominąc opłatę a na odcinku Barcelona - Modlin już nie. Nie wiem skąd niby bierze się ta różnica. W każdym razie pozostaje mi czekać do tego 1 grudnia, no ale wtedy to może byc ju po ptokach dla mnie :-(
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 25 Lis 2012 20:00 
Awatar użytkownika

niebieski
|...o...| napisał(a):
Po co czekac ?
Wlasciciele RCP angielskiego beda mogli sobie co najwyzej kupic cos na mikolaja uzywajac karty na Amazonie.
Nie bedzie mozliwosci innego traktowania klientow zwyklych i posiadaczy RCP to jest decyzja odpowiednika chyba naszego urzedu ochrony konsumenta.

Ta sama decyzja tyczyła się Wizzaira i rozwiązali to, jak pisałem, przez dodawanie "haraczu" na początku i to, że żeby go uniknąć potrzeba karty, której w UK nawet nie można dostać nie przeszkadza.

#29 PostWysłany: 25 Lis 2012 20:09 

Tutaj moim zdaniem chodzi o to żeby ceny w nagłówku były dla wszystkich, bez względu na wszystko i płacąc dowolną kartą. Ktoś kto widzi w nagłówku że bilet z Londynu do Katowic kosztuje 100zł i na tyle się nastawi, tyle faktycznie zapłaci kupując kartą X czy Y a to że płacąc tą konkretną kartą Z można obniżyć cenę jeszcze bardziej niż ta która jest w nagłówku to nikomu nie przeszkadza, wręcz przeciwnie bo niby czemu.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 25 Lis 2012 23:12 

niebieski
|...o...| napisał(a):
Po co czekac ?

Chodzi o czekanie by się dowiedzieć, co dla nas przygotuje wspaniały Ryan :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5, Woy oraz 47 gości