Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 18 Gru 2012 14:45 

Ludzie, ale o czym my tu teraz mowimy?? gdzie tu teraz zwykla, ludzka uczciwosc? Te vouchery sa nagminnie juz anulowane i wiele przypadkow nawet tylko z tego forum o tym mowi. Czyli obecnie kupujacy vouchery wiedza juz i swiadomie biora udzial w prawdopodobnym "praniu pieniedzy" i prawdopodobnym "oczyszczaniu kont" przypadkowych ludzi...
To o czym tu jeszcze rozmawiac??? Powinnismy sie nad tym raczej zastanowic...
 Profil Relacje PM off  

Tanie loty do Włoch: bilety do Mediolanu z 4 miast od 80 PLN! Tanie loty do Włoch: bilety do Mediolanu z 4 miast od 80 PLN!
Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo Wiosenne loty Ryanair do Chorwacji z 7 polskich miast już od 175 PLN. Także okołoweekendowo
#162 PostWysłany: 18 Gru 2012 14:56 

Drodzy koledzy, ale o czym my tu teraz mowimy?? gdzie tu teraz zwykla, ludzka uczciwosc? Te vouchery sa nagminnie juz anulowane i wiele przypadkow nawet tylko z tego forum o tym mowi. Czyli obecnie kupujacy vouchery wiedza juz i swiadomie biora udzial w prawdopodobnym "praniu pieniedzy" i prawdopodobnym "oczyszczaniu kont" przypadkowych ludzi...
To o czym tu jeszcze rozmawiac??? Powinnismy sie nad tym raczej zastanowic...
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 19 Gru 2012 00:56 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
A może ktoś by się udał z tym na Policję ??
Ktoś z poszkodowanych powinien zgłosić sprawę.
Przecież jeżeli wiecie o tym, że ktoś popełnia przestępstwo i nie reagujecie też podlegacie odpowiedzlności karnej!

#164 PostWysłany: 19 Gru 2012 01:06 

Zbanowany
niebieski
Maris83 napisał(a):
makensis napisał(a):
Nie wpuszczono mnie do samolotu, do tego podobno nie moge latac z RyanAirem

Z posiadanych mi danych poufnych, w sprawie black listy, Ryanair, Wizzair i kilka innych linii ze sobą współpracują i takie coś nie wróży nic dobrego. Dane te mam sprzed roku, aczkolwiek myślę, że nic się nie zmieniło w tej kwestii.

przeciez taka czarna liste w niektorych przypadkach mozna podciagnac pod art. 138 KW
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 19 Gru 2012 13:26 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
moja rezerwacja została anulowana również :/ w związku z tym mam prawo odstąpić w/g polskiego prawa od umowy , dałem sprzedawcy 3 dni robocze na zwrot pieniędzy , jeśli tego nie dokona , sprawa ląduje w prokuraturze

#166 PostWysłany: 19 Gru 2012 13:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Maris83 napisał(a):
makensis napisał(a):

Z posiadanych mi danych poufnych, w sprawie black listy, Ryanair, Wizzair i kilka innych linii ze sobą współpracują i takie coś nie wróży nic dobrego. Dane te mam sprzed roku, aczkolwiek myślę, że nic się nie zmieniło w tej kwestii.

Wow, a wiadomo co jest przyczyną wpisania na taką listę?

#167 PostWysłany: 19 Gru 2012 14:07 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
kerad85 napisał(a):
Maris83 napisał(a):
makensis napisał(a):

Mi kiedyś obiło się o uszy, że np zapalenie fajki w samolocie, awanturowanie się itp.
O płatnościach nic nie słyszałem.

#168 PostWysłany: 19 Gru 2012 14:20 

Wykasowano.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 19 Gru 2012 14:37 

HON fly4free
Łysolek napisał(a):
moja rezerwacja została anulowana również :/ w związku z tym mam prawo odstąpić w/g polskiego prawa od umowy , dałem sprzedawcy 3 dni robocze na zwrot pieniędzy , jeśli tego nie dokona , sprawa ląduje w prokuraturze

ja wysłałem do niego maila wczoraj - dotąd bez odzewu
dzisiaj rano mu napisałem, że po południu wystawiam negatywa na allegro
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:00 

niebieski
pemat napisał(a):
Łysolek napisał(a):

ja wysłałem do niego maila wczoraj - dotąd bez odzewu
dzisiaj rano mu napisałem, że po południu wystawiam negatywa na allegro

Nie za ostro??
 Profil Relacje PM off  

#171 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:16 

HON fly4free
|...o...| napisał(a):
A oczekujecie ze sie odezwie ;)

kilku (?) osobom ponownie rezerwował loty (czy też ponownie wysyłał vouchery), więc się odzywał
prawdę mówiąc do wczoraj, kiedy padła informacja, że ktoś nie poleciał, nie można było w zasadzie się do niego przyczepić - sprzedawał vouchery i ludzie latali.

dziwię się tylko, że osoba, która nie poleciała, nie wystawiła jeszcze negatywnego komentarza do aukcji :?:

a obecna aukcja ma się całkiem dobrze...
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:19 

Zbanowany
niebieski
pemat napisał(a):
|...o...| napisał(a):

dziwię się tylko, że osoba, która nie poleciała, nie wystawiła jeszcze negatywnego komentarza do aukcji :?:

poczytaj komentarze - wiekszosc ludzi po uzyciu kodu i zobaczeniu, ze zadzialal wystawia komentarze. Pozniej juz zostaje tylko krzyk, bol, rozpacz i zgrzytanie zebami. Niektorzy kupowali po 10, 9, czy 7 voucherow :lol:

Mi sie udalo, kupilem, zarezerwowalem, polecialem i wrocilem. Nie bylo zadnych anulacji, wiec nie mialem podstaw do wystawienia negatywnego komentarza.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:28 

HON fly4free
Komornik napisał(a):
pemat napisał(a):
|...o...| napisał(a):

poczytaj komentarze - wiekszosc ludzi po uzyciu kodu i zobaczeniu, ze zadzialal wystawia komentarze. Pozniej juz zostaje tylko krzyk, bol, rozpacz i zgrzytanie zebami. Niektorzy kupowali po 10, 9, czy 7 voucherow :lol:

Mi sie udalo, kupilem, zarezerwowalem, polecialem i wrocilem. Nie bylo zadnych anulacji, wiec nie mialem podstaw do wystawienia negatywnego komentarza.

komentarze poczytałem, ale prawdę mówiąc jest ich dość mało w porównaniu ze sprzedanymi voucherami, więc wiele osób nie skomentowało tych aukcji
ja się ze swoim komentarzem wstrzymałem i zamierzałem wystawić po powrocie, ale w zaistniałej sytuacji wystawię dzisiaj

ps - nie bardzo rozumiem Twój szyderczy śmiech z tych niektórych, co "kupowali po 10, 9, czy 7 voucherow :lol:". cieszy Cię, że ktoś (w tym zapewne i ja) stracił pieniądze, bo Tobie się udało?!
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:35 

No cóż, u mnie też anulowano. I zero odzewu od gościa. Czasem jestem naiwny, no i tym razem mnie trafiło - straciłem kasę za voucher i za dopłatę do biletów. Nie polecam.
 Profil Relacje PM off  

#175 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:39 

Zbanowany
niebieski
pemat napisał(a):
ps - nie bardzo rozumiem Twój szyderczy śmiech z tych niektórych, co "kupowali po 10, 9, czy 7 voucherow :lol:". cieszy Cię, że ktoś (w tym zapewne i ja) stracił pieniądze, bo Tobie się udało?!

Smieszy mnie wystawianie komentarza przed lotem. Emotikonke postawilem w zlym miejscu, czasami szybciej pisze niz mysle.
Oczywiscie wszystkim, ktorzy wplacili kase wspolczuje. Sam przechodzilem przez te nerwowke kilka razy dziennie sprawdzajac status swojej rezerwacji. Najgorzej bylo z ostanim moim zakupem - voucher wykorzystalem na powrot z Portugalii, takze nie usmiechalo mi sie w ostatniej chwili zobaczyc anulowana rezerwacje i przymusowy pobyt na drugim koncu Europy.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:44 

hus napisał(a):
No cóż, u mnie też anulowano. I zero odzewu od gościa. Czasem jestem naiwny, no i tym razem mnie trafiło - straciłem kasę za voucher i za dopłatę do biletów. Nie polecam.

dopłaty nie straciłeś, zapewne do 2-dni wróci na konto karty którą dopłacałeś, również jeśli kupowałeś przez allegro i zgłosisz sprawę organom ścigania http://www.allegro.pl zwróci Ci po jakimś czasie wydane pieniądze (jest jakaś suma minimalna i maksymalna zwrotu)
 PM off  

#177 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
to z tym payu nie jest tak jak z paypal ze zglasza sie i oddaja pieniadze?

http://uslugi.allegro.pl/pok/
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 19 Gru 2012 15:58 

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
jeśli kupowałeś przez allegro i zgłosisz sprawę organom ścigania http://www.allegro.pl zwróci Ci po jakimś czasie wydane pieniądze (jest jakaś suma minimalna i maksymalna zwrotu)

o! w końcu jakaś pocieszająca wiadomość - nie wiedziałem o tym. w plecy będzie wtedy jedynie jedna noc w hotelu (38€) plus jeden odcinek lotu wizzem (12 zł) - w sumie do przełknięcia, jako koszt wyleczenia się z naiwności :oops:
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 19 Gru 2012 16:21 

kerad85 napisał(a):
Maris83 napisał(a):
makensis napisał(a):

jak to co? zapłata kradziona kartą kredytową! Wy dalej udajecie, że nie wiecie o co chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 19 Gru 2012 16:26 

Uwaga na użytkownika:
Dane Sprzedającego Mazbi-M1 (10):

Krzysztof M[XXXX]
[XXXX]
mazbee@prokonto.pl

Dostalem wezwanie na KPP w roli świadka i skladałem dzisi 2h zeznania w sprawie użycia kradzionej karty kredytowej i rezerwacji biletów lotniczych....

wiec chyba podsumowanie dobre...
Co prawda wezwanie na 28 ale pojechałem dzis sie dowiedziec o co chodzi... święta w nerwach mi sie nie uśmiechały...

Załączniki:
wez.jpg
wez.jpg [ 74.29 KiB | Obejrzany 1226 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości