Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 321 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 11 Sty 2013 10:01 

niebieski
"Posiadacze Kart Kredytowych Citibank Wizz Air, którzy będą mieli obowiązującą z Bankiem Umowę dotyczącą wydania oraz użytkowania Karty Kredytowej Citibank Wizz Air, otrzymają roczne bezpłatne członkostwo Wizz Discount Club o wartości 130 PLN. Członkostwo to będzie odnawianie w okresach rocznych przy zachowaniu warunku obowiązującej Umowy o Kartę z Bankiem."

Czy ten fragment oznacza, że WDC będzie zawsze za darmo?

Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni Fly&drive po Hiszpanii za 936 PLN. Loty do Oviedo (powrót z Bilbao) z Poznania + auto na 4 dni
Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom Odkryj Chorwację: Split i Korcula w jednej podróży za 511 PLN. Wylot z Katowic i prom
#122 PostWysłany: 11 Sty 2013 10:16 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Citi na swojej stronie nadal nie zmienilo informacji:

"Karta Kredytowa Citibank Wizz Air World MasterCard
Brak opłaty rezerwacyjnej za bilety."
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 11 Sty 2013 10:25 

niebieski
Pawel_T napisał(a):
Citi na swojej stronie nadal nie zmienilo informacji:

"Karta Kredytowa Citibank Wizz Air World MasterCard
Brak opłaty rezerwacyjnej za bilety."

Zmienią 23 stycznia :lol:

#124 PostWysłany: 11 Sty 2013 10:30 
Awatar użytkownika

srebrny
Pytanie do osób które przelewały już wcześniej środki na konto wizz (min. 300 euro).
W jakiej kolejności schodzą potem środki z konta wizz przy zakupie biletów. Czy najpierw schodzą środki przelane (300 euro), czy też środki wymienione za punkty citi. Ma to pewne znaczenie, bo środki wymienione za punkty są ważne 2 lata, a środki przelane bezterminowo.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 11 Sty 2013 10:40 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Nie odpowiem Ci na to pytanie ale mając kartę Citi która zwalniała z opłaty transakcyjnej raczej mało kto pewnie przelewał sobie 300 euro na konto aby kupować za to bilety bez opłaty jeśli mógł to robić kartą kredytową.

#126 PostWysłany: 11 Sty 2013 10:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Do tej pory pewnie to było rzadkie zachowanie ale obecnie to może być jedyna skuteczna metoda omijania haraczu. Ciekawe tylko jak to w praktyce wyjdzie. Warto by było wiedzieć czy jak się przez dwa lata nie wykorzysta tych 300 euro, to czy czasem nie przepadną punkty z citi.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 11 Sty 2013 11:50 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
Czy może ktoś z Was potwierdzić - czy np mając 10 zł na koncie wizz (mam w tej chwili okrągłe zero więc nie sprawdzę), gdy kupuję bilety za większą sumę, czy za dopłatę z mastercadra city będzie trzeba bulić te nieszczęsne 6 ojro?

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 11 Sty 2013 11:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Kilka stron wcześniej ludzie już potwierdzali, że przy dopłatach kartą (nawet niewielkich) naliczało zawsze pełny haracz.

Ostatnio edytowany przez maczala1, 11 Sty 2013 11:54, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 11 Sty 2013 11:54 
Awatar użytkownika

póki co nie, haracz nie jest doliczany, dopłacając kartą Citi Wizz, ale jak będzie od 23 stycznia tego najstarsi indianie jeszcze nie wiedzą

Ostatnio edytowany przez adwak, 11 Sty 2013 11:58, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 11 Sty 2013 11:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Stawiam orzechy przeciwko kasztanom, że w przypadku citiwizz będzie tak samo jak w przypadku pozostałych kart. Inaczej byłby zbyt łatwy sposób omijania tej opłaty :)

Ostatnio edytowany przez maczala1, 11 Sty 2013 12:02, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 11 Sty 2013 12:01 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
maczala1 napisał(a):
Stawiam orzechy przeciwko kasztanom, że będzie tak samo. W innym przypadku byłby zbyt łatwy sposób omijania tej opłaty :)

Cisną mi się pewne słowa do ust, ale nie chcę wylecieć z banem z tego przeuroczego forum :p

Wniosek jest jeden - przesiadka do Ryana. Z symulacji kol. Gaszpara wynika, że Ryanem wyjdzie taniej. A do 23.01 trzeba rezerwować na maxa, szkoda tylko, że interesujące mnie kierunki mają ceny do bani.

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 11 Sty 2013 12:09 
Awatar użytkownika

srebrny
cieplix napisał(a):
maczala1 napisał(a):
Wniosek jest jeden - przesiadka do Ryana. Z symulacji kol. Gaszpara wynika, że Ryanem wyjdzie taniej. A do 23.01 trzeba rezerwować na maxa, szkoda tylko, że interesujące mnie kierunki mają ceny do bani.

Wszystko zależy od kierunków z danego lotniska. W Gdańsku wizz jest pod tym względem bezkonkurencyjny i dlatego jestem na niego skazany nawet z haraczem :)
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 11 Sty 2013 13:23 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
Mam tak samo, ten Gdansk w ogole jakis biedny jest :/
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 11 Sty 2013 15:22 

Gleba3 napisał(a):
"Posiadacze Kart Kredytowych Citibank Wizz Air, którzy będą mieli obowiązującą z Bankiem Umowę dotyczącą wydania oraz użytkowania Karty Kredytowej Citibank Wizz Air, otrzymają roczne bezpłatne członkostwo Wizz Discount Club o wartości 130 PLN. Członkostwo to będzie odnawianie w okresach rocznych przy zachowaniu warunku obowiązującej Umowy o Kartę z Bankiem."

Czy ten fragment oznacza, że WDC będzie zawsze za darmo?

Zgadza się. Dostajesz na stałe za free WDC w ramach posiadania karty.

Nie pojmuję tylko jednego:
Opłata administracyjna za przelew bankowy wynosi 18zł, czyli prawie 10zł taniej niż płacąc ich kartą, gdzie tu logika?
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 11 Sty 2013 15:50 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
codriver napisał(a):
Mam tak samo, ten Gdansk w ogole jakis biedny jest :/

Katowice tak samo.
W Modlinie ich Ryan zagryzie .

Co do logiki przelew 18zł/ karta 36zł WIZZAIRA.
To Ryan miał swoją kartę lub jeszcze ma ? która też nie zwalniała z haraczu jak zwalniał z niego zwykł MC prepaid :D

#136 PostWysłany: 11 Sty 2013 16:27 
Awatar użytkownika

Gaszpar napisał(a):
codriver napisał(a):
...
To Ryan miał swoją kartę lub jeszcze ma ? która też nie zwalniała z haraczu jak zwalniał z niego zwykł MC prepaid :D

http://www.bph.pl/pl/klienci_indywidualni/karty/partnerskie/ryanair/oplaty
"...Karta, dzięki której możesz otrzymać w każdym roku nawet 4 bonusowe bilety w programie punktowym "Bonusowe Podróże". Płacąc kartą za swoje zakupy zbierasz punkty, za które otrzymujesz od Ryanair bonusowe bilety dla siebie i osoby towarzyszącej,
dodatkowy bonusowy bilet w ofercie powitalnej już za 700 pierwszych zebranych punktów, czyli za zakupy w kwocie 700 zł dokonane w przeciągu pierwszych 90 dni"

#137 PostWysłany: 11 Sty 2013 16:32 

Nie ogarniam waszego narzekania, że się na Ryanaira przesiądziecie.
Mam w pobliżu Katowice i Kraków. Z pierwszego lotniska Wizzair lata za 4zł czyli po doliczeniu opłaty za przelew wyjdzie 44zł w dwie strony.
W Krakowie lata Ryanair, najtaniej w dwie strony polecisz za...130zł.
Fakt jest taki (po za Modlinem gdzie jest konkurencja) ,że i tak Wizzair jest tańszy po doliczeniu opłat administracyjnych. Z tym że jak kupisz w Ryanairze bilet do Bolonii za 80zł to super cena, w Wizzair do tej pory do oddalonego nie daleko Forli można było za 8zł, teraz się to zmieni ale w dalszym ciągu nieznacznie tani będzie Wizz Air po doliczeniu WDC dodawanego za free do karty.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 11 Sty 2013 16:43 
Awatar użytkownika

Ja nie latam żeby sobie polatać, czyli byle tylko za 4 PLN obojętnie gdzie, czy na pół godziny, żeby zdążyć się wisikać na lotnisku i tym samym wrócić, latam tam gdzie potrzebuję, chcę, gdzie bilety nigdy nie były po 4 PLN (ani nawet 44), teraz jak wezmę kilkuosobową rodzinę dojdzie dodatkowe kilkaset PLN! do już kilkuset, lub i więcej za bilety! Pokaż/cie mi Bułgarię, Hiszpanię czy Irlandię za 4 PLN! na wakacje.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 11 Sty 2013 17:17 

adwak napisał(a):
Ja nie latam żeby sobie polatać, czyli byle tylko za 4 PLN obojętnie gdzie, czy na pół godziny, żeby zdążyć się wisikać na lotnisku i tym samym wrócić, latam tam gdzie potrzebuję, chcę, gdzie bilety nigdy nie były po 4 PLN (ani nawet 44), teraz jak wezmę kilkuosobową rodzinę dojdzie dodatkowe kilkaset PLN! do już kilkuset, lub i więcej za bilety! Pokaż/cie mi Bułgarię, Hiszpanię czy Irlandię za 4 PLN! na wakacje.

Barcelona była po 8zł z Modlina, potem często pojawiała się za 44zł z Gdańska, Katowic etc. doliczając 36zł, wyjdzie ci 80zł. Irlandia? Cork za 8zł również z Modlina czy Katowic. Co do Bułgarii to dość specyficzny kierunek gdzie jest bardzo mało LCC, i nigdy na ten kierunek nie było super cen. Tak drogo?
Spróbuj za te pieniądze zabrać rodzinę chociażby do Gdańska z Katowic. Życzę powodzenia.

Ostatnio edytowany przez Pacjonek, 11 Sty 2013 17:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 11 Sty 2013 17:20 

|...o...| napisał(a):
@Pacjonek : chyba niezupelnie tak jak mowisz bilet w dwie strony Wizz 2x4PLN+2x18PLN (przelew)+2x45PLN (odprawa online) = 134PLN
moze ze najtaniej polecisz za 130PLN Krakowa Ryanem ale to nie jest porownanie bo z katowic masz taryfe najnizsza (promocyjna 1EUR) a z krakowa standard cene.
Wizz lecisz z chlebakiem a Ryan dalej ma normalny wymiarowy bagaz kabinowy. Prosze bardzo wez do porownania Modlin-Stockholm-Modlin i wtedy co Ci wyjdzie ???

Ogolnie nie mam nic przeciwko zmianie polityki cenowej tych firm TYLKO nie lubie jak sie robi zemnie idiote tlumaczac pokretnie ze cos jest dla mojego dobra i zaklina fakty w inna strone.

JAKA ODPRAWA? ODPRAWA ONLINE JEST BEZPŁATNA!!!
Znajdź mi zapis jakoby odprawa online była płatna!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 321 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 17  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości