Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 96 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 04 Gru 2012 16:19 

niebieski
Co Wy taki ton przybraliście?
- skąd pewność, że karta była Portugalczyka?
- skąd pewność, że nazwisko na karcie nie jest nazwiskiem gościa sprzedającego na allegro?
- skąd pewność, że kradzione?
- skąd pewność, że to oszust?

Opanujcie się
 Profil Relacje PM off  

Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku Kuszetka w samolocie? Pierwsze łóżka w klasie ekonomicznej pojawią się w przyszłym roku
#62 PostWysłany: 04 Gru 2012 16:31 

Maciek78 napisał(a):
Co Wy taki ton przybraliście?
- skąd pewność, że karta była Portugalczyka?
- skąd pewność, że nazwisko na karcie nie jest nazwiskiem gościa sprzedającego na allegro?
- skąd pewność, że kradzione?
- skąd pewność, że to oszust?

Opanujcie się

Całkowicie popieram, wczoraj otrzymałem od tabo89 namiary na jego rezerwację, by dzisiaj zadzwonić na ten drogi nr. telefonu Ryanaira i spróbować sprawę wyjaśnić co było przyczyną anulacji rezerwacji lotu zapłaconego voucherem, przy czym w telefonie internetowym freeconet mam blokadę połączeń na 070...... tak więc lipa
Czekam i proszę o deklarację kogoś z forum kto będzie w najbliższych dniach na lotnisku i podjął by się wyjaśnienia u pracowników Ryanaira przyczyn anulacji rezerwacji (dane lotu i rezerwacji na pw) - ja również chciałbym usłyszeć konkrety, a nie tylko spekulacje
 PM off  

#63 PostWysłany: 04 Gru 2012 19:28 

Co Ty czlowieku gadasz??

Czy jak kupujesz bilet placac wlasna karta to czy ktos kiedys anulowal Tobie bilet?
odpowiedz brzmi : NIE!!! bo jest Twoja i nikt wiec poza Toba nie mogl zglosic naduzycia....

Wiec sprawa sama sie rozwiazuje, to chyba logiczne i nie trzeba zadnych spekulacji....
Zlamano prawo i tyle....
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 04 Gru 2012 19:37 

romuald napisał(a):
Co Ty czlowieku gadasz??

Czy jak kupujesz bilet placac wlasna karta to czy ktos kiedys anulowal Tobie bilet?
odpowiedz brzmi : NIE!!! bo jest Twoja i nikt wiec poza Toba nie mogl zglosic naduzycia....

Wiec sprawa sama sie rozwiazuje, to chyba logiczne i nie trzeba zadnych spekulacji....
Zlamano prawo i tyle....

po pierwsze to nie gadasz tylko piszesz, po drugie czytałem te wypociny z dziesięć razy i nic za cholerę nie wiem co autor miał na myśli i o co mu chodzi
 PM off  

#65 PostWysłany: 04 Gru 2012 20:05 

romuald napisał(a):
Co Ty czlowieku gadasz??

Zlamano prawo i tyle....

Jeżeli jesteś tego taki pewny, to mam rozumieć, że zgłosiłeś to już odpowiednim służbom, bo w innym przypadku łamiesz prawo samemu.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 04 Gru 2012 20:41 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
kupujac prepaidem na Ryanie
w polu imie i nazwisko
mozesz wpisac Kaczor Donald, Pszczolka Maja

i bez problemu robisz rezerwacje

wiec wpisal gosc Miguel Rodriguez i tez poszlo :)
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 04 Gru 2012 22:24 
Awatar użytkownika

srebrny
correos napisał(a):
w polu imie i nazwisko

jasne, gość robi za instytucję charytatywną
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 04 Gru 2012 22:51 
Awatar użytkownika

Loty: 329
Kilometry: 547 902
HON fly4free
cekace napisał(a):
correos napisał(a):
w polu imie i nazwisko

zupelnie nie zaprzata to moich mysli -
informuje ze mozesz wpisac cokolwiek w pole imie i nazwisko jak sie zgadza numer, CVV, daty waznosci to transakcja przejdzie

Sprawdz i nastepnym razem wpisz Kazimierz Wielki i czy ci odrzuci .
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 05 Gru 2012 00:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Ale on wcale nie ukrywał że to karta portugalczyka z tym że tłumaczy się kartami korporacyjnymi...

Wy nadal się łudzicie że wszystko jest okej i będziecie korzystać z tych voucherów? Pewnie do czasu kiedy na gate okaże się że nie wsiadacie do samolotu...

#70 PostWysłany: 05 Gru 2012 00:43 

niebieski
tabo89 wybacz, ale zamiast stawiać tutaj retoryczne pytania i rozstrząsać poszczególne kwestie, powinieneś - jako osoba, która tę burzę wywołała - pociągnąć sprawę do końca i dowiedzieć się, dlaczego rezerwacja została anulowana. Nie jest to wielki wysiłek, możesz zadzwonic ze skype na irlandzką infolinię. Zrzucanie tego na innych przy jednoczesnym potępianiu voucherowych praktyk wydaje mi się hipokryzją.

#71 PostWysłany: 05 Gru 2012 01:28 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
alav napisał(a):
tabo89 wybacz, ale zamiast stawiać tutaj retoryczne pytania i rozstrząsać poszczególne kwestie, powinieneś - jako osoba, która tę burzę wywołała - pociągnąć sprawę do końca i dowiedzieć się, dlaczego rezerwacja została anulowana. Nie jest to wielki wysiłek, możesz zadzwonic ze skype na irlandzką infolinię. Zrzucanie tego na innych przy jednoczesnym potępianiu voucherowych praktyk wydaje mi się hipokryzją.

Super podejście oskarżajcie gościa o to, że ostrzega innych a sam nie chce wydać 20zł na telefon !! No ludzie!! przecież powiedział, ze może przekazać innym dane rezerwacji jak kogoś to obchodzi!
tabo89 pierwszy się odezwał i nagle okazało się, że problemów z voucherami było więcej. Dla mnie jest jasne vouchery muszą być finansowane z ze źródła nielegalnego. Skoro gościu jak mu skasują rezerwację bez dopłaty robi droższe drugi raz i nie jednej osobie !! to znaczy, że ma łatwy przypływ gotowki ... swojej na 99,9% nie !!
A jeżeli chcecie kupujcie - wasz wybór.

#72 PostWysłany: 05 Gru 2012 11:06 

niebieski
Gaszpar napisał(a):
Super podejście oskarżajcie gościa o to, że ostrzega innych a sam nie chce wydać 20zł na telefon !! No ludzie!! przecież powiedział, ze może przekazać innym dane rezerwacji jak kogoś to obchodzi!

Ale przed czym ostrzega? Przed swoją wybujałą wyobraźnią czy może przed nadciągającym załamaniem pogody?
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 05 Gru 2012 11:23 

niebieski
Gaszpar napisał(a):
alav napisał(a):

tabo89 pierwszy się odezwał i nagle okazało się, że problemów z voucherami było więcej. Dla mnie jest jasne vouchery muszą być finansowane z ze źródła nielegalnego. Skoro gościu jak mu skasują rezerwację bez dopłaty robi droższe drugi raz i nie jednej osobie !! to znaczy, że ma łatwy przypływ gotowki ... swojej na 99,9% nie !!
A jeżeli chcecie kupujcie - wasz wybór.

Chyba źle mnie zrozumiałeś. Dla mnie nie ulega wątpliwości, że to jest przekręt. Ale zostawianie takich niedopowiedzeń, niewyjaśnionej do końca sprawy - mimo, że jej wyjaśnienie mamy na talerzu - daje pole do spekulacji, domysłów czy wręcz pochwał sprzedającego vouchery (bo przecież udało się polecieć, bo przecież jak anulowali jedną rezerwację to zrobił drugą etc.). Zresztą wystarczy, że spojrzysz na posta pod Twoim, a nad moim (tym).

#74 PostWysłany: 05 Gru 2012 11:40 

niebieski
Chciałem Ci kolego powyżej pogratulować. Musiałeś mieć wspaniałe dzieciństwo z setkami bajek, w które wierzyłeś bezgranicznie.
;)

Jeżeli nie potrafisz odróżnić czyjegoś gdybania od faktu to po prostu nie stawiaj wniosków. Dla mnie nie ulega wątpliwości, że macie spory kłopot z tym.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 05 Gru 2012 12:07 
Awatar użytkownika

srebrny
correos napisał(a):
cekace napisał(a):
correos napisał(a):
w polu imie i nazwisko

zupelnie nie zaprzata to moich mysli -
informuje ze mozesz wpisac cokolwiek w pole imie i nazwisko jak sie zgadza numer, CVV, daty waznosci to transakcja przejdzie

Sprawdz i nastepnym razem wpisz Kazimierz Wielki i czy ci odrzuci .

ja wiem co można wpisać!
tylko, że gość sprzedający vouchery zapłacił duża wyższą kwotę niż wcześniejsza wartość, pewnie tylko dlatego, żeby mu się nie urwało źródło spieniężania fraudowych kart.
Bo raczej nie jest instytucją charytatywną, żeby płacić dodatkowo przy każdym błędzie ze swojej kasy ;)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 05 Gru 2012 14:30 

hmmm mysle, ze z tego za jakis juz czas bedzie gruba afera, jak dojdzie do rozliczen miedzy Ryanairem, a bankami za poszczegolne karty ....zreszta wtedy pierwsza osobe, ktora moga poiagnac do odpowiedzialnosci i beda mieli jakies namiary bedzie osoba, ktorej kompletne dane widnieja na rezerwacji biletu, a wiec osoba, ktora poprostu na takiej rezerwacji poleci... dopiero potem ona bedzie sie musiala tlumaczyc skad i od kogo takie vouchery posiadala....

mod - romuald, korzystaj prosze z przycisku [zmien] zamiast dopisywac post pod wlasnym postem
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 06 Gru 2012 10:33 

Witam, dzisiaj zadzwoniłem na nr. 703303033 by w imieniu tabo89 po otrzymaniu od niego danych rezerwacji w Ryanair ustalić przyczynę anulacji rezerwacji jego biletów podsumowując nie miałem danych adresowych i jego e-maila tak więc nie uzyskałem danych tej rezerwacji tj. kiedy zarezerwowano, anulowano, jakich lotów bilety dotyczyły czyli nic co by wyjaśniło sprawę
(koszt ok. 6 zł, myślę że spokojnie gdybym znał wszystkie dane tabo89 zmieściłbym się w ok. 10 zł ).
Od pracownika Ryan uzyskałem jedynie informację, że on nie będzie mógł mi podać dlaczego voucher, którym opłacono płatność został anulowany, gdyż można to wyjaśnić jedynie w banku w którym voucher opłacono i który potem tą płatność cofnął (czyli de facto nie da się tego sprawdzić, gdyż kupujący voucher otrzymuje jedynie nr vouchera bez innych danych, w tym bez danych z jakiego konta i do kogo należącego go opłacono).
 PM off  

#78 PostWysłany: 06 Gru 2012 10:47 

szkoda napisał(a):
Nie rozumiem, jak można nazywać gościa oszustem skoro zrobił Ci nowa rezerwacje, tym bardziej że kosztowała ona już znacznie więcej.
Niektórym to sie nie dogodzi ...

Sprawa smierdzi na kilometr ... ale jak ktos woli te odrobine adrenaliny to jego sprawa. Tylko niech sie nie zdziwi gdy ktoregos dnia o 6 rano zapukaja smutni panowie ... bo to moze byc paserstwo.

A tak naprawde czytajac niektore posty juz wcale sie nie dziwie ze Amber Gold znalazl tylu naiwnych ktorzy dali mu swoja kase.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 06 Gru 2012 10:58 

adinos napisał(a):
szkoda napisał(a):
Nie rozumiem, jak można nazywać gościa oszustem skoro zrobił Ci nowa rezerwacje, tym bardziej że kosztowała ona już znacznie więcej.
Niektórym to sie nie dogodzi ...

Sprawa smierdzi na kilometr ... ale jak ktos woli te odrobine adrenaliny to jego sprawa. Tylko niech sie nie zdziwi gdy ktoregos dnia o 6 rano zapukaja smutni panowie ... bo to moze byc paserstwo.

A tak naprawde czytajac niektore posty juz wcale sie nie dziwie ze Amber Gold znalazl tylu naiwnych ktorzy dali mu swoja kase.

jak już coś cytujesz to proszę całość również z uśmieszkiem by oddać pełen sens cytowanej wypowiedzi

Ps. kolejny sprawiedliwy, który wie wszystko i tylko po to się zarejestrował by innym przekazać jaki jest mądry, a inni głupi (amber gold niczego nie wpłaciłem)
 PM off  

#80 PostWysłany: 06 Gru 2012 14:42 

skoro pracownik RYANAIR kazal zglosic sie do banku i tam dowiedziec dlaczego cofnieto transakcje to chyba sam sobie kolego odpowiedziales na pytanie.
Czy Tobie kiedys bank cofnal Twoja transakcje karta????
Odpowiedz brzmi NIE, bo przeciez sam bys jej sobie nie zablokowal....

Natomiast ktos komu skradziono lub zgubil karte, zglosil to do banku by ja zastrzec, no i procedury w banku dzialaja wtedy tak, ze blokuje wszystkei transakcje wykonane dana karta od daty kradziezy/zaginiecia karty.... oczywiscie czasami trwa pare dni zanim online sie wszystko wyjasnia, stad takie anulowanie vouchera moze nas zaskoczyc nawet po paru tygodniach....

wszystko zatem sie juz wyjasnilo, ja wiecej pytan nie mam... i jednak wciaz wole placic swoja karta i byc pewnym, ze na pewno polece, a i ze policja mi do domu nie zapuka.....

a wiec jednak mitem sa bilety za 60% ich wartosci...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 96 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5, Google Adsense [Bot] oraz 40 gości