Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 96 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ja mam właśnie od tego z Wawy Mazbi-M1 i niestety nie można się z nim skontaktować teraz..

Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN Tanio! Loty do Waszyngtonu, Bostonu, Nowego Jorku i Toronto z 2 miast od 1142 PLN
#22 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja bym dzwonił do Ryana. Na infolinii powinni mieć możliwość znalezienia tej rezerwacji, jeżeli została anulowana.

#23 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Tylko mam teraz dylemat. Mam karty pokładowe i mogę spróbować uderzać na lotnisku, z lekkim strachem ale może się uda.. A jak zadzwonie i okaże się że anulowane to i tak nie mam takiej kasy żeby wyłożyć na nowy bilet..

#24 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeżeli anulowane to i tak Cię pewnie nie wpuszczą bo nie będziesz widniał na liście pasażerów. Unikniesz awantury na lotnisku chociaż... Decyzja należy do Ciebie. ;)

#25 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:42 

Zbanowany
niebieski
Przeciez z reguly bilety sa skanowane przy gatcie, wiec jezeli jest anulowany to i tak nie zostaniesz wpuszczony na poklad.
Dzwon na infolinie.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:46 

ale jakiej awantury? ma karty, skąd miał wiedzieć, że mu anulowali? osobiście często mam tak, że odprawę robię bardzo szybko, czyli nawet te 15 dni przed odlotem, czy jakoś tak, i nigdy mi nie przychodzi do głowy, żeby później sprawdzać na stronie "rezerwację", ale fakt faktem, jak zadzwonisz i się dowiesz i do tego podzielisz się wątpliwościami tutaj, to pewnie rozjaśni trochę sprawę "wielu" osobą
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:50 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Znalazłem 2 numery - jeden za 2,08zł a drugi za 4,92.. Na który mam dzwonic?

#28 PostWysłany: 29 Lis 2012 12:59 

niebieski
sprawdz w spamie, czy cie nie poinformowali o tym, tak samo oraz czy nie dzwonili. nie ma szans zeby Cie wpuscili, taka karta tp tylko swistek papieru-musieliby ci na lotnisku wystawic nowy bilet, a panie ktore pracuja w kasie nawet nie maja takiej mozliwosci. niestety, jak platnosc byly dokanana kradziona karta (=voucher z allegro...), nie tylko, ze nie straciles kase na lot, nie polecisz, to odszkodowanie tez Ci sie nie przysluguje. mozesz (nawet powninienes) zglosic sprawe na policje jedynie. na Twoim miejscu probowalbym sie skontaktowac z ryanem (jesli jeszcze chcesz leciec), czy w zwiazku z tym, ze jestes ofiara przestepstwa, nie sprzedali by ci biletu po nizszej cenie, ale to tylko ich dobra wola bedzie, jak sie zgodza.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 29 Lis 2012 13:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzwoń na ten tańszy. Jak dogadasz się po angielsku to możesz na angielską czy irlandzką infolinie przez skype, wychodzi trochę taniej. (jakieś 80 gr za minutę)

#30 PostWysłany: 29 Lis 2012 13:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Nie ma w spamie, nie było telefonu.
Karta raczej nie jest tylko świstkiem bo skoro ją wygenerowałem to mam prawo wejść do samolotu. W systemie widzieli że już się odprawiłem i nagle sami odwołują mi rezerwację? Gdybym nie wszedł na stronkę sprawdzić, a nie musiałem wcale tego robić i nie muszę się przyznawać że to robiłem, to bym nawet nie wiedział i dowiedział się dopiero przy wsiadaniu? Śmieszne.

Dzwonienie muszę przemyśleć bo gadka 10min wychodzi mi tak samo jak dojazd na lotnisko więc może lepiej będę próbował..

#31 PostWysłany: 29 Lis 2012 13:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Powodzenia. :) Daj później znać czy poleciałeś czy nie.

#32 PostWysłany: 29 Lis 2012 13:11 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Dam znać. Mam nadziej że nie w sobotę tylko dopiero w poniedziałek czyli po powrocie.

#33 PostWysłany: 29 Lis 2012 14:17 

niebieski
Cytuj:
Karta raczej nie jest tylko świstkiem

Ja tez tak kiedys myslalem...ale nigdzie nie polecialem. i to w dodatku nie low-costem. Umowa przewozu, ktorej potwierdzeniem jest dokument przewozowy-karta pokladowa, jezeli zostala zawarta z naruszeniem prawa (a w Twoim przypadku jest taki podejrzenie) jest niewazna. I o tym Kodeks Cywilny jak i regulamin francy mowi...
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 29 Lis 2012 14:36 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Przypomniało mi się jeszcze coś - żeby sprawdzić swoją kartę którą dopłacałem 6zł. Okazuje się że 27.11 dostałem zwrot tej kasy.

Sprzedający Mazbi-M1 odpisał mi na maila bo telefonicznie nie odpowiadał. Przeprosił i poprosił o dane do rezerwacji, właśnie otrzymałem potwierdzenie Ryanair o rezerwacji biletu (492zł). Nie wyjaśnił jeszcze skąd te problemy ale jak tylko wyjaśni to tutaj napisze.

Czyli mam kolejny zestaw kart pokładowych, mam nadzieje ze tym razem już ich nie anulują.

Da się gdzieś sprawdzić czy płacił za nie voucherami czy gotówka?

#35 PostWysłany: 29 Lis 2012 14:42 
Awatar użytkownika

niebieski
tabo89 napisał(a):
Da się gdzieś sprawdzić czy płacił za nie voucherami czy gotówka?

Tak - wyszukaj rezerwacje na stronie Ryana i będzie poniżej w danych płatności.

#36 PostWysłany: 29 Lis 2012 14:47 

i co masz tym razem w "płatności"?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 29 Lis 2012 14:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Karta. Ale jakiegoś Portugalczyka..

#38 PostWysłany: 29 Lis 2012 14:48 
Awatar użytkownika

niebieski
tabo89 napisał(a):
Karta. Ale jakiegoś Portugalczyka..

;) No to kupujcie dalej vouchery z Allegro...

#39 PostWysłany: 29 Lis 2012 14:49 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ja już nie mam zamiaru, szkoda nerwów dla zaoszczędzenia kilku złotych.

Teraz tylko muszę mieć nadzieję że tej rezerwacji mi nie anulują do niedzielnego powrotu

#40 PostWysłany: 29 Lis 2012 15:23 

niebieski
Cytuj:
Karta. Ale jakiegoś portugalczyka..

zobaczymy jak szybko ten portugalczyk ja zastrzeze:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 96 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 65 gości