Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Gru 2012 19:47 
Awatar użytkownika

niebieski
W związku z ostatnią "promocją" do Peru szukałem sobie lotów wewnętrznych.
Z tego co czytałem i zauważyłem są różne ceny dla mieszkańców Peru oraz osób z zagranicy. Różnice są dosyć znaczące.

Szukałem multicity LIM-AQP CUZ-LIM lub LIM-CUZ AQP-LIM. Na stronie LANu temat zamyka się na samym początku gdyż jest informacja, że jak na lotnisku nie udowodnię, że jestem obywatelem Peru to mi dowalą prawie 200$ dopłaty.
Natomiast na stronie TACA dostaję podobną informację tylko przy drugiej konfiguracji (sama informacja odnosi się do lotów LIM-CUZ w dwie strony). Przy pierwszej wszystko jest ok.
Nie wiem jeszcze czy płatność polską kartą przechodzi ale gdyby była możliwość zapłaty to jeśli przy pierwszej konfiguracji lotów na stronie nie zostanę poinformowany o możliwej dopłacie to czy mogą mnie nie wpuścić do samolotu jeśli nie będę chciał zapłacić?
Przy rezerwacji na ich stronie jest jeszcze taka informacja (I agree to pay any additional taxes or government imposed charges that are not included in the total price.), którą trzeba zaakceptować aby kupić bilet. Czy w tym może się ukrywać zapis o innej cenie dla nie Peruwiańczyka?

Swoją drogą zastanawia mnie to, że jeśli płatność zostanie zaakceptowana i bilet wystawiony to czy Pani w check-inie będzie widziała w jakiej cenie zakupiłem bilet?

Czy ktoś kiedyś kupował bilet na stronach tych linii lotniczych w cenach peruwiańskich i udało mu się polecieć bez problemów?

A może ktoś ma namiar na jakieś biuro w Peru które może zakupić taki bilet za jakąś dodatkową opłatę żeby na lotnisku nie było problemów?

Alternatywą są połączenia StarPeru lub Peruvian Airlines ale kombinację tymi liniami nie dają takich cen jak multicity w LAN lub TACA. No i nie latają do tylu miejsc co dwie ostatnie, więc temat warty zgłębienia.
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN Weekendowe loty Lufthansą do Niemiec, Włoch, Luksemburga, Rumunii i na Maltę z 3 miast od 525 PLN
#2 PostWysłany: 26 Gru 2012 20:49 

niebieski
Ożeń sie z Peruwianka. Mniej roboty :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Gru 2012 20:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy mniej to nie wiem ;)

Gdyby ktoś chciał wiedzieć czy jest jakiś sposób to po przeszukaniu internetu wychodzi na to, że najlepszą ale nie dającą 100% pewności metodą jest zakup biletu na stronie linii (jak przejdzie płatność), odprawa online, brak bagażu rejestrowanego i liczyć na farta, że przy boardingu nie będą chcieli sprawdzać jakiej jesteś narodowości.
Komuś na FT się udało tak zrobić ale jak dla mnie to za duże ryzyko więc zapoznam się ze StarPeru.

Jak ktoś kupuje w dzisiejszej promocji lot do Peru to warto dołożyć jeden odcinek w Peru (albo po przylocie albo przed odlotem). Cena biletu jest trochę większa ale i tak wychodzi taniej niż kupowanie potem osobno biletu wewnątrz (LAN i TAM współpracują ze sobą).
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Gru 2012 01:25 

niebieski
Moim zdaniem w takich krajach jedna z najlepszych atrakcji to obcowanie z lokalsami. Dlatego jazda busami czy co oni akurat tam maja moze spowodować wiele dodatkowych atrakcji, a i jest tańsza :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5 oraz 44 gości