Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 26 Gru 2012 20:43 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Wg usera akot wszyscy tutaj jesteśmy wspólnikami mazbim1 :lol:

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#402 PostWysłany: 26 Gru 2012 21:19 

niebieski
Jakbym widział,że złodzieje okradają człowieka to bym mu pomógł, gdybym wiedział ,że sam sobie nie poradzę to dzwonie na policję- ja jestem tak nauczony, nie mam szacunku dla przestępców.
Mam też już koncie w tym zniszczenie jednego oszusta z allegro./oczywiście z pomocą skarbówki i policji/.

Dla wielu z was tak postępują chorzy psychicznie. Gratuluję, w domu was tego nauczyli?

"Wspólnikami" mazbiego są wszyscy ci ,którzy wiedzieli,że to oszust i nic nie zrobili żeby przerwać proceder przez niego wykonywany..
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 26 Gru 2012 21:33 

akot napisał(a):
"Wspólnikami" mazbiego są wszyscy ci ,którzy wiedzieli,że to oszust i nic nie zrobili żeby przerwać proceder przez niego wykonywany..

bredzisz chlopcze strasznie...pomysl przez chwile: nikt z tego forum nie wiedzial, ze Mazbi to oszust, mogli co najwyzej( na podstawie doswiadczenia zyciowego itp) przypuszczac, ze cos w tej aukcji nie gra...
sam dales sie wykiwac oszustowi a teraz masz pretensje do wszystkich...poczytaj pierwsze strony tego watku, np posty usera Gaszpara i powiedz czy on nie ostrzegal?
nie mogl tego robic bardziej stanowczo, gdyz nie mial zadnych dowodow, ze Mazbi to faktycznie oszust...a powinienes chyba wiedziec, ze za bezpodstawne oskarzenie, ktore moze spowodowac straty moralne czy finansowe tez mozna odpowiadac przed sadem...
wiec przestan szukac wszedzie winnych, bo winny jestes TY...nie ALLEGRO, nie Policja, nie to forum, nie userzy tylko Ty..bo ty masz swoj rozum, i powinienes wiedziec, czy dana transakcja ma sens, czy warta ja przeprowadzic bo wydajesz swoje pieniadze..a jezeli tego nie potrafisz zrobic to sa dwie mozliwosci: albo przyjmnij z pokora to co Cie spotkalo albo nie kupuj tzw okazji...i tyle w temacie...ale przestan sie zalic na wszystkich za swoj blad...
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 26 Gru 2012 21:49 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
akot napisał(a):
Jakbym widział,że złodzieje okradają człowieka to bym mu pomógł, gdybym wiedział ,że sam sobie nie poradzę to dzwonie na policję- ja jestem tak nauczony, nie mam szacunku dla przestępców.
Mam też już koncie w tym zniszczenie jednego oszusta z allegro./oczywiście z pomocą skarbówki i policji/.

Dla wielu z was tak postępują chorzy psychicznie. Gratuluję, w domu was tego nauczyli?

@ Akot zastanów się co Ty piszesz! Mam wrażenie, że nie bardzo rozumiesz to co czytasz.
Fakty są takie kilku użytkowników tego forum , w tym między innymi ja ostrzegało od początku przed tą podejrzaną aukcją. Mówiliśmy, że wygląda to bardzo podejrzanie i jest duże prawdopodobieństwo, że to oszust. Znaleźliśmy jeden sposób działania, który wydawał się prawdopodobny- posługiwanie się kradzionymi kartami. Z taki sposobem działania jaki prezentował Mazbi przychodziły do głowy tylko dwie możliwości: OSZUST lub pracownik Caritasu....
Ostrzegaliśmy a mimo to ludzie kupowali te vouchery. Do pewnego momentu wyglądało to jednak jeszcze nie najgorzej, kto chciał ten kupował kto nie ten nie. Jednak kiedy ktoś napisał, że nie wpuścili go na pokład a z tym panem nie ma żadnego kontaktu wszystko było już 100% jasne!
Mi. Ty napisałeś , że zgłosiłeś sprawę na Policję w Pile więc co więcej mieliśmy zrobić.
Co mieliśmy zrobić wcześniej ? Pójść na Polciję i powiedzieć "wydaję mi się" lub "w mojego doświadczenie wynika, że to może być złodziej kart" ? No proszę Cię!
Wszyscy winni Allegro, Policja, użytkownicy Forum tylko nie @Akot, który z powodu .....(należy wstawić sobie samemu) zatracił instynkt samozachowawczy i kupił voucher. Gratuluję!

#405 PostWysłany: 26 Gru 2012 21:59 

niebieski
Na ile popłynął?
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 26 Gru 2012 22:05 

niebieski
na 2000, ale część płaciłem kartą kredytową i chciałem jeszcze w dokupić ale coś mnie powstrzymało

Ostatnio edytowany przez akot 26 Gru 2012 22:15, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#407 PostWysłany: 26 Gru 2012 22:07 

niebieski
Grubo ale naprawdę bezmyślnie się zachowałeś. Mimo to życzę powodzenia w dochodzeniu swoich praw.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 26 Gru 2012 22:18 

niebieski
kasa do odzyskania z POK'u. Juz 2x korzystalem z POKU i odzyskalem 100% kasy (ponad 7tys). Trzeba tylko zglosic na policje i musi zostac wszczete sledztwo (allegro odsylasz nr sprawy, skan dowodu itp.), oni juz reszte zalatwiaja (kontaktuja sie z policja itp.).
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 26 Gru 2012 22:22 

Zbanowany
niebieski
akot napisał(a):
na 2000, ale część płaciłem kartą kredytową i chciałem jeszcze w dokupić ale coś mnie powstrzymało

kiedy kupiles voucher?
Pierwsze domniemanie na F4F uzywania przez mazbi kradzionych kart bylo 16 pazdziernika ;)
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 26 Gru 2012 22:38 

niebieski
12.11 ale o tym forum nie miałem pojęcia
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 27 Gru 2012 09:50 

akot napisał(a):
12.11 ale o tym forum nie miałem pojęcia

A rozum miałeś? Kupując na allegro za 60% voucher od osoby fizycznej, która nic innego nie kupowała, ani nie sprzedawała nic na allegro. Konto najprawdopodobniej odkupione z historią lub przejęte. I nie porównuj tych voucherów do promocji biletów za 1 zł oferowanych przez linie lotnicze, a nie przez osoby fizyczne
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 27 Gru 2012 11:18 

niebieski
myslenie: "masz za swoje" To takie polskie :)
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 27 Gru 2012 11:39 

guest napisał(a):
myslenie: "masz za swoje" To takie polskie :)

kupowanie voucherów mając świadomość, że są nabyte za pomocą kradzieży (bo niby skąd u os. fizycznej taka zniżka) To takie polskie !
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 27 Gru 2012 12:45 

Wszystkim wrobionym w vouchery proponuję wejść jeszcze raz na stronę
http://uslugi.allegro.pl/pok/
tu wszystko jasno i czytelnie jest opisane jak postępować.
A ten temat niech umrze śmiercią naturalną, gdyż jak już ktoś napisał „mleko się rozlało” wiemy, że doszło do oszustwa a zwierzając się tu jesteście w przeważającej większości postów atakowani i pouczani (niech zabierze głos osoba, która nigdy nie popełniła błędu)

Jeszcze raz zacytowałem swoją wypowiedź, by niepotrzebnie nic nie wnoszącymi wpisami niczego nie wyjaśniającymi nie rozmywać tematu z ważnym problemem

Ps. akot dobrze się czujesz z tym wiadrem pomyj wylanych na twoją głowę (ty naprawdę liczyłeś tu na chóralne współczucie) ty i inni poszkodowani na podanej stronie mają krótko i szczegółowo wyjaśnione co robić by odzyskać kasę tak więc nie wiem co Wami kieruje - będziesz miał wiedzę z prokuratury, policji lub z banku co do sprawcy oszustwa wtedy napisz
 PM off  

#415 PostWysłany: 27 Gru 2012 14:49 
Awatar użytkownika

srebrny
@marian30
jak ktoś z pomagających korzystał to się raczej nie przyzna :mrgreen:

Jak pomagam to tylko własną kartą :!:
 Profil Relacje PM off  

#416 PostWysłany: 27 Gru 2012 16:14 

Zastanawiam sie po co osoby nie majce nic wspolnego z tematem, czyli te ktore nie mialy problemow, nie kupily vouchera, nie odbyly lotu, nie zostaly wpuszcozne do samolotu, w ogole zabieraja glos?
Nie macie swoich problemow, nikt w rodiznie nie ma raka, kredytu, czy innych cudow, co was to interesuje. Jak macie taka potrzebe umoralniania trzebabylo kaznodzieja zostac.

Czytam i szalu dostaje, kupilem bon, mam gdzies ta stracona 100, moja glupota, a skoro ja mam, to co wam do tego?
 Profil Relacje PM off  

#417 PostWysłany: 27 Gru 2012 16:18 

chce pogadac z kim kto mial lot, kto mial lub nie mial problemow, a nie czytac bzdety, czy wiedzilem co robie czy nie, czy bylem w zmowie czy nie itd itd itd. Stracilem godzine zeby te bzdety przecytac i jak nic nie wiedzialem tak nie wiem, bo osoby ktore nic z tym nie maja wspolnego pisza i pisza te swoje madrosci!!!
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 27 Gru 2012 17:48 

czarowny1 napisał(a):
Zastanawiam sie po co osoby nie majce nic wspolnego z tematem, czyli te ktore nie mialy problemow, nie kupily vouchera, nie odbyly lotu, nie zostaly wpuszcozne do samolotu, w ogole zabieraja glos?
ciach ...

Nic tak nie cieszy jak cudze nieszczęście....
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 27 Gru 2012 21:46 
Awatar użytkownika

srebrny
|...o...| napisał(a):
Co do tego czy odrazu to wygladalo podejzanie? To przygladajac sie temu z boku na poczatku wydawalo mi sie wiarygodne (nie mialem swiadomosci ze byly wczesniej oferowane znizki na inne linie) w dzisiejszych czasach rabatow, okazji nie dziwie sie niczemu. Na poczatku tego roku w MM byla promocja kup dwa towary a drugi masz za 1/2 ceny - tak stalem sie posiadaczem dwoch plazm 65" w bardzo atrakcyjej cenie.
Ale jesli takie promocje nie maja konca albo pojawiaja sie glosy ze cos szwankuje w tych zakupach to powinno sie wlaczyc swiatelko ostrzegawcze aby z tego nie kozystac.

Alitalia - ciagle bledy dzialu IT juz mi zaczynaja wygladac dziwnie
Kupony Ryanair - po informacjach na forum ze anulowane sa bilety ale sprzedajacy dostarczaja nowe kupony juz bylo ostrzezeniem dla mnie

Zastanawiam się jak można porównywać sieciówki typu (MM), czy przewoźników do osoby fizycznej nie mającej żadnej historii na allegro :!: :shock:
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 07 Sty 2013 04:01 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Jakięś nowe wieści z Policji, Allegro? Jak się ma sprawa?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 445 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: hanysek81 oraz 11 gości